Ανακοινώσεις

29-09-2015

Το εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Καλλωπιστικών Φυτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «∆ΗΜΗΤΡΑ», διοργανώνει σεμινάριο αφιερωμένο στην αξιοποίηση του Ελληνικού Χλωριδικού Πλούτου, μέσω της μεταποίησης και της παραγωγής προϊόντων.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ακολουθεί τα πρότυπα της εκπαίδευσης-κατάρτισης ενηλίκων άτυπης εκπαίδευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Οι εκπαιδευόμενοι μέσω βιωματικών-διερευνητικών μεθόδων καταρτίζονται σχετικά με τον Ελληνικό Χλωριδικό Πλούτο των Αρωματικών –Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) και την πληθώρα καινοτόμων προϊόντων που μπορούν να παράγουν.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αγρότες, εν δυνάμει αγρότες, γεωτεχνικούς, φοιτητές, φυσιοδίφες αλλά και επιχειρηματίες που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα μοναδικά αυτοφυή φυτά της Ελλάδας. Οι εκπαιδευόμενοι, στο πλαίσιο των εργαστηρίων θα παρακολουθήσουν τη μεταποίηση των ΑΦΦ για την παρασκευή εκχυλισμάτων, βαμμάτων κ.ά. και των προϊόντων τους (ορός, σαπούνι, σαμπουάν, αλοιφές κ.ά.). Θα γνωρίσουν τα αιθέρια έλαια και τις χρήσεις τους αλλά και την δημιουργία και γευσιγνωσία ροφημάτων με μίγματα ΑΦΦ.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Εργαστήριου Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Καλλωπιστικών Φυτών και συγκεκριμένα στον Κήπο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης (ΚΠΕ) στο αγρόκτημα του ΕΛΓΟ-«∆ΗΜΗΤΡΑ» δίπλα στην αερογέφυρα της Θέρμης στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων και τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στη βιώσιμη λειτουργία του.
Κόστος του σεμιναρίου: 150 ευρώ ανά άτομο και είναι τετραήμερο. Ειδικές τιμές για ανέργους, πολυτέκνους και φοιτητές. Η κατάρτιση πραγματοποιείται στις 16-19 Οκτωβρίου 2015, ώρες διεξαγωγής: 15.00-21.00 (Παρασκευή, Σάββατο, ∆ευτέρα) και 11.00-15.00 (Κυριακή).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο edalampi@bbgk.gr. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310471613 (0) 220,

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίου