Ανακοινώσεις

30-12-2015

Αίσια κλείνει ο χρόνος όσον αφορά στο θέμα της καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του Ο.Γ.Α. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός το θέμα της καταβολής του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών διευθετείται αύριο (30/12) όπου και θα καταβληθούν χρήματα σε 715.703 δικαιούχους. Η ανακοίνωση του ΟΓΑ αναφέρει τις προϋποθέσεις ώστε να λάβει κάποιος το επίδομα ενώ οδηγίες δίνονται και στις περιπτώσεις όπου κάποιος δικαιούται το επίδομα αλλά δεν το έλαβε λόγω της μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη καθώς υπήρχε έντονη φημολογία ότι η πληρωμή των επιδομάτων θα μεταφερόταν στο νέο έτος και συγκεκριμένα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Η αναλυτική ανακοίνωση του ΟΓΑ αναφέρει τα εξής:

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 θα καταβληθούν τα Οικογενειακά Επιδόματα Δ’ τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 25-11-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις .

Η πληρωμή αυτή αφορά 715.703 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 182.826.458,68 €. Όσοι από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21έως τις 25-11-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr ), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για το λόγο μη πληρωμής τους και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ. Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).