Ανακοινώσεις

02-08-2017

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη την Τρίτη 1 Aυγούστου σε επέκταση κατά δύο εβδομάδες της επανεξέτασης της συμφωνίας για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας αγροβιοτεχνολογίας Μonsanto από το γερμανικό κολοσσό Bayer (BAYGn.DE) έναντι 66 δις. δολαρίων.

Η Κομισιόν, σύμφωνα με το reuters, υπογραμμίζει ότι οι εν λόγω εταιρείες είχαν υποβάλει τις προτεινόμενες παραχωρήσεις τους τη Δευτέρα. Η Επιτροπή δήλωσε ότι έχει λάβει δεσμεύσεις με στόχο να μετριάσει τα προβλήματα ανταγωνισμού, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Κατόπιν τούτου, ορίστηκε προθεσμία έως τις 22 Αυγούστου προκειμένου να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική αναθεώρηση της συμφωνίας.

Η Bayer προτρέπει την Επιτροπή να προβεί σε εμπεριστατωμένη αξιολόγηση της συγχώνευσης κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, αλλά επιδιώκει να ολοκληρώσει τη συναλλαγή μέχρι το τέλος του έτους.

Ο γερμανικός κατασκευαστής χημικών προϊόντων δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει σημαντικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για να κερδίσει το πράσινο φως από τις αρχές ανταγωνισμού όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ρυθμίζει τις συγχωνεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.