Ανακοινώσεις

12-12-2017

Μετά από πρωτοβουλία της τράπεζας Πειραιώς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί τα 10.200.000 ευρώ, για την παραγωγή που παρέδωσαν το 2017 στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ). Η τράπεζα δέχτηκε να πληρώσει τους παραγωγούς και προχώρησε στη δέσμευση ποσοτήτων ζάχαρης σαν «εγγύηση» από τα εργοστάσια σε Ορεστιάδα και Πλατύ.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑγροΤύπο ο τευτλοπαραγωγός κ. Παύλος Μπογιαννίδης, «κάτι αντίστοιχο έκανε και στο παρελθόν η ΑΤΕ. Εμείς βλέπουμε θετικά τη πρωτοβουλία της τράπεζας Πειραιώς για να βοηθήσει στην εξόφληση των οφειλών της ΕΒΖ προς τους παραγωγούς. Εκτιμούμε ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει η πληρωμή.

Αν τελικά γίνει η πληρωμή μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει θετικό αντίκτυπο για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Αυτή ήταν η συμφωνία της ΕΒΖ με τους τευτλοπαραγωγούς. Αν τηρηθεί αυτή η συμφωνία και αφού οι παραγωγοί πάρουν τα χρήματά τους δεσμευόμαστε να μας πει η διοίκηση του εργοστασίου πόσες χιλιάδες στρέμματα θα ήθελε να καλλιεργηθούν και εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τα καλλιεργήσουμε. Η καλλιέργεια τεύτλων μπορεί να «αναστηθεί» στην χώρα μας και να αυξηθούν τα στρέμματα καλλιέργειας».