Ανακοινώσεις

06-08-2018

Δυο φορές τις τελεταίες δεκαπέντε ημέρες χτυπήθηκαν οι καλλιέργειες των Σερρών από τα μπουρίνια και οι ζημιές είναι μεγάλες, όπως έγραψε πρώτος ο ΑγροΤύπος, ενώ τα νερά παραμένουν ακόμα στα χωράφια. Τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες σε αρκετές περιοχές του νομού είχε την ευκαιρία να δει από κοντά η υπεύθυνη του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, που εποπτεύει το νομό Σερρών, το πρωί της Παρασκευής.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο Στέργιος Λίτος, που πήγε στα χωράφια με τις χτυπημένες καλλιέργειες, η υπεύθυνη του ΕΛΓΑ «είδε από κοντά ότι υπάρχει ζημιά από ανεμοθύελλα στα καπνά και από το χαλάζι στα βαμβάκια και τον ηλίανθο».

Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ πέρασε από τις περιοχές Δαφνούδι, Αγριανή, όπου και είδε τα χτυπημένα καπνά, μετέπειτα μετέβη στα χωριά Ψυχικό και Παραλίμνιο για να δει τα χτυπημένα από το χαλάζι βαμβακοχώραφα, για να συνεχίσει και στις υπόλοιπες περιοχές.

Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε ο ΑγροΤύπος, ότι καλαμπόκια, βαμβάκια, τριφύλλια, καπνά, όσπρια, ασυγκόμιστα σιτηρά, αλλά και δεντροκαλλιέργειες σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως οι Σέρρες, το Κιλκίς και η Θεσσαλονίκη σάρωσε το κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε την Δευτέρα 23 Ιουλίου τη χώρα.

Στις Σέρρες, όπως έγραψε από την Δευτέρα ο ΑγροΤύπος, χτυπήθηκαν ιδιαίτερα τα βαμβάκια από τον Προβατά ως τη Νιγρίτα και στα χωριά Άνω Καμήλα, Μονοκλησσιά και Αδελφικό.

ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ