Ανακοινώσεις

11-10-2018

Τα προβλήματα με την εξαγορά της EBZ παρουσιάζει με σχετική ανακοίνωσή του το fund Innovation Brain. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούνιο οι δυο πλευρές υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο προέβλεπε εμπορική συνεργασία. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος του fund κ. Λούκας Φέκερ, έχουν παρουσιαστεί νέα προσκόμματα γεγονός που καθιστά αβέβαιο το μέλλον της εταιρείας.

«Έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση έως 30 εκατ. ευρώ και θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να αγοράσουμε ζάχαρη σε Ελλάδα και Σερβία, στηρίζοντας την παραγωγή. Οι προτάσεις μας, όμως, δεν έχουν γίνει αποδεκτές» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του fund.

Και προσθέτει: «Αυτό καθιστά αβέβαιη τη μοίρα των ελληνικών εργοστασίων για το 2018. Δεν πρόκειται για μία καλή εξέλιξη. Είναι πολύ ανησυχητικό. Η ΕΒΖ χρειάζεται χρηματοδότηση, αλλά και ένα μακροπρόθεσμο μέλλον, ώστε οι αγρότες να συνεχίσουν να παράγουν ζάχαρη και άλλα προϊόντα.

Είναι ζωτικής σημασίας για το fund οι αγρότες να μπορούν να πωλούν τα τεύτλα σε μία δίκαιη τιμή. Έχουν στηρίξει την ΕΒΖ και έχουν δεσμευτεί για την παραγωγή ζάχαρης. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί τους και μετά το 2019.

Προσφέρουμε ρευστότητα και ζητάμε πολύ λίγες εγγυήσεις για αυτό. Η ζάχαρη της ΕΒΖ είναι υψηλής ποιότητας και τη χρειαζόμαστε για τους πελάτες μας.

Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε μία λύση με τη διοίκηση της ΕΒΖ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία, για να διασφαλίσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον της τοπικής παραγωγής».