Ανακοινώσεις

08-08-2011

Τα Ελληνικά Πετρέλαια δρομολογούν πράσινη επένδυση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και θερμότητας από βιομάζα ισχύος 4,6 MW στο Σουφλί του Έβρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο energypress.gr, η μελέτη των ΕΛΠΕ για την επένδυση κατατέθηκε στις 9 Ιουνίου στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και εκτιμάται ότι θα λάβει τη σχετική έγκριση εντός εξαμήνου.

Θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μετά από δύο χρόνια, το 2013, που θεωρείτα κομβική χρονιά για τη βιομάζα δεδομένου ότι καταργούνται οι επιδοτήσεις και δημιουργούνται συνθήκες αναδιοργάνωσης της αγροτικής παραγωγής.

Η μονάδα θα μπορεί να απορροφήσει 50.000 τόνους πρώτης ύλης σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ, στόχος είναι να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την τοπική αγροτική παραγωγή, δηλαδή, υπολείμματα από καλλιέργειες καλαμποκιού και βαμβακιού, αγριαγκινάρα και άλλα ενεργειακά φυτά.

Από την κατασκευή της μονάδας αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 50 θέσεις εργασίας στο νομό, αφού θα προκύψουν ανάγκες για την παραγωγή και τη συγκέντρωση των χιλιάδων τόνων βιομάζας που θα αξιοποιούνται ως καύσιμη ύλη στο εργοστάσιο.

Από τις πρώτες επαφές της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ήδη έχει προκύψει ενδιαφέρον από 30-40 αγρότες.


Πηγή:econews.gr