Ανακοινώσεις

25-01-2014

Συσκέψεις προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο (25/26 Ιανουαρίου), σε πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών και στη Θεσσαλία. Η διάθεση των Θεσσαλών αγροτών φαίνεται πως παραμένει στη λογική των αγροτικών μπλόκων, την στιγμή που συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη χώρα δίνουν περιθώριο στη Κυβέρνηση έως την ερχόμενη Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενες συσκέψεις αποφασίστηκαν επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας την 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica.

Σε ανακοίνωση της η «Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος» μετά την σύσκεψη της Πέμπτης 23/1 στην Αθήνα αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει η συγκρότησης ενός Ενιαίου αγροτικού συνδικαλιστικού οργάνου, που είναι το πρωταρχικό αίτημα του αγροτικού κόσμου.

«Επί του φλέγοντος θέματος των ημερών που είναι το φορολογικό, δηλώνουμε ότι η προχειρότητα με την οποία επιχειρήθηκε η αλλαγή του φορολογικού συστήματος των αγροτών, έχει δημιουργήσει συνθήκες πλήρους αποδιοργάνωσης του αγροτικού κόσμου.

Ζητάμε: Την αναβολή εφαρμογής για ένα χρόνο:

α) Της διάταξης περί βιβλίων εσόδων εξόδων και
β) Της παραγράφου 3 του άρθρου 29 του νόμου 4172/2013
γ) Την άμεση έναρξη θεσμικού και συγκροτημένου διαλόγου Εθνικού επιπέδου, για τον συνολικό επαναπροσδιορισμό της φορολογίας των αγροτών.

Σε αναμονή της ανταπόκρισης της κυβέρνησης στην πρόταση μας, την επόμενη Παρασκευή θα ανακοινωθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.
(Το παρόν κείμενο θα αποσταλεί στα σχετικά υπουργεία και στον Πρωθυπουργό.)», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος».