Ανακοινώσεις

05-07-2014

Τα πικρά μαντάτα για την επιχείρηση, που επί δεκαετίες υπήρξε στυλοβάτης ενός μεγάλου μέρους της αγροτιάς της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, μεταφέρθηκαν σε συνάντηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουλίου, στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων «πάγωσαν» όταν άκουσαν τον πρόεδρο της ΕΒΖ ΑΕ, Ηλία Μπέτση, τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπρο Χαραλάμπους και το μέλος του Δ.Σ., Δημήτρη Δημητρίου, να τους ανακοινώνουν ότι σκέφτονται να προτείνουν στη επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, να γίνει δεκτή η πρόταση που προκρίνει η Kantor. Σύμφωνα με αυτή, όπως τους ανέφεραν, για να μπορέσει η ΕΒΖ να αναδιαρθρωθεί και να εξυγιανθεί οικονομικά, θα πρέπει αρχής γενομένης από την καμπάνια του φθινοπώρου να ανασταλεί η λειτουργία των μονάδων σε Σέρρες και Ορεστιάδα, με ταυτόχρονη μετακίνηση μέρους του προσωπικού τους, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που θα προκύψουν στο εργοστάσιο του Πλατέως.

Για να χρυσώσουν, πάντως, το χάπι, οι εκπρόσωποι της διοίκησης, όπως μας μετέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χριστόδουλος Βαρκάκης, έσπευσαν να πουν ότι η αναστολή λειτουργίας των δύο εργοστασίων δεν θα είναι τελεσίδικη.

«Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν ούτε με ένα εργοστάσιο σε λειτουργία, αν δεν αποφασίσει η πολιτεία και η διοίκηση της ΕΒΖ να στηρίξει, αντί να διαλύσει τη βιομηχανία», τόνισε ο συνδικαλιστής.

Σε ανάλογες και ίσως πιο δυναμικές ενέργειες θα προβούν και οι τευτλοπαραγωγοί και τευτλοεξαγωγείς στις περιοχές που θα πληγούν από την απόφαση, καθώς έχουν συνδέσει την πορεία τους ως αγρότες με τη ζαχαροβιομηχανία.