Ανακοινώσεις

18-07-2014

Αγώνα δρόμου κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης προκειμένου να κλείσουν τις εκκρεμότητες των φακέλων τους, αφού σύμφωνα πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουλίου χωρίς ωστόσο να έχει αναφερθεί κάτι για παράταση. Παρόλα αυτά αν τελικά δοθεί παράταση αυτό ίσως σημάνει και περαιτέρω καθυστέρηση στην πληρωμή την οποία το ΥπΑΑΤ προσπαθεί να πραγματοποιήσει μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την πλειοψηφία τα πλέον συνηθισμένα λάθη έχουν να κάνουν με επιπλέον δικαιολογητικά που λείπουν όπως Ε1 του ιδιοκτήτη για όσους παραγωγούς δηλώνουν φιλοξενία καθώς και κάποιοι κωδικοί που αφορούν εξωγεωργικά εισοδήματα τα οποία θα πρέπει να αποδειχθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 14 Ιουλίου αποφασίστηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η χρησιμοποίηση μηχανογραφικής web εφαρμογής : Αναζήτηση Πορείας Ελέγχου Παραστατικών Εξισωτικής 2013 για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων με τις τυχόν εκκρεμότητες των αιτήσεων πληρωμής τους που διαπιστώνονται κατά το διοικητικό έλεγχο της αίτησης, και οι οποίες τεκμηριώνουν τα αρχικώς υποβαλλόμενα δικαιολογητικά τους στο μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2013.

  • Επιπλέον σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου οι πληρωμές που ακολουθούν την εξισωτική μέσα στο καλοκαίρι έχουν ως εξής:
  • Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή υπολοίπων Ενιαίας Ενίσχυσης του 2011
  • Μέχρι τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για το μέτρο της απονιτροποίησης
  • Στα τέλη Αυγούστου (σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες)θα ξεκινήσουν πληρωμές για την βιολογική γεωργία
  • Το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΥπΑΑΤ θα πληρωθούν υπόλοιπα Ενιαίας Ενίσχυσης του 2012
  • Η εξόφληση υπολοίπων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2013 θα πληρωθεί μετά και όχι πριν τον Οκτώβριο.