Ανακοινώσεις

22-08-2019
Οι στρεµµατικές αποδόσεις, αλλά και η ποιότητα του προϊόντος, στην περιοχή των Φαρσάλων, ένα παραδοσιακό καλλιεργητικό κέντρο φακής ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα, όπως µας πληροφορεί ο παραγωγός Κώστας Κυρίτσης, δηλώνοντας την ικανοποίησή του. «Το στήσιµο ήταν περίπου στα 200 κιλά το στρέµµα, αρκετά πάνω από τα 140-150 κιλά, που πιάσαµε πέρυσι, ενώ και το χρώµα, αλλά και η βραστερότητα της φετινής φακής είναι πάρα πολύ καλά», εξηγεί ο συνοµιλητής µας, τονίζοντας πως σε αυτό βοήθησαν οι καλές ... (συνέχεια)
21-08-2019
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως δεσμευτεί αφενός να φέρει άμεσα προς νομοθέτηση τη μείωση φόρων για νοικοκυριά και αγρότες κι αφετέρου να διατηρήσει το αφορολόγητο όριο στα 8.636 ευρώ, εντούτοις άλλα φαίνεται πως σχεδιάζει να εφαρμόσει. Έτσι, όπως αναφέρεται σε σχετικό σχέδιο το οποίο έφερε στο φως η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, προβλέπεται πως το βασικό αφορολόγητο όριο θα μειωθεί στα 6.500 ευρώ για τους αγρότες, θα υπάρχει όμως και αφορολόγητο όριο στα 8.636 ευρώ, μ... (συνέχεια)
20-08-2019
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ ενημέρωσε ότι παρατείνεται εκ νέου η υποβολή προτάσεων για παρεμβάσεις Ιδιωτικού Χαρακτήρα στα πλαίσιο του Μέτρου 19, του Τοπικού Προγράμματος CLLD /LEADER Ν. Σερρών μέχρι τις 20 Σεπτέμβριου 2019. Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης και άλλες διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Α.Ε. Ο.Τ.Α. στα τηλέφωνα 2321064402 & 23210644... (συνέχεια)
19-08-2019
Νέα μελέτη προτείνει ότι η μαζική φύτευση δένδρων μπορεί να συνεισφέρει εποικοδομητικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 1 τρισ.δένδρα   επιπλέον για να περιοριστεί δραστικά η εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου 9 δισ.στρέμματα   (περίπου όσο η έκταση των ΗΠΑ) 205 γιγατόνοι  διοξειδίου του άνθρακα, η ποσότητα που θα απορροφούσαν τα νέα δένδρα 25%   θα μειώνονταν οι συνολικές εκπομπές αερίων 50 έως 100 χρόνια   θα χρε... (συνέχεια)
08-08-2019
Ευχόμαστε σε όλους τους κυνηγούς καλή και ασφαλή κυνηγετική χρονιά! (συνέχεια)
07-08-2019
Σύμφωνα με ειδική έκθεση του Ευρωβαρομέτρου για την ασφάλεια των τροφίμων που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, η απροθυμία για χρήση των ΓΤΟ έχει μειωθεί κατά το ήμισυ από την τελευταία έρευνα που διεξήχθη το 2010. Οι ανησυχίες σχετικά με τους ΓΤΟ σε τρόφιμα και ποτά μειώθηκαν από το 2010, από 66% σε 27% το 2019. Από όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, η επεξεργασία γονιδιώματος είναι αυτή με τη μικρότερη ανησυχία (4%) και την ευαισθητοποίηση (22%). Ελλάδα, Γερμανία, Πολωνία, Λετονία, Λιθουανί... (συνέχεια)
06-08-2019
Η παγκόσμια κατανάλωση βαμβακιού, σύμφωνα με τη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή Βάμβακος (ICAC), προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,7% στην ερχόμενη σεζόν 2019-20, αλλά αν η παραγωγή μεγαλώσει κατά το αναμενόμενο μεγάλο ποσοστό του 6%, θα ξεπεράσει την κατανάλωση κατά 300.000 τόνους. Ως αποτέλεσμα, τα παγκόσμια αποθέματα θα αυξηθούν στα 18 εκατομμύρια τόνους. Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με τις μικρές προσδοκίες για για παγκόσμια οικονομική επέκταση, έχουν μειώνει σύμφω... (συνέχεια)
05-08-2019
Ο επιβλαβής οργανισμός πυραλίδα, Ostrinia nubilalis, είναι κατ' εξοχήν εχθρός του καλαμποκιού. Παρατηρούνται όμως αρκετές προσβολές και στην καλλιέργεια της πιπεριάς, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου οι δύο καλλιέργειες συνυπάρχουν Για το έτος 2019 η υπηρεσία μας σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Ξάνθης, εγκατέστησε τρεις (3) φερομονικές παγίδες, για την παρακολούθηση της πτήσης του εντόμου σε αντιπροσωπευτικά σημεία της Π.Ε. Ξάνθης, όπου παραδοσιακά καλλιεργείται η πιπεριά και συνήθως προορίζεται για... (συνέχεια)
02-08-2019
Ολοκληρωτική (100%) είναι η απώλεια παραγωγής λόγω καρπόπτωσης, στο 90% των αγροτεμαχίων με αμυγδαλιές στο Νομό Σερρών, σύμφωνα με τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου Αμυγδαλοπαραγωγών Σερρών. Ο σύλλογος ζητά από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να γίνει έλεγχος και καταγραφή της ζημιάς θεσμικά, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι παραγωγοί. Όπως σημειώθηκε από τον Ι. Παπαδόπουλο, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι πα... (συνέχεια)
31-07-2019
O εγχώριος κλάδος της εκκόκκισης βάμβακος αναλύεται σε πρόσφατη μελέτη της Infobank Hellastat Α.Ε.   Κατά την περίοδο της οικονομικής ύφεσης, τα προϊόντα του κλάδου εμφάνισαν μειωμένη ζήτηση, δεδομένου ότι το καταναλωτικό κοινό περιόρισε τις δαπάνες του, ακόμη και για βασικά αγαθά. Ωστόσο, η εικόνα της αγοράς άρχισε να μεταβάλλεται τα τελευταία χρόνια, καθώς η ζήτηση των προϊόντων καθαρισμού δείχνει να παρουσιάζει ήπια άνοδο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α. (USD... (συνέχεια)