Ανακοινώσεις

01-04-2020
Από τα ακάρεα που προσβάλλουν την μηλιά, ο κόκκινος τετράνυχος αποτελεί το περισσότερο ζημιογόνο είδος. Το άκαρι ζει και στις δύο επιφάνειες των φύλλων προκαλώντας με την τροφική του δραστηριότητα μείωση της φωτοσυνθετικής ικανότητας των φύλλων και μείωση της ποσότητας και ποιότητας των παραγόμενων καρπών.   ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ ΜΗΛΙΑΣ (Panonychus ulmi Koch, Acari: Tetranychidae) Από τα ακάρεα που προσβάλλουν την μηλιά, ο κόκκινος τετράνυχος αποτελεί το περισσότερο ζημιογό... (συνέχεια)
24-03-2020
Λίγο πριν την έκδοση της αναλυτικής εγκυκλίου που θα περιγράφει τους όρους ένταξης και ορισμένων κατηγοριών ελευθέρων επαγγελματιών στο ειδικό καθεστώς των 800 ευρώ, ως αποζημίωση για τη ζημιά που υφίστανται από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, εντείνονται οι πιέσεις των αγροτών που πλήττονται άμεσα από τις συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η αγορά αγροτικών προϊόντων. Τονίζεται μάλιστα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής στη ... (συνέχεια)
23-03-2020
Ο πιο απλός τρόπος για την μετάβαση των παραγωγών από τον τόπο μόνιμης κατοικίας προς τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις είναι η αναγραφή σε μια λευκή κόλλα χαρτί των απαραίτητων πληροφοριών, έπειτα από την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Μαρτίου. Σε επικοινωνία που είχε το agronews με το Αστυνομικό Τμήμα της Λάρισας, οι αρμόδιοι εξήγησαν πως  η συμπλήρωση μιας χειρόγραφης φόρμας με τις απαραίτητες πληροφορίες είναι ο πιο εύκο... (συνέχεια)
22-03-2020
Επιστολή του Επιτρόπου Wojciechowski στους Υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ.  Μετά την έκρηξη του COVID-19 και την άνευ προηγουμένου κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ο Επίτροπος Janusz Wojciechowski απευθύνει έκκληση σε όλους τους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ. Συγκεκριμένα, στις δυσκολίες και στις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής αναφέρεται στην επιστολή του προς τους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ ο Επίτ... (συνέχεια)
19-03-2020
Αυτές είναι οι κορυφαίες ποικιλίες βαμβακιού της PRIME GENETICS, οι οποίες είναι διαθέσιμες αποκλειστικά από την Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ.   Οι ποικιλίες βάμβακος PRIME GENETICS έχουν γενετικό υλικό αμερικάνικης έρευνας και βελτίωσης από τα μεγαλύτερα ερευνητικά-πανεπιστημιακά ιδρύματα και ανεξάρτητους ερευνητές των ΗΠΑ, προσαρμοσμένο στις ελληνικές συνθήκες με πολύχρονη αξιολόγηση. Με σταθερή προσήλωση στην άριστη ποιότητα σπόρων με άριστη βλαστικότητα και την εγγύη... (συνέχεια)
16-03-2020
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υπενθυμίζει την αυτονόητη υποχρέωσή των αγροτών στην πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή διάδοσης της νόσου COVID19.    Με αφορμή φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε καταστήματα πώλησης γεωργικών εφοδίων, ο κ. Βορίδης κάνει επίκληση στο υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης με το οποίο οφείλουν να προσεγγίζουν την κατάσταση οι παραγωγοί της χώρας μας και συνιστά να προσέρ... (συνέχεια)
09-03-2020
Μεγάλη προσοχή, λόγω της περυσινής κακής χρονιάς από άποψη κλιματολογικών συνθηκών και ασθενειών για το αμπέλι, συνιστούν οι επιστήμονες στους αμπελουργούς του νομού Ηρακλείου που θα κλαδέψουν τα αμπέλια τους από τώρα και στο εξής.   Το κλάδεμα, όπως λένε οι γεωπόνοι, αποτελεί έναν πολύ σοβαρό παράγοντα που επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητα των αμπελιών, όπως συμβαίνει άλλωστε και σε όλες τις καλλιέργειας. Η “Νέα Κρήτη” παρουσιάζει, λοιπόν, βασικές οδηγίες που θα... (συνέχεια)
06-03-2020
Εγκεκριμένες Δραστικές Ουσίες (μυκητοκτόνα) για την καλλιέργεια της ελιάς. * Η δραστική ουσία Μανκοζέμπ δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται στις ποικιλίες Καλαμών και Κορωνέϊκη. Ο πίνακας είναι ενδεικτικός και υπόκειται σε τροποποιήσεις (οδηγία 91/414/Ε.Ε) Διαβάζετε την ετικέτα συσκευασίας. Εφαρμόζετε σχολαστικά τις οδηγίες χρήσης. Χρησιμοποιείτε με σύνεση τα φυτοφάρμακα.  ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (συνέχεια)
18-02-2020
O ΣΠΕΛ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει για την ανάδειξη του ρόλου της θρέψης των καλλιεργειών στην αύξηση των αποδόσεων και της ποιότητας των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, μαζί με την Τεχνική Ομάδα που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό, δημοσίευσε το «Ημερολόγιο Θρέψης/ Χειμώνας 2020», δίνοντας βασικές κατευθύνσεις για τις ανάγκες θρέψης των Σιτηρών, της Ελιάς, της Πατάτας και των Γιγαντόκαρπων (Μηλιά-Αχλαδιά-Κυδωνιά). ΣΙΤΗΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Τα σιτηρά αποτελούν από τ... (συνέχεια)
15-02-2020
Όπως κάθε χρόνο από το 2005, έτσι και φέτος η Bayer τοποθετείται από το CDP σε κορυφαία θέση. Ο κος Baumann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG δήλωσε σχετικά «Ως κορυφαία εταιρία καινοτομίας, θα προωθήσουμε τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα εργασιών μας». Πολλοί επενδυτές λαμβάνουν υπόψη τους τις αξιολογήσεις CDP στις επενδυτικές τους αποφάσεις. Ο αναγνωρισμένος οργανισμός αξιολόγησης CDP (πρώην "Project Carbon Disclosure Project") ανακοίνωσ... (συνέχεια)