Ανακοινώσεις

04-06-2021
Η νέα συνεργασία έχει στόχο να προσφέρει στους παραγωγούς νέες ποικιλίες σιταριού με δυναμικό για υψηλή απόδοση, ενισχύοντας έτσι τις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Η RAGT και η Bayer προχώρησαν σε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη εξελιγμένων υβριδίων σιταριού. Οι δύο εταιρείες, αναζητώντας τρόπους να καλύψουν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των ευρωπαίων παραγωγών, ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδυάζοντας την κορυφαία γενετική τεχνολογία μαλακού σίτου στην... (συνέχεια)
29-04-2021
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!     (συνέχεια)
15-03-2021
Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησαν οι συμβάσεις ενεργειακού ηλίανθου για τη νέα καλλιεργητική περίοδο εσοδείας 2021 με ελάχιστη εγγυημένη τιμή 370€/τόνο.  Δυνατότητα πίστωσης γεωργικών εφοδίων Γεωπονική επίβλεψη και καθοδήγηση Άμεση εξόφληση παραγωγής  Όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται για τη σύναψη σχετικής σύμβασης μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία μας: 1. Νέα Ζίχνη Σερρών 2324020050 2. Αλιστράτη Σερρών 2324032000 3. Ηράκλεια Σερρών 2325025555 (συνέχεια)
02-11-2020
#Συμβολαιακή Καλλιέργεια: #Σκληρού Σίτου #Μαλακού Σίτου #Κριθαριού #Τριτικάλε #Σποροπαραγωγή Επωφεληθείτε από τα μοναδικά #πλεονεκτήματα που σας παρέχουμε #Εγγύηση κατώτερης τιμής #Κάρτα Συμβολαιακής Γεωργίας #Δωρεάν ανάλυση εδάφους #Δέσμευση απορρόφησης της παραγωγής σας #Ευχέρεια χρονική κλεισίματος τιμής #Άμεση εξόφληση #Γεωπονική επίβλεψη και καθοδήγηση #Ανταγωνιστικές τιμές γεωργικών εφοδίων #Ταχεία μεταφορά και εξυπηρέτηση #Πο... (συνέχεια)
30-10-2020
Σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη υγρασία να γίνει επαναληπτικός ψεκασμός μετά από ένα μήνα. Εάν συμπίπτει με την περίοδο συγκομιδής, ο ψεκασμός να ακολουθήσει την συλλογή του ελαιοκάρπου. Κυκλοκόνιο (Ventura oleaginea) Μυκητολογική ασθένεια που εμφανίζεται κυρίως στα φύλλα των ελαιοδέντρων. Προκαλεί φυλλόπτωση, εξασθένιση των δέντρων και σε έντονες προσβολές μειωμένη καρποφορία. Οι συνθήκες που επικρατούν (υψηλή υγρασία σε συνδυασμό με πτώση θερμοκρασίας) είναι ευνοϊκές για μολύ... (συνέχεια)
02-10-2020
Η εταιρεία ΑγροΦυλλίδα, λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο ενδιαφέρον των παραγωγών για καλλιέργεια ελαιοκράμβης, ανακοινώνει την έναρξη σύναψης συμβάσεων με τους παραγωγούς. Η ελάχιστη τιμή αγοράς του προϊόντος ανέρχεται στα 360€/τόνο πλέον Φ.Π.Α. 13%. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στα Κεντρικά Γραφεία στη Νέα Ζίχνη Σερρών (τηλ. 2324020050), καθώς και στο κατάστημα στην Αλιστράτη Σερρών (τηλ. 2324032000), για σύναψη σχετικής σύμβασης. (συνέχεια)
18-09-2020
Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή των τοπικών γεωπόνων διοργανώθηκαν και συνεχίζονται τα field days για το πακέτο λύσεων των καλαμποκιών DEKALB σε όλη τη χώρα, με προσήλωση στην αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας από την COVID-19. Παρουσιάζεται το σύνολο των λύσεων που καθιστούν τα καλαμπόκια DEKALB αυτά που δίνουν αξία στην καλλιέργεια του καλαμποκιού με το συνδυασμό νέου γενετικού υλικού, της άριστης πυκνότητας σποράς ανάλογα με τις συνθήκες του περιβ... (συνέχεια)
07-09-2020
Ποιες είναι οι διαδικασίες για μία σωστή αποφύλλωση; Η πρώτη επέμβαση υλοποιείται με τον ψεκασμό κατάλληλων σκευασμάτων αιθυλενίου, τα οποία δρουν στα φύλλα και στα καρύδια. Τα σκεύασματα επιταχύνουν και αυξάνουν το άνοιγμα των ώριμων καρυδιών πριν από τη συγκομιδή, κινητοποιούν τα αποθέματα θρεπτικών ουσιών στα καρύδια, πρωιμίζουν τη συγκομιδή και υποβοηθούν την αποφύλλωση. Έπειτα εφαρμόζονται τα αποφυλλωτικά Carfentrazone-ethyl (Spotlight) και Pyraflufenethyl 2,5%β (Kabuki),για την επίτε... (συνέχεια)
03-09-2020
Η BASF ξεκίνησε από το 2019 την επικοινωνία του εμπορικού ονόματος InVigor® για τα Υβρίδια Ελαιοκράμβης. Το όνομα InVigor® είναι καθιερωμένο εδώ και χρόνια στις αγορές της Ευρώπης και του Καναδά, καθώς προσφέρει : ► Υψηλή και σταθερή στρεμματική απόδοση ► Υψηλή περιεκτικότητα ► Εξαιρετική ποιότητατων υβριδίων σε λάδι Όσον αφορά στην παραγωγή ελαιοκράμβης στην Ελλάδα, τα μεγέθη ως προς την έκταση της καλλιέργειας διαφέρουν. ... (συνέχεια)
31-08-2020
Οι ασθένειες ξύλου στο αμπέλι αποτελούν το σοβαρότερο πρόβλημα της αμπελοκαλλιέργειας την τελευταία δεκαετία όχι μόνο στην περιοχή αλλά και παγκοσμίως.  Προκαλούν άμεσα μείωση της παραγωγής και υποβάθμιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων ενώ έμμεσα οδηγούν σε σημαντική μείωση της παραγωγικής ζωής ενός αμπελώνα. Προσβάλλονται τόσο οι παλαιοί όσο και οι νέοι αμπελώνες με αποτέλεσμα ο κλάδος να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό αμπέλου και οίνο... (συνέχεια)