Ανακοινώσεις

19-06-2019
Το οικολογικό αποτύπωμα εκτιμά την επιφάνεια του Πλανήτη που κάθε κάτοικος χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες τους και να απορροφήσει το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει η διαβίωσή του. Για να πάρουμε μια εικόνα πώς εκτιμιούνται οι δείκτες αυτοί, θα δώσω περισσότερα στοιχεία όσο πιο συνοπτικά γίνεται. Για κάθε χώρα το δίκτυο υπολογίζει το αποτύπωμα με βάση τις εισαγωγές και εξαγωγές της χώρας. Στον παγκόσμιο χάρτη φαίνονται οι χώρες με το οικολογικό αποτύπωμά τους. Με κόκκινο είναι ... (συνέχεια)
18-06-2019
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας για την παρακολούθηση του επιβλαβούς οργανισμού της καλλιέργειας του αραβοσίτου Diabrotica virgifera Le Conte, την καλλιεργητική περίοδο 2019.   Περιοχή εφαρμογής προγράμματος είναι οι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας που καλλιεργείται ο αραβόσιτος και έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του εντόμου και οι όμορές τους, όπου η παρουσία του δεν έχει επιβεβαιωθεί κατά τις παρατηρήσεις του προηγούμενου έτους. Σκο... (συνέχεια)
14-06-2019
Η Επιχείρηση Εμπορίας Αγροτικών Εφοδίων #ΑγροΦυλλίδα στη Νέα Ζίχνη Σερρών ενδιαφέρεται να προσλάβει Γεωπόνο για πλήρη απασχόληση.  Κατά προτίμηση οι ενδιαφερόμενοι να προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέας Ζίχνης.  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2324020050 Αποστολή βιογραφικών στο info@agrofyllida.gr (συνέχεια)
13-06-2019
Η προσβολή εξαπλώνεται µε µεγάλη ταχύτητα στο χωράφι και για τον λόγο αυτό χρειάζεται συνεχής επιθεώρηση από τους παραγωγούς! ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ (Tetranychus urticae) Διαπιστώσεις: Την εµφάνισή του έκανε ο τετράνυχος σε καλλιέργειες µε υπαίθριες πεπονιές στο νοµό Νοµό Μαγνησίας .Αναµένεται και στους άλλους νοµούς. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την εποχή αυτή ευνοούν την ανάπτυξη των τετρανύχων. Πρέπει να σηµειωθεί ότι η προσβολή εξαπλώνεται µε µεγάλη ταχύτητα στο χωράφι και γ... (συνέχεια)
12-06-2019
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη και την εξάπλωση του παθογόνου και την ανάπτυξη του εντόμου. Περονόσπορος (Phytophthora infestans –Peronospora parasitica) Διαπιστώσεις: Την είσοδο του έκανε ο περονόσπορος στις πρώιμες και μεσοπρώιμες καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας που έκλεισαν ή κλείνουν μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη και την εξάπλωση του παθογόνου. Συμπτώμα... (συνέχεια)
11-06-2019
Η ιταλική οργάνωση ελαιοκαλλιεργητών Olivicola εκφράζει τον προβληματισμό της για την αντιμετώπιση του βακτήριου Xylella fastidiosa στους ελαιώνες της γειτονικής χώρας. Σε δηλώσεις του ο κ. Gennaro Sicolo, πρόεδρος της Olivicola, επισημαίνει ότι σε επίσκεψη, που έκανε στις περιοχές των επαρχιών Bari και Salento, είδε ότι «μόνο σε έναν από τους τέσσερις ελαιώνες το πρόβλημα αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις αρχές των ορθών γεωργικών πρακτικών (όργωμα, κλάδεμα, τεμαχισμός κ.λ.π.). Στο υπόλοιπο 75%... (συνέχεια)
10-06-2019
Μεγάλη αύξηση στην παραγωγή ξεπερνά κατά πολύ αυτήν της κατανάλωσης και οδηγεί σε αυξημένα παγκόσμια αποθέματα, πιέζοντας τις τιμές, σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (ICAC). Επιπρόσθετη πίεση δέχεται όμως το βαμβάκι και από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, με δασμούς και από τις δύο πλευρές. Μολονότι η παγκόσμια κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί κατά 1%, στην παραγωγή αναμένεται άλμα της τάξεως του 7%, με την αύξηση στα παγκόσμια αποθέματα&nbs... (συνέχεια)
08-06-2019
Αυτό διαφαίνεται από τις πρώτες τιµές που έχουν ακουστεί τις τελευταίες εβδοµάδες από συνεταιρισµούς, που ναι µεν προσπαθούν να διαµορφώσουν από νωρίς ένα κλίµα, αλλά δεν µπορεί παρά να δεσµεύονται από υπαρκτά ρίσκα που υπαγορεύει το ελεύθερο εµπόριο. Εφόσον λοιπόν συνεταιρισµοί όπως της ΕΑΣ Βόλου χτίζουν µια άµυνα στο σκληρό στα 20 λεπτά ανά κιλό, κρίνουν πως οι οιωνοί είναι θετικοί και το ρίσκο  µικρότερο απ’ ό,τι άλλες χρονιές. Κάπως έτσι υπαναχώρησε και η ΕΑΣ Τρικάλων, προσφέροντας... (συνέχεια)
07-06-2019
Οι παραγωγοί να ελέγχουν δύο φορές την εβδοµάδα τις φεροµονικές παγίδες και να δοθεί µεγάλη προσοχή στην επιλογή των εντοµοκτόνων, ώστε να µην υπάρξει κίνδυνος υπολειµµάτων στους καρπούς. ΕΝΤΟΜΑ ΑΝΑΡΣΙΑ - ΓΡΑΦΟΛΙΘΑ (ΡΟΔΑΚΙΝΙΑ–ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ –ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ) Οι συλλήψεις των ακµαίων των εντόµων συνεχίζονται σε όλες τις περιοχές και γενικά τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι περιορισµένες.. Επισηµαίνεται ότι ο αριθµός συλλήψεων είναι δυνατό να διαφέρει σηµαντικά όχι µόνο ανά περιοχή ... (συνέχεια)