Ανακοινώσεις

07-08-2020
Καλή η εικόνα των εκμεταλλεύσεων, χωρίς προβλήματα και με προσδοκίες για υψηλές στρεμματικές στις πιο πολλές περιπτώσεις. Ξεκίνησε δειλά-δειλά η συγκομιδή ηλίανθου στην Ορεστιάδα. Μάλιστα όπως αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής ΕΑΣ κ. Λάμπρος Κουμπρίδης, ο καιρός είναι ευνοϊκός για τους παραγωγούς τώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο οι αποδόσεις στον ξηρικό ηλίανθο είναι μειωμένες φέτος και κυμαίνονται από 80-200 κιλά ανά στρέμμα, ενώ μια καλή χρονιά παίζουν μεταξύ 150 και 300 κιλών το στρέμμα. Οι τιμ... (συνέχεια)
22-07-2020
Το xarvio™ SCOUTING σας διευκολύνει να αναγνωρίζετε και να εντοπίζετε προβλήματα και παράγοντες που επιβαρύνουν το χωράφι σας. Είναι απλό - τραβήξτε μια φωτογραφία με το smartphone σας. Περισσότερες γνώσεις, καλύτερες αποφάσεις Καλύτερη παρακολούθηση, λιγότεροι κίνδυνοι και μεγαλύτερη αξιοπιστία για τον σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων. Το xarvio™ - Digital Farming Solutions σας βοηθά να επιτύχετε τη βέλτιστη χρήση του χωραφιού σας. Εύκολα και απλά. Αυξάνετε την αποτελε... (συνέχεια)
15-07-2020
Προ-πωλήσεις βάμβακος γίνονταν από κάποιους μεγάλους εκκοκκιστές, όπως τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, εδώ και χρόνια. Έκπληξη προκάλεσε στις τάξεις των βαμβακοπαραγωγών η κίνηση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, να καλέσει για πρώτη φορά με επίσημη ανακοίνωσή της τους παραγωγούς σε προ-πωλήσεις, διαπιστώνοντας ότι οι χρηματιστηριακές τιμές του προϊόντος είναι στα ίδια επίπεδα της περσινής σεζόν συγκομιδής, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε τη... (συνέχεια)
15-06-2020
Ο αλωνισμός ξεκίνησε! Ευχόμαστε καλή σεζόν σε παραγωγούς και θεριζοαλωνιστές! Η επιχείρησή μας εμπορεύεται δημητριακά με ανταγωνιστικές τιμές και άμεση πληρωμή στις νέες εγκαταστάσεις της στη Νέα Ζίχνη Σερρών. Διαθέτουμε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως υγρασιόμετρο, πρωτεϊνόμετρο, φασματογράφο, ζυγό ακριβείας για τον ποιοτικό προσδιορισμό της παραγωγής σας.     (συνέχεια)
04-06-2020
Η Bayer, πιστή στο όραμά της «Health for All, Hunger for None» για τη βελτίωση και διατήρηση της παγκόσμιας υγείας και διατροφής, προχώρησε με σειρά ενεργειών, ώστε να μπορέσει να διασφαλίσει τα δύο πολυτιμότερα αγαθά της ανθρωπότητας, κατά τη διάρκεια και στη συνέχεια της πρόσφατης κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.   Bayer Ελλάς: Το όραμά μας «Υγεία και Διατροφή για Όλους», κίνητρο για άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις. H Bayer ένωσε τις δυνάμεις της με την επιστημον... (συνέχεια)
22-05-2020
Η μεταρρύθμιση της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ), που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούνιο του 2018, εισάγει μια πιο ευέλικτη προσέγγιση βάσει επιδόσεων και αποτελεσμάτων που λαμβάνει υπόψη τις τοπικές συνθήκες και τις ανάγκες, αυξάνοντας παράλληλα τις φιλοδοξίες σε επίπεδο ΕΕ όσον αφορά τη βιωσιμότητα.   Με βάση αυτήν την προσέγγιση και συμπληρώνεται από νέα εργαλεία της ΚΑΠ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η πρόταση μεταρρύθμισης της ΚΑΠ είναι συμβατή με τις φιλοδοξίες της... (συνέχεια)
20-05-2020
Δεν υπάρχει περίπτωση οριζόντιας μείωσης τιμών στα συμβόλαια του βυνοποιήσιμου κριθαριού κι ενώ πανευρωπαϊκά υπάρχει πρόβλημα με την ξηρασία που θα επηρεάσει σίγουρα τις αποδόσεις προς τα κάτω. Κακά... προηγούμενα και στην αγορά αγροτικών προϊόντων φαίνεται πως πάει να προκαλέσει ο κορονοϊός, καθώς οι απώλειες από την κατανάλωση μπύρας, για την παρασκευή της οποίας χρησιμοποιείται το βυνοποιήσιμο κριθάρι, δημιουργούν θέμα από το... πουθενά για χιλιάδες παραγωγούς. Κι αυτό, γιατί αν και απ... (συνέχεια)
06-05-2020
Αλυσιδωτές επιπτώσεις στα έξοδα παραγωγής και στα κόστη λειτουργίας των εκμεταλλεύσεων αναμένεται να έχει η ιστορικών διαστάσεων κρίση, στην οποία έχει βυθιστεί η αγορά ενέργειας.   Πέρα από το προφανές, δηλαδή τη μείωση της τιμής του ντίζελ κίνησης στα πρατήρια καυσίμων, η βουτιά του πετρελαίου σε επίπεδα αδιανόητα μερικούς μήνες πριν και, από κοντά, η πτώση του φυσικού αερίου αναπόφευκτα προοιωνίζονται αντίστοιχες μεταβολές στις τιμές των αγροτικών εφοδίων, με πρώτα και κύρια ... (συνέχεια)
01-05-2020
Ο Μάης φτιάχνει τα σπαρτά κι ο Μάης τα χαλάει. (συνέχεια)
26-04-2020
Μεγάλη αύξηση της ζήτησης έχει σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε προϊόντα όπως το σκληρό σιτάρι, το ρύζι και τα οπωροκηπευτικά προϊόντα, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να έχουν αυξηθεί ακόμη και στις λαϊκές αγορές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνο Κιλτίδη, «τα προϊόντα αυτά έχουν πραγματικά "απογειωθεί", ενώ η ζήτηση "εκτόξευσε" την τιμή για το σκληρό σιτάρι. Αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται σε επίπεδα υψηλότερα κατά... (συνέχεια)