Ανακοινώσεις

02-10-2019
Γεωργικές Προειδοποιήσεις και Οδηγίες Φυτοπροστασίας για την Περιοχή της Καβάλας από το Περιφερειακό Κέντρο Προστ. Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας   Για να διαβάσετε αναλυτικά πατήστε : Αραβόσιτος (2.10.2019) Πηγή: ΥΠΑΑΤ (συνέχεια)
01-10-2019
Τα πρώτα υβρίδια σιταριού υψηλής απόδοσης στην ιστορία θα εισάγει στην αγορά στα μέσα της δεκαετίας του 2020 η BASF, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Προς το παρόν πρόκειται για δύο κόκκινα σιτάρια για άλευρα που αποτελούν κύριο μέρος της σιτοκαλλιέργειας στις ΗΠΑ. Με το ξεκλείδωμα του γονιδιώματος του σιταριού τη χρονιά που πέρασε, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για παραγωγή υβριδίων με υψηλότερη και σταθερότερη απόδοση από τις διαθέσιμες μέχρι τώρα ποικ... (συνέχεια)
26-09-2019
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ! ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 5. (συνέχεια)
24-09-2019
Συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα με βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας, οι οποίοι χτες 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση με τρακτέρ, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές.  Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει ολοκληρωμένα μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών, εξέφρασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με μέλη των προεδρείων των Ενωτικών Ομοσπονδιώ... (συνέχεια)
19-09-2019
Η εταιρεία #ΑγροΦυλλίδα λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο ενδιαφέρον των παραγωγών για καλλιέργεια #ελαιοκράμβης, ανακοινώνει την έναρξη σύναψης συμβάσεων με τους παραγωγούς. Η ελάχιστη τιμή αγοράς του προϊόντος ανέρχεται στα 400€/τόνο πλέον Φ.Π.Α. 13%. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στα Κεντρικά Γραφεία στη Νέα Ζίχνη Σερρών (τηλ. 2324020050), για σύναψη σχετικής σύμβασης. (συνέχεια)
18-09-2019
Μία σωστή δειγματοληψία πρέπει να ικανοποιεί συγκεκριμένα κριτήρια ως προς το χρόνο, τη θέση, το βάθος του εδάφους και τον αριθμό των δειγμάτων που πρέπει να λαμβάνονται από κάθε αγρό (Ferry and Murphy, 2013): Χρόνος δειγματοληψίας: ► Για πολυετείς καλλιέργειες πρέπει να γίνεται δειγματοληψία πριν την εγκατάσταση προκειμένου να προσδιορισθούν οι ενδεχόμενες απαιτούμενες βελτιώσεις και εμπλουτισμός με θρεπτικά στοιχεία. ► Για ετήσιες καλλιέργειες δειγματοληψία π... (συνέχεια)
17-09-2019
Ως γνωστόν, ο πλανήτης μας εκπέμπει εδώ και αρκετά χρόνια SOS όσον αφορά τα χρήσιμα για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους υδατικά του αποθέματα, σε συνδυασμό με την εντεινόμενη κλιματική αλλαγή. Οι αναλυτές επιστήμονες μας δίνουν πολλές και αντικρουόμενες μερικές φορές επεξηγήσεις για τα αίτια της κλιματικής αλλαγής, από αμιγώς ανθρωπογενείς αιτίες έως φυσικές διεργασίες του πλανήτη ή συνδυασμό των προηγούμενων. Κύρια όμως αιτία για τη μείωση των υφιστάμενων υδατικών αποθεμάτων είναι η... (συνέχεια)
16-09-2019
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης είναι από 20/09/2019 έως 19/12/2019 και δικαιούχοι είναι αγρότες, φυσικό πρόσωπο, Νομικό Πρόσωπο, Συλλογικοί φορείς.  Η αίτηση στήριξης αφορά σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους επιλέξιμους κλάδους.  α) Κρέας - πουλερικά - κουνέλια β) Γάλα γ) Αυγά δ) Σηροτροφία - μελισσοκομία - σαλιγκαροτροφία - διάφορα Ζώα ε) Ζωοτροφές στ) Δημητριακά ζ) Ελαιούχα Προϊόντα (εξαιρούνται οι ιδρύσεις ελαιοτριβείων) η) Οίνος θ... (συνέχεια)
14-09-2019
Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση δύο φυτοπροστατευτικών ουσιών (εντομοκτόνα). Πρόκειται για τις δραστικές ουσίες: sulfoxaflor και flupyradifurone. Όπως υποστηρίζει, «οι συγκεκριμένες δραστικές ουσίες έχουν δράση αντίστοιχη με τη δράση των νεονικοτινοειδών και δημιουργούν πρόβλημα στους επικονιαστές (μέλισσες) και στα οικοσυστήματα». Μάλιστα έχει φέρει σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό σχέδιο νόμο με το οποίο σχεδιάζει την απαγόρευση και των δύο ουσιών μέχρι... (συνέχεια)
13-09-2019
Ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.  Η αποφύλλωση είναι μια απαραίτητη επέμβαση, προκειμένου να επιταχύνουμε το άνοιγμα, να πετύχουμε καλή συγκομιδή, αλλά και καλή ποιότητα του σύσπορου βαμβακιού. Επίσης, μόνο αποφυλλωμένο (και στεγνό) βαμβάκι, μπορεί να αποθηκευτεί. Χρόνος εφαρμογής Τα αποφυλλωτικά πρέπει να ψεκάζονται όταν έχει ανοίξει τουλάχιστον, το 50% των καρυδιών. Πρόωρη αποφύλλωση βλάπτει την ποιότητα του βαμ... (συνέχεια)