Ανακοινώσεις

13-02-2020
Οι ελαιοκαλλιεργητές αυτή την εποχή θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα που σε συνδυασμό με την εφαρμογή του κλαδέματος θα βοηθήσουν στην καλύτερη αντιμετώπιση των επιβλαβών εχθρών και ασθενειών κατά την βλαστική περίοδο που ακολουθεί. Το κλάδεμα της ελιάς πρέπει να εφαρμόζεται το χειμώνα μετά τη συγκομιδή και πάντα πριν την έναρξη της ανθοφορίας. Σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος παγετού το χειμώνα πρέπει να γίνεται αργότερα, όταν τα δένδρα εισέρχονται στην βλαστι... (συνέχεια)
08-02-2020
Το παγκόσμιο εμπόριο βαμβακιού αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% κατά την περίοδο 2019/20, φθάνοντας τα 9,4 εκατομμύρια τόνους.  Σύμφωνα με την ICAC η Κίνα θα πρέπει να παραμείνει ο κορυφαίος εισαγωγέας στον κόσμο σε 1,8 εκατομμύρια τόνους, αν και ο αριθμός αυτός θα αντιπροσωπεύει ετήσια πτώση 14%. Η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί σε μερικές μεγάλες χώρες παραγωγής, με την Τουρκία να αναθεωρείται προς τα κάτω σε 815.000 τόνους και το Πακιστάν σε 1.35 εκατομμύρια τόνους. Ως αποτέλεσμ... (συνέχεια)
07-02-2020
H Bayer επενδύει σε καινοτομία και βιώσιμη γεωργία για να είναι εφικτή η εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας τροφής υψηλής ποιότητας, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους πιο αποτελεσματικά και πιο υπεύθυνα. – Την δέσμευσή της στην καινοτομία, τη βιώσιμη γεωργία αλλά και τον Έλληνα παραγωγό είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η Bayer σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο πλαίσιο της φετινής 28ης Agrotica. Πιο αναλυτικά, στην εκδήλωση που διεξήχθη την Παρασκευή 31/1 στο Nikopolis Hotel... (συνέχεια)
05-02-2020
Από επιτόπιους ελέγχους σε καλλιέργειες κριθαριού και από εξετάσεις δειγμάτων που έχουν προσκομισθεί στην Υπηρεσία μας έχουν διαπιστωθεί μολύνσεις από Ελμινθοσποριάσεις και Ωίδιο. Τα συμπτώματα είναι πιο έντονα σε περιοχές όπου συνηθίζεται η μονοκαλλιέργεια σιτηρών. Οι παραγωγοί θα πρέπει να επισκέπτονται και να παρατηρούν τα κτήματά τους και σε περίπτωση σοβαρής προσβολής να προβούν άμεσα σε ψεκασμό με ένα εγκεκριμένο μυκητοκτόνο. Η απόφαση για ψεκασμό θα πρέπει πάντα να παίρνεται σε... (συνέχεια)
04-02-2020
Μετά από ψηφοφορία το Δ.Σ. του ΣΠΕΛ για την επόμενη διετία συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: Στη Θεσσαλονίκη, στις 1/02/2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00, συνήλθαν σε πρώτη σύσκεψη τα εκλεγέντα μέλη από τις αρχαιρεσίες της ίδιας ημερομηνίας, με θέμα την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά από ψηφοφορία το Δ.Σ. του ΣΠΕΛ για την επόμενη διετία συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΕΒΕΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - EUROCHEM AGRO ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ... (συνέχεια)
30-01-2020
Σας περιμένουμε με μεγάλες προσφορές στο Περίπτερο 2 Stand Νο 14‼️ (συνέχεια)
25-01-2020
Στη συνάντηση που οργανώθηκε στο ΓΕΩΤΕΕ για τον συντονισμό των ενεργειών για την περάτωση του φράγματος της Συκιάς επί του Θεσσαλικού Αχελώου και τη μεταφορά υδάτων για ανακούφιση του υδατικού ισοζυγίου της Θεσσαλίας, στο τέλος έγινε μια συζήτηση για την πιθανότητα να μειωθούν οι επιδοτήσεις που καταβάλλονται στους αγρότες μέσω της ΚΑΠ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Θεσσαλοί αγρότες και η οικονομία της Θεσσαλίας θα χάσουν κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Από τη συζήτηση αυ... (συνέχεια)
24-01-2020
Με το κλάδεμα προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τη βλάστηση και την καρποφορία του δέντρου στις κλιματικές συνθήκες και το έδαφος του ελαιώνα, στο σύστημα καλλιέργειας που θέλουμε να εφαρμόσουμε, και ταυτόχρονα να διευκολύνουμε τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου. Μπορούμε να το πετύχουμε με ετήσιο ελαφρύ κλάδεμα, που διατηρεί το δέντρο στην ιδανική κατάσταση συνεχούς ανανέωσης της καρποφόρας βλάστησης, αερισμού και φωτισμού. Ανάλογα με την εικόνα κάθε δέντρου, αρχικά χρειάζεται να εφαρμοστ... (συνέχεια)
23-01-2020
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ξάνθης καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να επικολλήσουν στην είσοδο των καταστημάτων τους, γραφείων τους, σε εμφανή σημεία συνάθροισης ή και σημεία συναλλαγών με αγρότες - παραγωγούς χρήστες γεωργικών φαρμάκων και κάθε ενδιαφερόμενο, το φυλλάδιο με τις σχετικές οδηγίες.  Αναλυτικά οι Οδηγίες, όπως περιγράφονται στο σχετικό φυλλάδιο, στους επαγγελματίες χρήστες και κάθε ενδιαφερόμενο για την αναγνώριση των νόμιμων γεωργικών φαρμάκ... (συνέχεια)