Ανακοινώσεις

22-03-2015
Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αποζημιωθούν αλλά και να μη χάσουν τα δικαιώματα ενίσχυσης οι αγρότες που δεν θα καταφέρουν φέτος να σπείρουν επειδή τα χωράφια τους είναι πλημμυρισμένα θα ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Αυτό ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την Πέμπτη 19 Μαρτίου. Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής: Πρωτοβουλίε... (συνέχεια)
21-03-2015
Αγοραστής είναι η Χio Group, επενδυτικό fund κινεζικών συμφερόντων με γραφεία στο Λονδίνο, τη Σανγκάη και το Χονγκ Κονγκ. Η Triton θα κρατήσει μόνο τις δραστηριότητες της γερμανικής βιομηχανίας που σχετίζονται με τα προϊόντα θρέψης για ευρεία κατανάλωση, δηλαδή κυρίως για οικιακή χρήση, κήπους κλπ. Το τίμημα της συμφωνίας, κατόπιν συμφωνίας των δύο πλευρών, δεν έγινε γνωστό. Υπενθυμίζεται ότι η επενδυτική εταιρεία Triton είχε αγοράσει την Compo από την k+s το 2011 έναντι 205 εκατ. δολαρίων... (συνέχεια)
20-03-2015
Με σημερινή της ανακοίνωση, η Κομισιόν πρότεινε παράταση της υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης (δηλώσεις ΟΣΔΕ) έως την Δευτέρα 15 Ιουνίου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει παράταση ενός μήνα από την αρχική προθεσμία της 15ης Μαΐου.   Η παράταση θα ισχύει επίσης και για τις πληρωμές με βάση την έκταση στο δεύτερο πυλώνα της ΚΑΠ. Ο Επίτροπος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Phil Hogan, εξήγησε: «έχω προτείνει να επιτραπεί στα κράτη μέλη να παρατείνουν την προθεσμία έτσι ώστε οι αγρότ... (συνέχεια)
19-03-2015
Με μόνο αντικείμενο την ανάδειξη των νέων μελών στα κομματικά όργανα συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η ανάδειξη έγινε δια βοής, καθώς οι υποψήφιοι ήταν όσες και οι θέσεις, με μόνη εξαίρεση τον τομέα Αμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για τον οποίο οι υποψήφιοι ήταν οι Στέφανος Γκίκας και Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ο κ. Κεφαλογιάννης εξελέγη με 41 ψήφους έναντι 19 του κ. Γκίκα. Απο την συνεδρίαση της Κ. Ο. απουσίαζαν ο πρώην πρωθ... (συνέχεια)
18-03-2015
Κατά το τελευταίο δεκαήµερο, µία µυκητολογική προσβολή των φύλλων του σιταριού (µαλακού και σκληρού) εξαπλώθηκε απειλητικά στα σιτοχώραφα της Λάρισας. Μεγάλης έκτασης η προσβολή στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας      Επισκεφθήκαµε αγρούς στις αγροτικές περιοχές, Νίκαιας, Καλού Νερού, Σοφού, Ν. Περιβολίου, Χαράς και συλλέξαµε δείγµατα. ∆είγµατα επίσης µας εστάλησαν στο Εργαστήριο από τις περιοχές Φαλάνης, ∆ιλόφου και Μύρων. Σε όλες τις περιπτώσεις διαγνώσαµε προσβολή από τ... (συνέχεια)
17-03-2015
Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της Τράπεζας Πειραιώς, σήμερα Τρίτη θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων βαμβακοπαραγωγών με τα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρει τα εξής: «Είχαμε διαβεβαιώσει τους βαμβακοπαραγωγούς ότι θα εισπράξουν τάχιστα και κανονικά τις ενισχύσεις τους και αυτό γίνεται στην πράξη, προς απογοήτευση προφανώς των κινδυνολογούντων και των όψιμων υποστηρικτών του Έλληνα αγρότη, τα δικαιώμ... (συνέχεια)
16-03-2015
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου συμμετέχει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., που θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου. Τα κυριότερα θέματα που θα εξετασθούν στη σύνοδο αυτή είναι η τροποποίηση του κανονισμού για τη βιολογική γεωργία, η κατάσταση στην αγορά του γάλακτος, η εφαρμογή και απλούστευση της ΚΑΠ, η πορεία των προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και η εξέλιξη των διεθνών εμπορικών διαπραγματεύσεων της Ε. Έ... (συνέχεια)
13-03-2015
Σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr χθες το βράδυ ο ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε στην τράπεζα Πειραιώς τα αρχεία πληρωμής για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι και ξεκίνησε η πίστωση των λογαριασμών των παραγωγών (περί τους 46 χιλιάδες), η οποία συνεχίζεται. Έτσι υλοποιείται η πρόσφατη εξαγγελία Αποστόλου για πληρωμή στο διάστημα 9-11 Μαρτίου. Συνολικά η πρώτη "φουρνιά" αφορά πληρωμές 178 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου οργανισμού του ΥΠΑΑΤ, επί συνόλου διαθεσίμων 186 εκατ. ευρώ, ενώ το π... (συνέχεια)
11-03-2015
Νέα επίπεδα ρεκόρ στην παραγωγή σιτηρών, ελαιούχων σπόρων, ζάχαρης και γάλακτος καταγράφουν οι χειμερινές βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για τα κυριότερα αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε., που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα από την Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αναλυτικότερα, στην σύνοψη της σχετικής έκθεσης της Commission επισημαίνονται τα εξής: -Οι ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες θα επιτρέψουν στην παραγωγή σιτηρών της ΕΕ να καταλήξει σε νέα επίπεδα ρεκόρ για την καλλιεργητική περίο... (συνέχεια)