Ανακοινώσεις

24-12-2014
Η κυβέρνηση της Ρωσίας, μιας χώρας που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς δημητριακών, σχεδιάζει να επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές αυτές, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι σήμερα, μια κίνηση που ακολουθεί την επιβολή άτυπων περιορισμών διαμέσου ελέγχων ποιότητας που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς η Μόσχα σπεύδει να εξασφαλίσει την κάλυψη των εγχώριων αναγκών. Η Ρωσία κατέγραψε μια μεγάλη σοδειά σιτηρών αυτή τη χρονιά (104 εκατ. τόνοι), αλλά η αστάθεια της συναλλαγματικής ισοτιμίας το... (συνέχεια)
23-12-2014
Μέχρι το πρωί της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου δεν είχε ακόμα παραδώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα Πειραιώς τη βάση δεδομένων με τους 700.000 αγρότες δικαιούχους της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων από την περασμένη εβδομάδα ότι η πληρωμή των παραγωγών θα γινόταν τη Δευτέρα 22 του μήνα. Οργισμένοι δηλώνουν οι αγρότες για την αφερεγγυότητα των αρμοδίων που διαβεβαίωναν για πληρωμή του τσεκ τη Δευτέρα. Ωστόσο, από την πλευ... (συνέχεια)
22-12-2014
Σήμερα, Δευτέρα 22/12, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλει τις επιδοτήσεις στους αγρότες και στις 29/12 την εξισωτική αποζημίωση του 2014. Με την πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ περίπου 700.000 αγρότες θα πληρωθούν την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014.   Επίσης, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πληρωμές της βιολογικής γεωργίας.   Παράλληλα ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει από το πρωί την εφαρμογή που μπορούν οι αγρότες ηλεκτρονικά να κάνουν έλεγχο με το ΑΦΜ τους για τις περιπτώσεις λάθους στο ΟΣΔΕ ή τυχόν προ... (συνέχεια)
18-12-2014
Του Νάσου Χρυσίνα   Μιλάμε πολλές φορές υπερηφάνως για την πρωτογενή παραγωγή στην Ελλάδα αγνοώντας τα βασικά τα οποία οι επαγγελματίες της γης ξέρουν καλύτερα απ΄ τον καθένα. Οι περισσότεροι που δεν ανήκουν στον αγροτικό χώρο έχουν μια βαθιά άγνοια των σύγχρονων δεδομένων συνοψίζοντας τις όποιες γνώσεις τους στο δίπτυχο "επιδοτήσεις" και "παραδοσιακοί καλλιεργητές".   Δεν είναι όμως έτσι.     Πόσοι γνωρίζουν για παράδειγμα την τιμή ενός φακέλου 1000 σπόρ... (συνέχεια)
16-12-2014
«Πόρτα» έφαγε η Ελλάδα στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για το πακέτο Χατζηγάκη ύψους 424 εκατ.ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Οτι αργά ή γρήγορα κάποιες χιλιάδες αγρότες θα κληθούν να «περάσουν από το ταμείο» της εφορίας για να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης το Ευρωπαικό Δικαστήριο εκδίκασε το ελληνικό αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, και απέρριψε πανηγυρικά την ελληνική αίτηση. «Η πιθανότητα ευδ... (συνέχεια)
15-12-2014
Σταθερή, στους 26.200.000 τόνους, αναμένεται να παραμείνει η παραγωγή βάμβακος την εκκοκκιστική περίοδο 2014/2015 παρά την αύξηση κατά 3% στην καλλιέργεια (33,7 εκατ. εκτάρια). Τα παραπάνω κάνει γνωστά στην τελευταία του ανακοίνωση το Διεθνές Συμβούλιο Βάμβακος (ICAC) ενώ προσθέτει ότι η Ινδία, η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Πακιστάν αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 80% της παραγωγής για το Βόρειο Ημισφαίριο, η οποία προβλέπεται αυξημένη κατά 2% (έως 23 εκατ. τόνους). Σε αντίθ... (συνέχεια)
13-12-2014
Για την καλλιέργεια της καστανιάς, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και το Δασαρχείο Δράμας, στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: «Καλλιέργεια καστανιάς. Προοπτικές, προστασία, μεταποίηση», θα διεξαχθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ). Η χώρα ... (συνέχεια)
11-12-2014
Η υποβάθμιση του εδάφους μπορεί να φέρει και υποβάθμιση στη ζωή μας, προειδοποιούν οι επιστήμονες, που βλέπουν το κατάλληλο χώμα υψηλής ποιότητας για καλλιέργεια να εξαντλείται μέσα στα επόμενα 60 χρόνια. Αιτία ο άνθρωπος, ο οποίος μέσω της χρήσης χημικών στις γεωργικές δραστηριότητες, τις αποψιλώσεις εκτάσεων αλλά και του φαινομένου του θερμοκηπίου, «τραυματίζει» το έδαφος. Το σήμα κινδύνου είναι ανησυχητικό καθώς ήδη το ένα τρίτο του εδάφους του πλανήτη έχει υποβαθμιστεί, την ίδια στιγμή πο... (συνέχεια)
10-12-2014
Ημερίδα με θέμα <<Νέα ΚΑΠ, Νέα Αρχή>> θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες,την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ.. Όπως ειδικότερα σημειώνεται, πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΕΑ Α.Σ. «Ένωση Αγροτών Ν. Σερρών» θέλοντας να ενημερώσει του παραγωγούς του για τις εξελίξεις που φέρει το 2015, η οποια θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Ακροπόλ (5ο χλμ. Σερρών – Θεσσαλονίκης. (συνέχεια)