Ανακοινώσεις

17-06-2015
Με αφορμή το 1ο Ετήσιο Human Capital Summit που διοργάνωσε η ICAP Group, ο Τομέας People Solutions του Ομίλου εκπόνησε πρωτογενή έρευνα σε 1.325 Έλληνες που εργάζονται σε 56 χώρες του εξωτερικού, για να διερευνήσει το φαινόμενο του “Brain Drain” το οποίο έχει πάρει δραματικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από τον Νικήτα Κωνσταντέλλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ICAP και Πρόεδρο της ΕΑΣΕ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο φαινόμενο B... (συνέχεια)
16-06-2015
Η κυβέρνηση, στην πρόταση που έχει υποβάλλει στους εκπροσώπους των θεσμών και η οποία απορρίφθηκε ως ανεπαρκής, έχει ήδη περιλάβει έσοδα από τον αγροτικό τομέα 276 εκατ. ευρώ από την «περιβαλλοντική και αγροτική συμμόρφωση με τους κανόνες της Ε.Ε.», χωρίς βεβαίως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο ακριβής αγγλικός όρος δίπλα στο χρηματικό ποσό που αναγράφεται (276 εκατ. ευρώ) είναι: «Εnvironmental and agricultural compliance with EU regulation». Παράγοντες της αγοράς, σχολιάζοντας το γεγονός ... (συνέχεια)
13-06-2015
Μέχρι και 25 μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, μπορούν να υποβάλουν τα αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου («καρτελάκια») όσοι παραγωγοί θέλουν να λάβουν συνδεδεμένη ενίσχυση για το σκληρό σιτάρι και για το βαμβάκι. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η αναλυτική εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, η οποία αναφέρει συγκεκριμένα: «Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται ηλεκτρονικά μετά την οριστικοποίηση της αίτησης είναι τα παρακάτω: i. Πρώτη σελίδα ... (συνέχεια)
11-06-2015
Σενάριο για φόρο – σοκ με συντελεστή 33% στους αγρότες περιλαμβάνει πρόταση των θεσμών/ τρόικας προς την κυβέρνηση στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», η εν λόγω πρόταση που συνεπάγεται έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως για τον προϋπολογισμό, άρα και ισόποση απώλεια για το αγροτικό εισόδημα, περιλαμβάνεται στο αναλυτικό κείμενο το οποίο έχουν αποστείλει οι θεσμοί/τρόικα στην κυβέρνηση εδώ και ημέρες (το 7σελιδο κείμενο πο... (συνέχεια)
09-06-2015
Μόνο 39 καλλιέργειες κτηνοτροφικών φυτών, οσπρίων και σόγιας είναι επιλέξιμες για τη συνδεδεμένη ενίσχυση, που θα δίνεται από φέτος και μέχρι το 2020, μέσω των άμεσων ενισχύσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνεται το βαμβάκι όπως αρχικά αναμενόταν. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουνίου, τον πρώτο χρόνο θα δοθούν συνολικά 3 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς σπόρων σποράς, με την έκταση αναφοράς να ορίζεται στα 102.000 στρέμματα, με ποσό ανά δικαι... (συνέχεια)
08-06-2015
Προς 25 λεπτά το κιλό αναμένεται να ξεκινήσει η τιμή του σκληρού σίτου, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα στο Θεσσαλικό κάμπο, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η καλλιέργεια κριθαριού, η τιμή του οποίου όμως δεν ικανοποιεί τους παραγωγούς καθώς κυμαίνεται στα 12 με 13 λεπτά. Οι καιρικές συνθήκες έχουν βοηθήσει τα μέγιστα την καλλιέργεια και οι έμποροι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον προς την Θεσσαλία, γιατί η ποιότητα του προϊόντος χαρακτηρίζεται εξαιρετική. Ενδεικτικό είναι ότι εκτός της Βόρειας Ε... (συνέχεια)
05-06-2015
Ας πούμε λοιπόν ορισμένες πραγματικότητες για το αλεύρι ζέας, από το οποίο παράγεται όχι μόνο ψωμί αλλά και παξιμάδια, κουλούρια, ζυμαρικά κλπ. Η Ζειά ή Ζέα προέρχεται από τη λέξη «Ζείδωρος» (αυτός που δωρίζει ζωή) και προέρχεται από το δημητριακό ζέα. Η πόλη της Αθήνας ονομαζόταν Ζείδωρος γιατί τα εδάφη της χάριζαν στους κατοίκους το ντόπιο δημητριακό. Ακόμα, η μαρίνα της Ζέας στον Πειραιά ονομάστηκε έτσι, επειδή από εκεί γινόταν η διακίνηση της ζέας προς τα άλλα λιμάνια.   Η ζέα ... (συνέχεια)
04-06-2015
Ύστερα από σχετική παρέμβαση και συνεργασία της ΔΑΟΚ Σερρών με τον ΕΛΓΑ, κατέστη δυνατή η αναγγελία ζημιάς από παγετό (κατά τη διάρκεια της άνθησης), στις καλλιέργειες αχλαδιάς και κερασιάς (πρώιμη ποικιλία Μπουρλά). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, καλούνται, επειγόντως, οι ζημιωθέντες παραγωγοί να δηλώσουν τις ζημιές τους στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, από την Τρίτη 2 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιουνίου. (συνέχεια)
03-06-2015
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ ενημερώνει ότι στις 26.5.2015 δημοσιεύτηκε η 5η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος LEADER που υλοποιείται στα πλαίσια του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 «Προσέγγιση Leader». Οι ενδιαφερόμενοι, δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος, καλούνται να υποβάλλουν τα επενδυτικά τους σχέδια έως τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015, ώρα 15:00. Το τεύχος της πρόσκλησης καθώς και το υλ... (συνέχεια)
02-06-2015
Απομένει μία ουσιαστικά ημέρα, ώστε να υπαχθoύν οι οφειλέτες ασφαλισμένους του ΟΓΑ στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι ασφαλισμένοι που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον Οργανισμό, μπορούν να υποβάλουν άμεσα ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) και να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση, εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του Ν.4321/2015. Η εξόφληση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών πραγματοποιείται σε 100 μηνιαίες ισόποσες δόσεις, κατά α... (συνέχεια)