Ανακοινώσεις

14-07-2015
Αρχίζει σήμερα Τρίτη, 14 Ιουλίου, η διανομή από τα ΚΕΠ όλης της χώρας των δελτίων του προγράμματος της Αγροτικής Εστίας σε 419.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους που ανέδειξε ως δικαιούχους σχετική ηλεκτρονική κλήρωση. Τα Προγράμματα που υλοποιούνται είναι: 1) Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 85.000 άτομα (συνταξιούχους και ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α. και προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους), διάρκειας έως 15 Μαΐου 2016. 2) Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού για 15.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ... (συνέχεια)
13-07-2015
Νέο δάνειο, της τάξης των 82 - 86 δισ. ευρώ, υπολογίζει το Eurogroup ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα την επόμενη τριετία. Τα 70 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα προέλθουν από την Ευρωζώνη, ενώ τα υπόλοιπα 16 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ. Από τα χρήματα αυτά τα 7 δισ. ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 20 Ιουλίου, ώστε να αποπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας προς το εξωτερικό. Βάση της συμφωνίας, για να δοθούν αυτά τα χρήματα θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή, μέχρι την Τετάρτη (15/7/20... (συνέχεια)
11-07-2015
Μάχη με το χρόνο προκειμένου να βρεθεί λύση που θα της επιτρέψει να προμηθευτεί τους απαραίτητους όγκους πρώτων υλών, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των παραγωγικών της μονάδων, δίνει η ELFE AE, καθώς τα διαθέσιμα αποθέματά της σε βασικά συστατικά στοιχεία παραγωγής των λιπασμάτων, όπως είναι ο φωσφορίτης, αρκούν για άλλες περίπου 10-15 ημέρες. Κύρια πρώτη ύλη στην παραγωγή λιπασμάτων είναι ο φωσφορίτης, ο οποίος εισάγεται σε μεγάλες ποσότητες από Αλγερία, Συρία... (συνέχεια)
10-07-2015
Διάταξη νόμου που θα αλλάζει το υφιστάμενο πλαίσιο και θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε για τον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα. Όπως δήλωσε στη Βουλή ο κ. Μάρδας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, θα καταργηθεί η εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.   Το πετρέλαιο θέρμανσης θα καθ... (συνέχεια)
09-07-2015
Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ενημερώνει ότι απαγορεύτηκε στο φορέα «Κ.Ε.Κ. Παιδείας και Πολιτισμού» με έδρα τα Πετράλωνα Χαλκιδικής να διενεργεί εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων. Σε απροειδοποίητο επιτόπιο έλεγχο από την αρμόδια ελεγκτική αρχή διαπιστώθηκε ότι o συγκεκριμένος φορέας δεν διενεργούσε με αδιάβλητο και ποιοτικό τρόπο τις εξετάσεις. Οι επιτόπιες παρατηρήσεις του ελεγκτικού κλιμακίου επιβεβαιώθηκαν από την ... (συνέχεια)
08-07-2015
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, και ο Γ. Γραμματέας, κ. Κώστας Λαμπρόπουλος, η αναγραφή των επιδοτήσεων στο Ε3 των αγροτών και ο συνυπολογισμός τους στον προσδιορισμό των καθαρών κερδών αποτελεί υποχρέωση και όχι επιλογή. Σύμφωνα με όσα διευκρινίζουν οι λογιστές στην ΠΟΛ.1116/10.06.15 στην παράγραφο 6 ορίζονται τα εξής: «Το σύνολο των... (συνέχεια)
07-07-2015
Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη μάχη στις Βρυξέλλες, στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής, παίζονται όλα για όλα για την Ελλάδα, με τον χρόνο να τελειώνει. Ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει ενισχυμένος στους Ευρωπαίους έχοντας στις βαλίτσες του την επιστολή, το κοινό ανακοινωθέν, που υπέγραψαν μαζί του ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με ασ... (συνέχεια)
06-07-2015
Τι ψήφισαν τα μεγάλα αστικά κέντρα - Τα αποτελέσματα στις λαϊκές γειτονιές και στα ακριβά προάστια της πρωτεύουσας - Σε όλους τους νομούς υπερτερεί το «όχι» - Πού καταγράφονται τα ρεκόρ «Καθαρή» νίκη του ΟΧΙ έβγαλε το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής καθώς με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια το ΟΧΙ συγκεντρώνει 61,31% και το ΝΑΙ 38,69%. Τα λευκά/άκυρα έφτασαν στο 5,8%. Η συμμετοχή έφτασε το 62,50% και η αποχή στο 37,50%.     Ψήφισαν 6.161.140 πολ... (συνέχεια)
03-07-2015
Κυβέρνηση και αγρότες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι μονόδρομος ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και να σταθμίσουν ανάλογα την στάση τους κατά το δημοψήφισμα και αμέσως μετά. Ήδη η Ελλάδα, μόλις μια εβδομάδα χωρίς συμφωνία, βρίσκεται σε κίνδυνο να βρεθεί εκτός ευρώ, μετά την ένταξή της σε καθεστώς «ληξιπρόθεσμων χρεών» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση «πτώχευσης» της χώρας μας και αποχώρησης από το ευρώ, κ... (συνέχεια)
02-07-2015
Μετ' εμποδίων πραγματοποιείται τις τελευταίες μέρες η τροφοδοσία της αγοράς με λιπάσματα καθώς οι τραπεζικοί περιορισμοί έχουν «παγώσει» τις εισαγωγές πρώτων υλών αλλά και έτοιμων προϊόντων με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να εξαρτώνται αποκλειστικά από τα λιγοστά αποθέματα που διαθέτουν. Οι εταιρείες του κλάδου πλέον δεν μπορούν να εισάγουν προϊόντα και πρώτες ύλες, επειδή οι προμηθευτές δεν τους προσφέρουν πίστωση Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί για μια ακόμα εβδομάδα ο ι... (συνέχεια)