Ανακοινώσεις

02-07-2015
Μετ' εμποδίων πραγματοποιείται τις τελευταίες μέρες η τροφοδοσία της αγοράς με λιπάσματα καθώς οι τραπεζικοί περιορισμοί έχουν «παγώσει» τις εισαγωγές πρώτων υλών αλλά και έτοιμων προϊόντων με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να εξαρτώνται αποκλειστικά από τα λιγοστά αποθέματα που διαθέτουν. Οι εταιρείες του κλάδου πλέον δεν μπορούν να εισάγουν προϊόντα και πρώτες ύλες, επειδή οι προμηθευτές δεν τους προσφέρουν πίστωση Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί για μια ακόμα εβδομάδα ο ι... (συνέχεια)
30-06-2015
Πρωτόγνωρες καταστάσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες όλης της χώρας μετά την επιβολή του capital control και του κλεισίματος των τραπεζών. Οι οικονομικές αυτές εξελίξεις συνέβησαν σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη το αλώνισμα σκληρού και μαλακού σιταριού αλλά και η συγκομιδή πολλών φρούτων έτσι τα πράγματα γίνονται δύσκολα αφού δεν είναι δυνατή η ανάληψη των απαραίτητων χρημάτων (δεδομένου του ορίου των 60 ευρώ) από τα ΑΤΜ για τον εφοδιασμό των αλωνιστικών μηχανών με καύσιμα ή τη... (συνέχεια)
29-06-2015
Τις πιο δύσκολες στιγμές της Μεταπολιτευτικής ιστορίας, βιώνουν οι Έλληνες, λόγω της οικονομικής ασφυξίας της χώρας. Στο δρόμο προς το δημοψήφισμα, επιβλήθηκε έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες. Έντονη ανησυχία, καθώς το πρόγραμμα βοήθειας τελειώνει την Τρίτη.  (συνέχεια)
27-06-2015
Η Πρόεδρος της Βουλής δημοσιοποίησε την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας στην οποία ανβαφέρεται και ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ     Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΙΣΤ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡ... (συνέχεια)
26-06-2015
Συζήτηση για τα προβλήματα της φυτοπροστασίας στην ΕΕ πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία συμμετείχαν 19 ευρωπαϊκές οργανώσεις (Copa Cogeca, Areflh, European Crop Protection, Freshfel κ.α.) υπό την εποπτεία της κ. Anthea McIntyre, Ευρωβουλευτού της Βρετανίας και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν ανέφεραν τις ανησυχίες τους σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική της ΕΕ στον τομέα της φυτοπροστασίας και τις αρνη... (συνέχεια)
25-06-2015
Ακόμη πιο επαχθή φορολογικά και δημοσιονομικά μέτρα ζήτησαν από την ελληνική πλευρά οι δανειστές, κατόπιν πρωτοβουλίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκαλώντας νέα εμπλοκή στην πορεία των διαπραγματεύσεων. Σε νέο κείμενο που παρουσίασαν στην ελληνική πλευρά απαιτούν αυξήσεις στον ΦΠΑ για την εστίαση και για όλα τα βασικά είδη διατροφής που διατίθενται επεξεργασμένα και συσκευασμένα (γάλα, λάδι, ψωμί κ.λ.π.), διπλασιασμό του φόρου εισοδήματος για τους αγρότες και αύξηση της προκαταβολής στο... (συνέχεια)
24-06-2015
Τους είπαν να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια καπνού και να στραφούν σε άλλες ποτιστικές καλλιέργειες (αραβόσιτου, βαμβακιού, μηδικής κ.α.). Στη συνέχεια τους υποσχέθηκαν χρήματα για να αντικαταστήσουν αυτές τις καλλιέργειες με ξηρικές. Εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα (Μέτρο 214 δράση 1.4 αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες πρώην καπνοπαραγωγών) ακόμη δεν έχουν εισπράξει τα χρήματά τους. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Λάζαρος Τσάμης, από τον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας, «έχουμε ενταχθεί το 2012 ... (συνέχεια)
23-06-2015
Μεγάλη σε μέγεθος, σαρκώδης, καταπράσινη, πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο και ω-3, χαμηλή σε λιπαρά, η ελιά Χαλκιδικής κατακτά όλο τον κόσμο και αναδεικνύεται σε... εθνικό θησαυρό. Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου και για έναν μήνα. Έχει μπει στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ κοσμεί τις προθήκες των ακριβών delicatessen. Έχει μπει στα ράφια των σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στη Νέα Ζηλανδία, ενώ κοσμεί τις προθήκες των ακριβών delicatessen στα ξενοδοχειακ... (συνέχεια)
20-06-2015
O Αναπληρωτής Υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Χαράλαμπο Κασίμη. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η βιολογική γεωργία, η παράταση της προθεσμίας για την επιλεξιμότητα των δαπανών του ΠΑΑ 2007-2013 καθώς και των δαπανών του ΕΠΑΛ 2007-2013 και η υποχρεωτική επισήμανση προϊόντων κρέατος και γάλακτος με τη χώρα προέλευσης. Στο περιθώριο του Συμβου... (συνέχεια)
19-06-2015
Μειωμένη περίπου κατά 17%, σε σχέση με πέρυσι, είναι η έκταση που σπάρθηκε με βαμβάκι, στο νομό Σερρών, υπολογιζόμενη κοντά στα 145.000 στρέμματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γεωπόνου και Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής α.α. της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, κ. Ρόιδου Νικόλαου, η σοβαρή αυτή μείωση οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την υποχώρηση των αναχωμάτων του ποταμού Στρυμόνα, τον περασμένο Μάρτιο. Η αρχική καταγραφή της πλημμυρισμένης έκτα... (συνέχεια)