Ανακοινώσεις

17-07-2015
Ισχυρό πλήγμα στη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων φέρνει η επιβολή ΦΠΑ 23% στα αγροτικά εφόδια ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος παραγωγής.   Μετά από παλινωδίες και απανωτά «γράψε-σβήσε», τα λιπάσματα, οι σπόροι για καλλιέργειες, τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα καθώς επίσης και οι ζωοτροφές και το ζωικό κεφάλαιο (άλογα, βοοειδή, αιγοπρόβατα) μετατάχθηκαν τελικά στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, όπως προκύπτει από το τελικό κείμενο του –ψηφισμένου- πολυνομοσχεδίου το οποίο δημοσιεύθηκε στο Φ... (συνέχεια)
16-07-2015
Με ευρεία πλειοψηφία και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας την Τετάρτη (16/7) από την Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα, 229 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «ναι». Ο αριθμός των βουλευτών που ψήφισαν «όχι» έφτασε τους 64. Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή κατατέθηκε «νομοτεχνική βελτίωση» που μετατάσσει μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών από το 13% που βρίσκοντ... (συνέχεια)
15-07-2015
Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών. Βασικό κομμάτι των φορολογικών μέτρων της συμφωνίας αποτελούν οι ανακατατάξεις στο ΦΠΑ η αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης καθώς κα οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών. Ειδικότερα θα προβλέπονται τα ακόλουθα: Η θέσπιση τριών συντελεστών ΦΠΑ (6%, 13% και 23%) Ο χαμηλός συντελεστής 6% θα περιλαμβάνει τα φάρμακα, τα βιβλία και τα εισιτήρια θεάτρων. Ο μεσαίος σ... (συνέχεια)
14-07-2015
Αρχίζει σήμερα Τρίτη, 14 Ιουλίου, η διανομή από τα ΚΕΠ όλης της χώρας των δελτίων του προγράμματος της Αγροτικής Εστίας σε 419.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους που ανέδειξε ως δικαιούχους σχετική ηλεκτρονική κλήρωση. Τα Προγράμματα που υλοποιούνται είναι: 1) Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 85.000 άτομα (συνταξιούχους και ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α. και προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους), διάρκειας έως 15 Μαΐου 2016. 2) Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού για 15.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ... (συνέχεια)
13-07-2015
Νέο δάνειο, της τάξης των 82 - 86 δισ. ευρώ, υπολογίζει το Eurogroup ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα την επόμενη τριετία. Τα 70 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα προέλθουν από την Ευρωζώνη, ενώ τα υπόλοιπα 16 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ. Από τα χρήματα αυτά τα 7 δισ. ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 20 Ιουλίου, ώστε να αποπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας προς το εξωτερικό. Βάση της συμφωνίας, για να δοθούν αυτά τα χρήματα θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή, μέχρι την Τετάρτη (15/7/20... (συνέχεια)
11-07-2015
Μάχη με το χρόνο προκειμένου να βρεθεί λύση που θα της επιτρέψει να προμηθευτεί τους απαραίτητους όγκους πρώτων υλών, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των παραγωγικών της μονάδων, δίνει η ELFE AE, καθώς τα διαθέσιμα αποθέματά της σε βασικά συστατικά στοιχεία παραγωγής των λιπασμάτων, όπως είναι ο φωσφορίτης, αρκούν για άλλες περίπου 10-15 ημέρες. Κύρια πρώτη ύλη στην παραγωγή λιπασμάτων είναι ο φωσφορίτης, ο οποίος εισάγεται σε μεγάλες ποσότητες από Αλγερία, Συρία... (συνέχεια)
10-07-2015
Διάταξη νόμου που θα αλλάζει το υφιστάμενο πλαίσιο και θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε για τον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα. Όπως δήλωσε στη Βουλή ο κ. Μάρδας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, θα καταργηθεί η εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.   Το πετρέλαιο θέρμανσης θα καθ... (συνέχεια)
09-07-2015
Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ενημερώνει ότι απαγορεύτηκε στο φορέα «Κ.Ε.Κ. Παιδείας και Πολιτισμού» με έδρα τα Πετράλωνα Χαλκιδικής να διενεργεί εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων. Σε απροειδοποίητο επιτόπιο έλεγχο από την αρμόδια ελεγκτική αρχή διαπιστώθηκε ότι o συγκεκριμένος φορέας δεν διενεργούσε με αδιάβλητο και ποιοτικό τρόπο τις εξετάσεις. Οι επιτόπιες παρατηρήσεις του ελεγκτικού κλιμακίου επιβεβαιώθηκαν από την ... (συνέχεια)
08-07-2015
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, και ο Γ. Γραμματέας, κ. Κώστας Λαμπρόπουλος, η αναγραφή των επιδοτήσεων στο Ε3 των αγροτών και ο συνυπολογισμός τους στον προσδιορισμό των καθαρών κερδών αποτελεί υποχρέωση και όχι επιλογή. Σύμφωνα με όσα διευκρινίζουν οι λογιστές στην ΠΟΛ.1116/10.06.15 στην παράγραφο 6 ορίζονται τα εξής: «Το σύνολο των... (συνέχεια)
07-07-2015
Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη μάχη στις Βρυξέλλες, στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής, παίζονται όλα για όλα για την Ελλάδα, με τον χρόνο να τελειώνει. Ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει ενισχυμένος στους Ευρωπαίους έχοντας στις βαλίτσες του την επιστολή, το κοινό ανακοινωθέν, που υπέγραψαν μαζί του ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με ασ... (συνέχεια)