Ανακοινώσεις

23-10-2013
Για την καλλιέργεια του δίκοκκου σιταριού, μιας παλαιάς εγχώριας ποικιλίας που κατά το παρελθόν είχε εγκαταλειφθεί και για την οποία πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες επιθυμούν, σε ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στη Δράμα. Το θέμα της ημερίδας είναι «Δίκοκκο και άλλα “ντυμένα” σιτάρια. Μύθοι και πραγματικότητα. Π... (συνέχεια)
22-10-2013
Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου προετοιμάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να καταβάλλει το 50% της ενιαίας ενίσχυσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Κι αυτό, αν δεν προκύψει ξανά κάποιο πρόβλημα κυρίως με την προετοιμασία του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο ηλεκτρονικό Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Οι ημερομηνίες που έχουν μέχρι τώρα ακουστεί στους διαδρόμους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πολλές, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενέκρινε στα ... (συνέχεια)
21-10-2013
Σιωπητήριο έχει πέσει στην πλατεία Βάθη και στην οδό Δομοκού από υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ όσον αφορά την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης του 2013. Μετά τις διαδοχικές αστοχίες των δύο τελευταίων εβδομάδων και τις παλινωδίες, τώρα αναζητούν τρόπους, τουλάχιστον να διασφαλίσουν το επικοινωνιακό κομμάτι. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι την πληρωμή του «τσεκ» την είχε ανακοινώσει περιχαρής από τον 6ο όροφο της πλατείας Βάθη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οπότε σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να εκτ... (συνέχεια)
19-10-2013
Έρχεται και τρίτη δόση πληρωμής της εξισωτικής αποζημίωσης του έτους 2012, αφού όπως φαίνεται βρέθηκαν από την κυβέρνηση τα απαραίτητα κονδύλια. Μετά από τις πιέσεις των αγροτών, η ηγεσία του ΥπΑΑΤ και συγκεκριμένα ο κ. Δημήτριος Μελάς, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κατέθεσε προφορικό αίτημα στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι στο μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης για την περίοδο 2007-2013 θα διατεθούν επιπλέον ποσά. Όπως υποστηρίζει το υπουργείο, εν αναμονή ... (συνέχεια)
18-10-2013
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διευκρινήσεις για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2012    Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα για το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2012, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενημέρωση των δικαιούχων που στην πλειοψηφία τους αποτελούνται από κτηνοτρόφους, ανακοινώνει τα ακόλουθα. Με απόφαση της κυβέρνησης, μετά την εξα... (συνέχεια)
17-10-2013
Αίσθηση προκάλεσε την Τρίτη μια αποστροφή της ομιλίας του ευρωπαίου επιτρόπου Γεωργίας Ντάτσιαν Τσιόλος στη Βουλή, όπου σε τοποθέτησή του για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική αναφέρθηκε σε έλληνες πολιτικούς που πήγαιναν στις Βρυξέλλες «σαν ζητιάνοι». ..Ο Ντάτσιαν Τσιόλος, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα καλεσμένος του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη νέα αγροτική πολιτική 2014-2020, συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ... (συνέχεια)
16-10-2013
Στην προνομιακή υποστήριξη που θα έχουν οι νέοι ηλικιακά αγρότες στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, (αφού προβλέπεται πριμ πρώτης εγκατάστασης έως και 70.000 ευρώ αλλά και μια ειδική συμπληρωματική ενίσχυση για τα πρώτα πέντε χρόνια δραστηριότητάς τους πέραν αυτών που αφορούν όλους τους γεωργούς), αναφέρθηκε στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρη, ο Επίτροπος Γεωργίας και Ανάπτυξης Ντατσιάν Τσιόλος. Ο ευρωπαίο... (συνέχεια)
15-10-2013
Στη διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης με παράλληλη αύξηση του ποσού προχώρησε η κυβέρνηση. Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών, το επίδομα δικαιούνται: Εισοδηματικά κριτήρια: o          άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ), o          έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο... (συνέχεια)
14-10-2013
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βαμβακιού (International Cotton Advisory Committee, ICAC), κατά την περίοδο 2013/14 , η παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού αναμένεται να ανέλθει στα 25,5 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας χαμηλό τετραετίας. Παρόλα αυτά στην κλωστοϋφαντουργία η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει σταθερή στους 23,5 εκατομμύρια τόνους με την κατανάλωση να μετατοπίζεται από την Κίνα και σε άλλες χώρες, όπως η Ινδία, το Πακιστάν και η Τουρκία. Η μείω... (συνέχεια)