Ανακοινώσεις

04-08-2015
Η αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ, με τριπλασιασμό στο καλύτερο σενάριο, φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες των επιπλέον μέτρων που φέρονται να ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση ως προαπαιτούμενο για την υπογραφή του νέου προγράμματος στήριξης. Αντίθετα, φέρονται να συναινούν στην προσωρινή αναβολή της ψήφισης των αλλαγών για τη φορολόγηση των αγροτών για τον Οκτώβριο ή και αργότερα. Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν τίθεται ενδεχόμενο νέων προαπαιτούμενων, ωστόσο οι πληροφο... (συνέχεια)
03-08-2015
Αν σας έλεγαν, ότι σε δέκα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη, που δεν συνεργαζόταν, θα λέγατε, ότι συνωμοσιολογούμε. Αν σας παραθέταμε τη σχετική μελέτη, που εγκρίθηκε (εκτός από την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους) στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014; Για την υλοποίηση του σχεδίου, θα αν... (συνέχεια)
01-08-2015
Με αφορμή σχόλια που αμφισβητούν την πρόθεση του ΕΛΓΑ να καταβάλει αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νίκος Στουπής, σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο ΕΛΓΑ μέχρι σήμερα, τέλος Ιουλίου διαρκούντος έτους έχει καταβάλει στους Έλληνες αγρότες το ποσόν των 122.500.000 ευρώ, όταν στο έτος 2014 είχε καταβάλει 106.000.000 ευρώ, εξαντλώντας τις δυνατότητες του ψηφισμένου από την προηγούμενη Διοίκηση προϋπολογισμού και αφού ήδη έχουμε κάνει μια τροποποίησή του. Η τελ... (συνέχεια)
31-07-2015
Οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών θα προχωρήσουν όπως έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, ξεκαθάρισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, ο οποίος ταυτόχρονα παρουσίασε και το σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω κυρίως της ενίσχυσης των ελέγχων.   Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, το θέμα της φορολόγησης των αγροτών συζητείται αυτές τις ημέρες με τα κλιμάκια των θεσμών. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται οι αλλαγές να μην περιοριστούν στα μέτρα που έχουν π... (συνέχεια)
30-07-2015
Τα ποσοστά επιδότησης για όσους ασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους ή θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση κυμαίνονται από 40% έως και 100% επί των επενδυτικών τους σχεδίων. Την κοινοτική χρηματοδότηση μπορούν να τη διεκδικήσουν μέσα από δύο προγράμματα, την «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και το «Επιχειρούμε Δυναμικά». Παρουσιάζουμε τη λίστα αυτών των επαγγελμάτων όπως προκύπτει από την πρώτη ανάγνωση των προδημοσιεύσεων των δύο δράσεων. Αυτά εντάσσονται στην κατηγορία προγραμμάτων του ΕΣΠΑ «Επανεκκί... (συνέχεια)
29-07-2015
Για προβλήματα στις εισαγωγές όλων των ειδών γεωργικών εφοδίων από την εφαρμογή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital control) μιλούν σε κοινή επιστολή τους προς τα αρμόδια υπουργεία οι σύνδεσμοι των εταιρειών παραγωγής σπόρων (ΕΕΠΕΣ) γεωργικών φαρμάκων (ΕΣΥΦ) και λιπασμάτων (ΣΠΕΛ). Επίσης, μαζί με την άρση των capital control οι εκπρόσωποί τους ζητούν την άμεση εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, δεδομένου ότι οι προμηθευτές εξωτερικού τροφοδοτούν τις εταιρείες του κλάδου μόνον ... (συνέχεια)
28-07-2015
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Διαγωνισμός Future Agro Challenge έρχεται να αναδείξει και να προωθήσει τους πρωτοπόρους της αγροτικής καινοτομίας στην Ελλάδα και στον κόσμο, συνεισφέροντας στη δημιουργία μίας αγροτικής επιχειρηματικής κουλτούρας και βάζοντας στο επίκεντρο μία νέα γενιά αγροτών επιχειρηματικών. Σήμερα, που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη την εξωστρέφεια και το άνοιγμα των ευκαιριών σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή η ελληνική πρωτοβουλία των Industry Disruptors – Game Changers (ID... (συνέχεια)
27-07-2015
Στην ανεύρεση ενός νέου τραπεζικού προϊόντος θα βοηθήσει τους αγρότες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές ψάχνει το Υπουργείο Παραγψγικής Ανασυγκρότησης σε συνεργασία με την ΕΛΓΑ και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Μάλιστα για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αχαρνών 2 υπό τον Υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη και την συμμετοχή των: α) Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Στουπή, β) Διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ και γ) την κα. Μπουφούνου, εκπρόσωπο της Ένωση... (συνέχεια)
25-07-2015
Τα τρακτέρ στους δρόμους είναι έτοιμοι να βγάλουν οι αγρότες στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία εάν η Βουλή ψηφίσει τα μέτρα που τους αφορούν. Αυτό προέκυψε μετά από συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.   Ξεκαθάρισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν αρνούνται να πληρώσουν φόρους σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την Ελλάδα αλλά ζητούν αυτοί οι φόροι να είναι δίκαιοι.   Και αυτό γιατί με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, η μέση φορ... (συνέχεια)
24-07-2015
Όργιο μαύρης αγοράς τις τελευταίες ημέρες στον Θεσσαλικό κάμπο, καταγγέλλουν αγροτοσυνδικαλιστές, αναφορικά με τα σιτηρά, εξαιτίας των κλειστών τραπεζών και του ελέγχου κεφαλαίων, αφού ισχύει ο νόμος "ο πωλών τοις μετρητοίς". Όπως γράφει το ένθετο «Οικονομία» στο Βήμα, οι κλειστές τράπεζες λοιπόν και τα capital controls έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται αγοραπωλησίες στον κάμπο σε ότι αφορά τα σκληρά σιτηρά στη "μαύρη αγορά".. «Χωρίς τιμολόγια και με τα χρήματα μέσα σε χαρτοσακούλα» όπως κατήγγ... (συνέχεια)