Ανακοινώσεις

19-05-2014
Στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ, δημοσιεύθηκε ο επικαιροποιημένος κατάλογος με τα ονόματα και τα ποσά που θα λάβουν οι επενδυτές για τα μέχρι στιγμής εγκεκριμένα Σχέδια Βελτίωσης. Ο προηγούμενος κατάλογος είχε αναρτηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο και ο αριθμός των εγκεκριμένων Σχεδίων Βελτίωσης έφθανε 5.490. Σήμερα, ο αριθμός φθάνει τα 6.098. Να σημειωθεί ότι συνολικά οι αιτήσεις φθάνουν τις 7.735 οπότε τα υπόλοιπα ονόματα θα ανακοινωθούν το επόμενο ... (συνέχεια)
17-05-2014
Για του λάτρεις των νόστιμων μανιταριών και όχι μόνο.   Νέο πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» το επόμενο διάστημα, χρηματοδοτεί για πρώτη φορά την καλλιέργεια και μεταποίηση μανιταριών.   Προ των πυλών βρίσκεται νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που επιδοτεί για πρώτη φορά την καλλιέργεια και μεταποίηση μανιταριών στη χώρα μας. Πρόκειται για καλλιέργεια με μεγάλες προοπτικές κέρδους, που σύντομα θα ενταχθεί σε ... (συνέχεια)
15-05-2014
Στην Εφημερίδα της κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά στην πρώτη δόση καταβολής για το έτος 2014 της επιστροφής του ΕΦΚΠ στους αγρότες. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, ποσά επιστροφής ΕΦΚ, τα οποία κατά την μηχανογραφική επεξεργασία τους προσδιορίζονται σε ποσά μικρότερα ή ίσα των 27 ευρώ, ανά δικαιούχο πρόσωπο, δεν θα επιστρέφονται στους δικαιούχους. Επίσης σε περίπτωση λάθους το δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα ν... (συνέχεια)
14-05-2014
Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, για τους παραγωγικούς σκοπούς τους, μέσα στον επόμενο χρόνο, υποσχέθηκε από την Μυτιλήνη ο πρωθυπουργός. «Ήδη προχωρούμε όλες τις προετοιμασίες, ώστε από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου των αγροτών. Παλιά μου δέσμευση, που χρειάστηκε χρόνο για να υλοποιηθεί. Αλλά τώρα βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία. Όλοι οι αγρότες θα έχουν καταγεγραμμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και τις καλλιεργητικές τους ανάγκες. Και θα παίρνουν αυτόματα αφο... (συνέχεια)
13-05-2014
Συναγερμός έχει σημάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες στους παραγωγούς σιτηρών καθώς, η ασθένεια σεπτόρια έχει κάνει την εμφάνισή της, πλήττοντας τις καλλιέργειες. Ήδη οι παραγωγοί κινούνται στην κατέυθυνση καταπολέμησής της με ψεκασμούς, καθώς οι βροχοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες ευνοούν την εξάπλωσή της.   Η σεπτόρια είναι μια ασθένεια των σιτηρών. Οι μύκητες του γένους Septoria προσβάλλουν τα στάχυα, το κολεόπτυλο, τα φύλλα, τον φυλλικό κόλπο και τα στελέχ... (συνέχεια)
12-05-2014
Η αποφυγή ενδεχόμενης αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου ζάχαρης Σερρών συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ, ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ι. Ιωαννίδη. Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι είναι στις προθέσεις του υπουργείου η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου ζάχαρης Σερρών, καθώς και η στήριξη της τευτλοκαλλιέργειας μέσω της νέας ΚΑΠ, με εδική συνδεδεμένη ενίσχυση, γεγο... (συνέχεια)
10-05-2014
Θετικές είναι οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις για την εμπορική πορεία του ελληνικού βαμβακιού (η σπορά του οποίου ολοκληρώνεται το επόμενο 10ήμερο) σύμφωνα με όσο αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, παραγωγοί και εκκοκιστές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας τα φετινά στρέμματα που σπέρνονται θα ξεπεράσουν τα 3 εκατ. ενώ η παραγωγή αναμένεται να κυμανθεί πάνω από το επίπεδο των 300.000 τόνων (οι τελευταίες εκτιμήσεις του USDA κάνουν λόγο για 330.000 τόνους). Όσον αφορά το θέμα των τιμών ο παραγωγός και ο πρόεδρος της Δι... (συνέχεια)
09-05-2014
Την επίσπευση των διαδικασιών πληρωμής του προγράμματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή του καπνού, έτους 2012, ζήτησε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ, παρουσία του Γενικού Δ/ντή του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Κ. Μπαμπασίδη και υπηρεσιακών παραγόντων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν καπνοπαραγωγικοί συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών καπνού από όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων: οι πρόεδροι των Κα... (συνέχεια)
08-05-2014
Παγκόσμιες πρωτιές προσφέρει η αγροτική παραγωγή στη χώρα καθώς προϊόντα από την Ελλάδα έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τον κόσμο. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «στην ελληνική γεωργία αντιστοιχεί το 29% της αξίας των ελληνικών εξαγωγών (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών)». Ενδεικτικό είναι πως σχεδόν 1/3 από τα κορυφαία 100 εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα συνδέονται άμεσα με την αγροτική, με την... (συνέχεια)