Ανακοινώσεις

25-07-2013
Σε μια από τις καλύτερες χρονιές της τελευταίας πενταετίας εξελίσσεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, η καλλιέργεια βάμβακος. Σε αυτό εκτός από την απουσία μέχρι στιγμής του πράσινου σκουληκιού συντελούν και οι φετινές καιρικές συνθήκες (απουσία καύσωνα) με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αναφέρουν ότι ηι παραγωγή θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. «Αν αυτή η καλή χρονιά συνδυαστεί και με καλή τιμή τότε θα μιλάμε για μια άριστη χρονιά», αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Καρδί... (συνέχεια)
24-07-2013
«Το «στοίχημα» της αξιοποίησης των κονδυλίων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), καλείται να κερδίσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, όπως τονίζεται σε σχετική συνέντευξη στην εφημερίδα «H ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» και το δημοσιογράφο Στέργιο Ζιαμπάκα. Σημαντικότερη πτυχή της μεταρρύθμισης, η πρόβλεψη για ενίσχυση των νέων αγροτών έως το ύψος του 2% του συνόλου των ενισχύσεων της χώρας, όπως επίσης και 25% πρόσθετες πληρωμές σε αγρότες κάτω των 40 ετώ... (συνέχεια)
23-07-2013
Γνωρίζαμε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και ιδίως οι αυξανόμενες θερμοκρασίες στο Βόρειο Ημισφαίριο έχουν συντελέσει σε σημαντικές αλλαγές στη βλάστηση και συγκεκριμένα στην αύξηση της χλωρίδας στον Αρκτικό Κύκλο. Πλέον οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα συντελούν στο “πρασίνισμα” των ερήμων μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται “γονιμοποίηση με διοξείδιο του άνθρακα”. Επιστήμονες του Οργανισμού Επιστημον... (συνέχεια)
22-07-2013
Σε αυξήσεις από 13% έως 25% ανά μεγαβατώρα, για την χαμηλή και την μέση τάση αντίστοιχα του αγροτικού ρεύματος, καθώς και σε επιβάρυνση της τάξης των 18 ευρώ ανά τετράμηνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για ένα μέσο καταναλωτή (1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο), οδηγεί η αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Συγκεκριμένα, η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ καθορίστηκε σε 14,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 9,3 ευρώ που ή... (συνέχεια)
20-07-2013
Τα εν λόγω σεμινάρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους θα πραγματοποιηθούν στις 5-7 Αυγούστου,  τις πρωινές ώρες (9.00 πμ. με 15.00 μ.μ.), στην αίθουσα του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σερρών (πρώην ΚΕΓΕ Σερρών), στο 1ο χλμ. Σερρών – Νιγρίτας. Τα γνωστικά αντικείμενα των σεμιναρίων έχουν ως εξής: - Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις) - Προϊόντα της κυψέλης και συντήρησή τους - Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων Για περισσότερες πληροφο... (συνέχεια)
19-07-2013
Αν αισθάνεστε λίγο πεσμένοι μην αρχίσετε το ποτό, αντίθετα πιάστε την τσουγκράνα και τρέξτε στον κήπο ή το μπαλκόνι. Αυτό προτείνει το περιοδικό Gardeners’ World το οποίο διεξήγαγε έρευνα για την κηπουρική και την ψυχική υγεία, με δείγμα 1.500 εθελοντών. Ειδικότερα, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό90%  ότι η κηπουρική ανεβάζει τη διάθεση, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι οι επίδοξοι κηπουροί έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν σημάδια κατάθλιψης. Επίση... (συνέχεια)
18-07-2013
Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας από την αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών που παρατηρείται φέτος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς και από τον κίνδυνο να αυξηθούν τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου που προέρχεται από μολυσμένα κουνούπια. Ηδη χθες το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεωνκαι Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου για φέτος το οποίο εντοπίστηκε σε ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος πάσχει από σοβαρά νοσήματ... (συνέχεια)
17-07-2013
Παρά τις εξαγγελίες η πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης έχει «κολλήσει», προκαλώντας πονοκέφαλο στους υπευθύνους, οι οποίοι εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθούν να βρουν αξιόπιστο αγοραστή, ενώ ο ειδικός εκκαθαριστής της ATE αποφάσισε να δώσει και νέα παράταση στη διαγωνιστική διαδικασία ως την 1η Νοεμβρίου, επικαλούμενος την «επίτευξη της βέλτιστης δυνατής λύσης». Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν περιοριστεί οι πιθανότητες μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου, καθώς έχει προκύψει θέμα με τα χ... (συνέχεια)
16-07-2013
Στις αθρόες εισαγωγές παράνομων φυτοπροστατευτικών και στους καινούριους «εχθρούς» των καλλιεργειών, όπως το Synchytrium, το Diabrotica και το Metcalfa υποστηρίζει ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, Ζαφείρης Μυστακίδης, ότι πρέπει να στραφεί η προσοχή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όχι στη στοχοποίηση του κλάδου των γεωπόνων ιδιοκτητών καταστημάτων, μέσω του νέου νομοσχεδίου που οδεύει για ψήφιση στη Βουλή. Ο κ. Μυστακίδης είπε στην Agrenda ότι όλοι οι γεω... (συνέχεια)