Ανακοινώσεις

13-03-2015
Σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr χθες το βράδυ ο ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε στην τράπεζα Πειραιώς τα αρχεία πληρωμής για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι και ξεκίνησε η πίστωση των λογαριασμών των παραγωγών (περί τους 46 χιλιάδες), η οποία συνεχίζεται. Έτσι υλοποιείται η πρόσφατη εξαγγελία Αποστόλου για πληρωμή στο διάστημα 9-11 Μαρτίου. Συνολικά η πρώτη "φουρνιά" αφορά πληρωμές 178 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου οργανισμού του ΥΠΑΑΤ, επί συνόλου διαθεσίμων 186 εκατ. ευρώ, ενώ το π... (συνέχεια)
11-03-2015
Νέα επίπεδα ρεκόρ στην παραγωγή σιτηρών, ελαιούχων σπόρων, ζάχαρης και γάλακτος καταγράφουν οι χειμερινές βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για τα κυριότερα αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε., που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα από την Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αναλυτικότερα, στην σύνοψη της σχετικής έκθεσης της Commission επισημαίνονται τα εξής: -Οι ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες θα επιτρέψουν στην παραγωγή σιτηρών της ΕΕ να καταλήξει σε νέα επίπεδα ρεκόρ για την καλλιεργητική περίο... (συνέχεια)
10-03-2015
Η Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών ανακοινώνει προς τους σιτοπαραγωγούς του Νομού ότι μετά από επιτόπιες επισκέψεις σε αγρούς με χειμερινά σιτηρά σε διάφορες περιοχές της Π.Ε. Σερρών και αφού ελήφθησαν δείγματα τα οποία εξετάστηκαν εργαστηριακά, διαπιστώθηκε κυρίως η ύπαρξη του φυτοπαθογόνου μύκητα Septoria tritici (τ.μ. Mycosphaerella graminicola). Ο μύκητας προκαλεί την ασθένεια «Σεπτορίωση του σιταριού» η οποία δημιουργεί κηλιδώσεις σε όλα τα... (συνέχεια)
07-03-2015
Περισσότεροι από 350 συνεργάτες της Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ σε κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα συμμετείχαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο στις ενημερωτικές εκδηλώσεις – συναντήσεις για τα Προϊόντα και τις Λύσεις σε καλαμπόκι και βαμβάκι. Πραγματοποιήθηκαν στις Σέρρες (29-01) για τους συνεργάτες Σερρών-Δράμας, στην Ξάνθη (04-02) για τους συνεργάτες Καβάλας-Ξάνθης-Θράκης, στην Χαλκηδόνα (05-02) για συνεργάτες κεντρικής Μακεδονίας, στο Αγρίνιο (18-02) για... (συνέχεια)
05-03-2015
Η παραγωγή βάμβακος στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαφέρει με πολλούς τρόπους από το βαμβάκι που παράγεται εκτός της Ε.Ε. και ως εκ τούτου οι πολιτικές προώθησης του προϊόντος θα πρέπει να στοχεύουν στην ανάδειξη του συγκεκριμένου μοντέλου παραγωγής. Ιδίως στα σημεία που τονίζουν τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται, τις γεωργικές πρακτικές που υποστηρίζουν μεγαλύτερο σεβασμό προς το περιβάλλον καθώς και την κοινωνική πλευρά της παραγωγής βαμβακιού.   Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανάλυση της κατ... (συνέχεια)
04-03-2015
Αναφερόμενος στην ανησυχία που εκφράζεται από τον αγροτικό κόσμο σχετικά με την εφετινή πορεία της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε τα εξής: «Η εφετινή καλλιεργητική περίοδος για τους αγρότες που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια τεύτλων ξεκινά με ευνοϊκές προϋποθέσεις. Όπως προκύπτει από τις συνεννοήσεις που έχει κάνει το υπουργείο με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συνδεδεμένη ενίσχυση που θα εισπράξ... (συνέχεια)
03-03-2015
Φέτος θα είναι η τελευταία χρόνια που πληρώνεται το ποιοτικό παρακράτημα τα 8-9 € ανά στρέμμα και αυτό γιατί οι επιδοτήσεις που έχουν να κάνουν με το άρθρο 68 από το 2015 και μετά δεν υφίστανται.  Κοντά στο Πάσχα, λίγο πριν, λίγο μετά, θα πληρωθούν τα γνωστά «καρτελάκια» για τη χρονιά 2014, το γνωστό ποιοτικό παρακράτημα.  Από φέτος, όσοι έσπειραν σιτάρι με πιστοποιημένο σπόρο, πληρώνοντας το γνωστό «καρτελάκι» θα έχουν να λαμβάνουν από 2 έως 4 ευρώ το στρέμμα την επόμενη χρονιά ... (συνέχεια)
02-03-2015
Στην Τράπεζα της Ελλάδος θα μεταφέρονται τα διαθέσιμα ταμειακά υπόλοιπα του ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με ΚΥΑ που υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Δημήτρης Μάρδας. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης "για τη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα μεταφέρει με έγγραφό του κάθε φορά το ποσό του ταμειακού υπολοίπου που δεν είναι άμεσα απαιτητό προς πληρωμή δικαιούχων αγροτικώ... (συνέχεια)
28-02-2015
Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και το Επιμελητήριο Σερρών σας προσκαλούν στην Ενημερωτική Εσπερίδα που διοργανώνουν σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Σερρών που αφορά τα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων, πολλαπλασιαστικού υλικού και λιπασμάτων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Χρηστίδης του Επιμελητηρίου Σερρών » (3ος όροφος) την Τρίτη 10 Μαρτίου στις 19:00 με θεμα... (συνέχεια)
26-02-2015
Φίλοι σιτοπαραγωγοί, η επιχείρησή μας σας προσκαλεί στις εγκαταστάσεις της στη Νέα Ζίχνη Σερρών την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι. Θα έχουμε τη χαρά να ενημερωθούμε από γεωπόνους και τεχνικούς της εταιρίας Bayercropscience για την καταπολέμηση των ζιζανίων των σιτηρών καθώς και για το νέο μυκητοκτόνο σιτηρών "Madison".   (συνέχεια)