Ανακοινώσεις

11-10-2014
Η βαμβακοκαλλιέργεια εφέτος, ξεκίνησε δύσκολα, με προβλήματα στη σπορά και στα φυτρώματα και με χαμηλές, μη ευνοϊκές θερμοκρασίες, μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Στη συνέχεια οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν να διορθωθεί θεαματικά η κατάσταση και φθάσαμε σε φυτείες με πολύ καλή, στην πλειοψηφία τους, καρποφορία. Το τελευταίο,όμως, διάστημα, με το κλείσιμο του καιρού, επικρατεί ανησυχία για το τελικό αποτέλεσμα», αναφέρεται σε δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για το νομό Σερρών. Αναλυτικά το δελτίο &nbs... (συνέχεια)
09-10-2014
Η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου κατά τη διάρκεια του καλλιεργητικού έτους 2013-14 έφθασε τους 3.164.000 τόνους, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 32%, με την Ισπανία που αντιπροσωπεύει το 57% να έχει μια χρονιά ρεκόρ - σχεδόν διπλασιάζοντας την παραγωγή της - μακράν των άλλων ελαιοπαραγωγών χωρών, όπως η Ελλάδα που έφτασε τους 135.000 τόνους καθώς παρουσίασε πτώση παραγωγής περισσότερο από 50%. Αλλά πλέον το τρέχον καλλιεργ... (συνέχεια)
08-10-2014
Προσοχή! Μην δοκιμάζετε να μαζέψετε από την φύση μανιτάρια που δεν γνωρίζετε!   Πολλά είδη μανιταριών παράγουν διάφορες χημικές ουσίες οι οποίες τα καθιστούν τοξικά και από μια ευχάριστη λιχουδιά μπορούν να μετατραπούν σε θανατηφόρα.   Αν και ο αριθμός των θανατηφόρων ειδών είναι σχετικά μικρός, πολλά από αυτά προκαλούν ιδιαίτερα βαριά και δυσάρεστα συμπτώματα. Η τοξικότητα των μανιταριών αυτών είναι το αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας και χρησιμεύει σαν ασπ... (συνέχεια)
07-10-2014
Σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωϋσιάδης στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μόσχο Κορασίδη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02.10.2014 στην Αθήνα, ο Γιάννης Μωυσιάδης έθεσε στο τραπέζι τηςσυζήτησης το μείζον θέμα των βοσκοτόπων, ζητώντας να προωθηθούν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε να εφαρμοστεί ο νέος νόμος που δίνει τη δυνατότητα αύξησης των επιλέξιμων... (συνέχεια)
06-10-2014
Σύμφωνα με στοιχεία της Ιταλικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΙSTAT), τα οποία δημοσιοποιεί σε έκθεσή του το ελληνικό Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) στο Μιλάνο, υπάρχουν οκτώ βασικά προϊόντα που καλύπτουν πάνω από το 50% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών στην Ιταλία. Από αυτά τα τρία είναι αγροτικά και αφορούν τα δημητριακά (σκληρό σιτάρι) το ελαιόλαδο και τα ψάρια από ιχθυοκαλλιέργειες. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η έκθεση, με δεδομένο τη γειτνίαση των δυο χωρών και την εξοικείωση τ... (συνέχεια)
04-10-2014
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση της 1ης Έκθεσης Αγροτικής Ανάπτυξης Farmer Expo Hellas, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου 2014 στο Μεσογειακό Κέντρο Εκθέσεων – MEC στην Παιανία. H εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων Lexxel Corporation Hellas Ltd, τα στελέχη της οποίας δραστηριοποιούνται στον εκθεσιακό κλάδο εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, βρίσκεται στη φάση της τελικής διαμόρφωσης του εκθεσιακού χώρου καθώς και των ημερίδων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της έκθεσης.... (συνέχεια)
03-10-2014
Να «ξεριζωθούν» τα «σιδερένια φυτά» (σ.σ. τα φωτοβολταϊκά), τα οποία φυτεύτηκαν «κατ΄ εντολή της κυρίας Μέρκελ» ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, με ερώτησή του προς τον υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας. Είναι η δεύτερη φορά που αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα ο Μανώλης Γλέζος, προκαλώντας την εύλογη οργή εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον ξεχνά ή αγνοεί ο κ. Γλέζος τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία η γεωργική γη στην Ελλάδα ανέρχεται σε 37 εκατ. στρέμματα, εκ των ο... (συνέχεια)
02-10-2014
Η Ινδία σχεδιάζει να αναπτύξει την καλλιέργεια της ελιάς στη χώρα, ιδιαίτερα στην αγροτική περιοχή του Rajasthan. Προς το παρόν, η παραγωγή ελαιολάδου είναι περίπου 100 τόνοι, αλλά θα μπορούσε να αυξηθεί κατά πολύ τα επόμενα χρόνια. Η τοπική κυβέρνηση ξεκίνησε το 2007 δοκιμές ως προς την προσαρμοστικότητα της ελιάς στην περιοχή, δεν προέκυψαν προβλήματα και η μέση απόδοση ήταν 15%. Ο υπουργός Γεωργίας Prabhu Lal Saini δήλωσε "ότι η ελαιοκαλλιέργεια θα έχει θετικά αποτελέσματα και θα αλλάξε... (συνέχεια)
01-10-2014
Το 17ο Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα διεξαχθεί στo Βόλο από 13 έως 17 Οκτωβρίου του 2014 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “DOMOTEL XENIA VOLOS” (τηλ. +3024210 92700, ιστοσελίδα: http://www.domotel-hotels.com/xenia-volos). Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε την 3η Ανακοίνωση και το Πρόγραμμα του Συνεδρίου. Υπενθυμίζεται ότι η οργανωτική επιτροπή εξασφάλισε για τους συνέδρους τις εξής τιμές δωματίων: 70 € ανά ημέρα (90€ με θέα στη θάλασσα), για... (συνέχεια)