Ανακοινώσεις

30-09-2014
Κανονικά μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η απόδοση της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες για το 2014, δεσμεύεται μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος. Μάλιστα, ο ίδιος διευκρινίζει ότι η πληρωμή θα γίνει σε δύο δόσεις τον Οκτώβρη και τον Δεκέμβρη. Εν τω μεταξύ, λίγες μέρες πριν την πληρωμή σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, σε αρκετές περιοχές της χώρας μεγάλο ποσοστό των αιτήσεων δεν έχει οριστικοποιηθεί. Α... (συνέχεια)
29-09-2014
Τα 30 λεπτά το κιλό άγγιξαν το τελευταίο διάστημα τα καλής ποιότητας σκληρά σιτάρια, που είχαν κρατήσει οι παραγωγοί στις αποθήκες τους. Τα ποιοτικά προβλήματα στην παραγωγή της Ιταλίας αποδείχθηκαν σοβαρότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα το τελευταίο δίμηνο να εκδηλώνεται έντονη ζήτηση για ελληνικά σκληρά σιτάρια, από τις βιομηχανίες ζυμαρικών της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εμπορική περίοδο 2014-2015, αναμένεται μια άνω του μέσου όρ... (συνέχεια)
27-09-2014
Τουλάχιστον µέχρι το 2018 θα διατηρηθεί η ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης στην παγκόσµια αγορά λιπασµάτων, εκτιµά η IFA, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στη µεγάλη παραγωγή της Κίνας, όπως αποκαλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Wine Trails. Οδηγό για τη συγχώνευση αυτή στον κλάδο των λιπασμάτων αποτέλεσε η μείωση του κόστους παραγωγής. Αυτό σηµαίνει πτώση τιµών και χαµηλότερο κόστος για τους καλλιεργητέ... (συνέχεια)
26-09-2014
Στήριξη ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις θα δώσει το νέο σύστημα καταβολής του ΦΠΑ που αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015. Με το νέο σύστημα η καταβολή του ΦΠΑ θα πραγματοποιείται όταν το τιμολόγιο πληρωθεί, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδει το In.gr, το σύστημα αυτό  εφαρμόζεται ήδη σε Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Μάλτα, σε προαιρετική βάση, με όριο τις 500.000 ευρώ, που υ... (συνέχεια)
25-09-2014
Την βελτίωση της τροπολογίας σύμφωνα με την οποία θα συνταξιοδοτούνται οι αγρότες στα 62 τους χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ ή με διαδοχική ασφάλιση και σε άλλα ταμεία, μελετά το Υπουργείο Εργασίας. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μετά από συνάντηση που είχαν οι Βουλευτές της ΝΔ κκ. Ιορδάνης Τζαμτζής, Παύλος Βογιατζής και Τιμολέων Κοψαχείλης, με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση. Οι Βουλευτές της Ν.Δ. τόνισαν στον κ. Βρούτση, ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί επαρκώς η δυνατότητα συνταξιοδότ... (συνέχεια)
24-09-2014
«Με την Κοινή Αγροτική Πολιτική που μπαίνει σε εφαρμογή από 1.1.2015 επιβάλλεται να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεπεραστούν συγκεκριμένα προβλήματα που χρονίζουν. Έτσι θα δώσουμε στην αγροτιά την απαραίτητη δύναμη για να σηκώσει μεγάλο βάρος για την ανασυγκρότηση της χώρας». Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος στην ομιλία του στην Κοζάνη σε ημερίδα με θέμα τη νέα ΚΑΠ, κατά την οποία ενημέρωσε για 10 συν 1 προτεραιότητ... (συνέχεια)
23-09-2014
Σε συζητήσεις για μια συγχώνευση η οποία, εφόσον υλοποιηθεί, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου «γίγαντα» στην παγκόσμια αγορά λιπασμάτων βρίσκονται η Yara και η CF Industries.   Όπως μεταδίδει το Reuters, την είδηση επιβεβαίωσε η ίδια η νορβηγική εταιρεία τονίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο και δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα οδηγήσουν σε κάποια συναλλαγή».   Ωστόσο, η είδηση έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον της αγοράς και είναι χαρακτη... (συνέχεια)
22-09-2014
Ελέγχους στο τι γίνεται με τους φόρους στα αγροτεμάχια, καθώς και στα αγροτεμάχια με κτίσμα αν έχουν δηλωθεί στο Ε9, συνιστούν - μεταξύ άλλων - οι φοροτεχνικοί με αφορμή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του TaxisNet των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Τα νέα εκκαθαριστικά αφορούν τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια φορολογούμενους, ενώ όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Taxis, με την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης διορθώθηκαν: (α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές ... (συνέχεια)
19-09-2014
Με υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές κινδυνεύουν να φορολογηθούν χιλιάδες αγρότες με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013). Συγκεκριμένα και όπως ορίζει η νομοθεσία εφόσον το εισόδημα το οποίο έχει δηλώσει ο αγρότης είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (για κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα, βάρκες κ.λπ.) καθώς και τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, τότε η πρόσθετη διαφορά μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματ... (συνέχεια)