Ανακοινώσεις

28-01-2015
Ο Βαγγέλης Αποστόλου γεννήθηκε στους Παπάδες Εύβοιας και ζει μόνιμα στη Χαλκίδα. Σύζυγός του είναι η δικηγόρος Ζωή Κεμανέ και έχουν δύο κόρες, την Έλενα, δικηγόρο και τη Μαρία, φιλόλογο. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και βουλευτής Εύβοιας με Συνασπισμό και ΣΥΡΙΖΑ. Σπούδασε Δασολογία και εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα. Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα. Ως βουλευτής ανέπτυξε έντονη δρα... (συνέχεια)
27-01-2015
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ   Υπερ-Υπουργείο Υπουργός Αναπληρωτής Υπουργός Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης - Γιώργος Κατρούγκαλος (Διοικητικής Μεταρρύθμισης) - Γιάννης Πανούσης (Προστασίας του Πολίτη) - Τασία Χριστοδουλοπούλου (Μεταναστευτικής Πολιτικής) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (Μακεδονίας Θράκης) Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης - Χρήστ... (συνέχεια)
26-01-2015
Μονοψήφιος αναμένεται να είναι ο αριθμός των υπουργείων της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με δύο υπερ – υπουργεία- όπως το Ανάπτυξης όπου θα εμπεριέχει και το Αγροτικής Ανάπτυξης – σύμφωνα με τα σχέδια του νέου πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα, η ορκωμοσία του οποίου αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το θρίλερ της αυτοδυναμίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη τις πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο κ... (συνέχεια)
24-01-2015
Για την συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού ζυθοποίησης, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: «Συμβολαιακή γεωργία κριθαριού ζυθοποίησης», θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ). Σημαντική αύξηση των καλλιεργο... (συνέχεια)
22-01-2015
Στα 25 ευρώ καθορίζεται το τέλος συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις χορήγησης του πιστοποιητικού χρήσης φυτοπροστατευτικών φαρμάκων για όσους αγρότες σπεύσουν να συμμετάσχουν στις εν λόγω εξετάσεις, σύμφωνα με τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η τιμή συμμετοχής θα κυμανθεί: στα 25 ευρώ έως τις 31 Μαρτίου 2015 στα 50 ευρώ έως την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και τέλος στα 100 ευρώ από την 1η Σεπτεμβρίου και έπειτα. Να υπενθυμίσουμε πως μετά&nb... (συνέχεια)
21-01-2015
Η γήρανση του πληθυσμού της Ε.Ε. είναι ιδιαίτερα εμφανής στις κατ 'εξοχήν αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και σε άλλα κράτη μέλη όπως στη Βουλγαρία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στην Πορτογαλία, στη Φινλανδία, στη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που είχαν το 2013 πάνω από 20% ηλικιωμένους στο σύνολο του πληθυσμού. Σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία που επεξεργάστηκε μελέτη της Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η μεγαλύτερη αύξηση του με... (συνέχεια)
20-01-2015
Σημαντικό αντίκτυπο στο μοναδικής ποιότητας ελληνικό μέλι και τους 20.000 Έλληνεςμελισσοκόμους έχει η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι.   Έτσι, το ελληνικό μέλι εξομοιώνεται με το χαμηλής ποιότητας και βιομηχανικό μέλι!  άλλων χωρών κι επιπλέον, χάνεται το ποιοτικό πλεονέκτημα των Ελλήνων μελισσοκόμων, έναντι μελισσοκόμων τρίτων χωρών που... (συνέχεια)
19-01-2015
Δημοσιεύθηκε απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εσόδων Αικ. Σαββαϊδου με την οποία διευκρινίζονται οι προϋποθέσεις απαλλαγής αγροτών, και λοιπών περιπτώσεων, από την υποχρέωση τήρησης λογιστικών αρχείων (βιβλίων). Αναλυτικότερα, πρόκειται για την με αριθμό ΠΟΛ 1007 απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 73 - 16.01.2015, σύμφωνα με την οποία:   1. Παρέχεται η δυνατότητα, από το φορολογικό έτος (περίοδο) 2015 και εφεξής, μη ενημέρωσης λογιστικών βιβλίων στους αγρότες − φυσικά πρόσωπα οι οπο... (συνέχεια)
17-01-2015
Στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Θεσσαλονίκη, διανυκτέρευσαν τευτλοπαραγωγοί, οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί της Πέμπτης, 15 Ιανουαρίου, κατάληψη, ζητώντας να τους καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλονται. Όπως τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, «μέχρι στιγμής έχουμε μόνο υποσχέσεις, αλλά εάν δεν λάβουμε γραπτές εγγυήσεις δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ». Για να εισπράξου... (συνέχεια)
16-01-2015
Πρόσωπα µε εξαιρετική συνεισφορά στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και στη βελτίωση των όρων ζωής στην περιφέρεια αποτελούν για µια ακόµα χρονιά τους πρωταγωνιστές των βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς», που έχει καθιερώσει η Agrenda τα τελευταία έξι χρόνια, τα οποία φέτος απονέμονται σε µια λαµπρή τελετή, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στην Καβάλα. «Πρώτος των πρώτων», «Αγρότης της Χρονιάς 2014», ο µόλις 40 ετών Μάρκος Σαπουντζόγλου από το ∆υτικό Πέλλας, ο οποίος «τρέχει» µια πλήρως καθε... (συνέχεια)