Ανακοινώσεις

02-02-2015
Εννέα υπάλληλοι για… 8.000 φακέλους ή 1.000 φάκελοι ανά υπάλληλο, όταν κάποτε με το αντικείμενο απασχολούνταν άνω των 20. Υπερτιμολογημένες αιτήσεις από αγρότες και μελετητές με συνέπεια πολλές να κοπούν. Δύσκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση και έλλειψη ρευστότητας. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν δημιουργεί διάθεση για επιχειρηματικά «ανοίγματα». Κάπως έτσι εξηγείται γιατί στα χρόνια του μνημονίου η πολυδιαφημισμένη αγροτική ανάπτυξη παραμένει ακόμη εγκλωβισμένη στις παιδικές της α... (συνέχεια)
30-01-2015
Δικαίωμα λήψης δικαιωμάτων έχουν όσοι αποδεδειγμένα το 2013 είχαν γεωργική δραστηριότητα.  Αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί με τη δήλωση ΟΣΔΕ ή με κάποιο άλλο έγγραφο (π.χ. τιμολόγιο) αν δεν έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ το 2013. Για να μπορεί να πάρει κάποιος δικαιώματα θα πρέπει να τηρεί τις προϋποθέσεις του «ενεργού αγρότη» δηλαδή οι ενισχύσεις που έλαβε να αποτελούν το 5% του εισοδήματος του. Για τους γεωργούς που δεν έχουν δικαιώματα και ξεκίνησαν τη γεωργική τους δραστηριότητα μετά το 2013 θα αι... (συνέχεια)
29-01-2015
Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τους αγρότες και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ήταν τα πρώτα μέτρα που υποσχέθηκε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως τόνισε «θα πρέπει να στηριχθεί το αγροτικό εισόδημα και ιδιαίτερα θα έλεγα στο φορολογικό τομέα, όπου ο αγρότης υφίσταται μια φορολογική πίεση, η οποία είναι πάρα πολύ ισχυρή, σχεδόν ανυπόφορη για αυτούς που είναι ευσυνείδητοι από το πρώτο στρέμμα και από το πρώτο ευρώ. Το 12.000 αφορολόγητο και η κατά... (συνέχεια)
28-01-2015
Ο Βαγγέλης Αποστόλου γεννήθηκε στους Παπάδες Εύβοιας και ζει μόνιμα στη Χαλκίδα. Σύζυγός του είναι η δικηγόρος Ζωή Κεμανέ και έχουν δύο κόρες, την Έλενα, δικηγόρο και τη Μαρία, φιλόλογο. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και βουλευτής Εύβοιας με Συνασπισμό και ΣΥΡΙΖΑ. Σπούδασε Δασολογία και εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα. Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα. Ως βουλευτής ανέπτυξε έντονη δρα... (συνέχεια)
27-01-2015
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ   Υπερ-Υπουργείο Υπουργός Αναπληρωτής Υπουργός Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης - Γιώργος Κατρούγκαλος (Διοικητικής Μεταρρύθμισης) - Γιάννης Πανούσης (Προστασίας του Πολίτη) - Τασία Χριστοδουλοπούλου (Μεταναστευτικής Πολιτικής) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (Μακεδονίας Θράκης) Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης - Χρήστ... (συνέχεια)
26-01-2015
Μονοψήφιος αναμένεται να είναι ο αριθμός των υπουργείων της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με δύο υπερ – υπουργεία- όπως το Ανάπτυξης όπου θα εμπεριέχει και το Αγροτικής Ανάπτυξης – σύμφωνα με τα σχέδια του νέου πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα, η ορκωμοσία του οποίου αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το θρίλερ της αυτοδυναμίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη τις πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο κ... (συνέχεια)
24-01-2015
Για την συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού ζυθοποίησης, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: «Συμβολαιακή γεωργία κριθαριού ζυθοποίησης», θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ). Σημαντική αύξηση των καλλιεργο... (συνέχεια)
22-01-2015
Στα 25 ευρώ καθορίζεται το τέλος συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις χορήγησης του πιστοποιητικού χρήσης φυτοπροστατευτικών φαρμάκων για όσους αγρότες σπεύσουν να συμμετάσχουν στις εν λόγω εξετάσεις, σύμφωνα με τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η τιμή συμμετοχής θα κυμανθεί: στα 25 ευρώ έως τις 31 Μαρτίου 2015 στα 50 ευρώ έως την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και τέλος στα 100 ευρώ από την 1η Σεπτεμβρίου και έπειτα. Να υπενθυμίσουμε πως μετά&nb... (συνέχεια)
21-01-2015
Η γήρανση του πληθυσμού της Ε.Ε. είναι ιδιαίτερα εμφανής στις κατ 'εξοχήν αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και σε άλλα κράτη μέλη όπως στη Βουλγαρία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στην Πορτογαλία, στη Φινλανδία, στη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που είχαν το 2013 πάνω από 20% ηλικιωμένους στο σύνολο του πληθυσμού. Σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία που επεξεργάστηκε μελέτη της Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η μεγαλύτερη αύξηση του με... (συνέχεια)
20-01-2015
Σημαντικό αντίκτυπο στο μοναδικής ποιότητας ελληνικό μέλι και τους 20.000 Έλληνεςμελισσοκόμους έχει η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι.   Έτσι, το ελληνικό μέλι εξομοιώνεται με το χαμηλής ποιότητας και βιομηχανικό μέλι!  άλλων χωρών κι επιπλέον, χάνεται το ποιοτικό πλεονέκτημα των Ελλήνων μελισσοκόμων, έναντι μελισσοκόμων τρίτων χωρών που... (συνέχεια)