Ανακοινώσεις

20-01-2015
Σημαντικό αντίκτυπο στο μοναδικής ποιότητας ελληνικό μέλι και τους 20.000 Έλληνεςμελισσοκόμους έχει η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι.   Έτσι, το ελληνικό μέλι εξομοιώνεται με το χαμηλής ποιότητας και βιομηχανικό μέλι!  άλλων χωρών κι επιπλέον, χάνεται το ποιοτικό πλεονέκτημα των Ελλήνων μελισσοκόμων, έναντι μελισσοκόμων τρίτων χωρών που... (συνέχεια)
19-01-2015
Δημοσιεύθηκε απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εσόδων Αικ. Σαββαϊδου με την οποία διευκρινίζονται οι προϋποθέσεις απαλλαγής αγροτών, και λοιπών περιπτώσεων, από την υποχρέωση τήρησης λογιστικών αρχείων (βιβλίων). Αναλυτικότερα, πρόκειται για την με αριθμό ΠΟΛ 1007 απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 73 - 16.01.2015, σύμφωνα με την οποία:   1. Παρέχεται η δυνατότητα, από το φορολογικό έτος (περίοδο) 2015 και εφεξής, μη ενημέρωσης λογιστικών βιβλίων στους αγρότες − φυσικά πρόσωπα οι οπο... (συνέχεια)
17-01-2015
Στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Θεσσαλονίκη, διανυκτέρευσαν τευτλοπαραγωγοί, οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί της Πέμπτης, 15 Ιανουαρίου, κατάληψη, ζητώντας να τους καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλονται. Όπως τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, «μέχρι στιγμής έχουμε μόνο υποσχέσεις, αλλά εάν δεν λάβουμε γραπτές εγγυήσεις δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ». Για να εισπράξου... (συνέχεια)
16-01-2015
Πρόσωπα µε εξαιρετική συνεισφορά στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και στη βελτίωση των όρων ζωής στην περιφέρεια αποτελούν για µια ακόµα χρονιά τους πρωταγωνιστές των βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς», που έχει καθιερώσει η Agrenda τα τελευταία έξι χρόνια, τα οποία φέτος απονέμονται σε µια λαµπρή τελετή, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στην Καβάλα. «Πρώτος των πρώτων», «Αγρότης της Χρονιάς 2014», ο µόλις 40 ετών Μάρκος Σαπουντζόγλου από το ∆υτικό Πέλλας, ο οποίος «τρέχει» µια πλήρως καθε... (συνέχεια)
15-01-2015
Την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στην ευρωπαϊκή και το ξεμπλοκάρισμα περίπου 100 αιτήσεων για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας νέων φυτοπροστατευτικών προϊόντων έχει σκοπό η νέα υπουργική απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με αριθμό ΦΕΚ Β΄ 3621/2014 και, όπως αναφέρεται στο πρώτο της άρθρο, «με την παρούσα σε εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1107/2009, αντικαθίστανται οι Ε... (συνέχεια)
14-01-2015
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άνοιξε σήμερα τον δρόμο για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) στην Ευρώπη, παραχωρώντας στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δικαίωμα να απαγορεύουν μονομερώς τις καλλιέργειες αυτές στο έδαφός τους. Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν, με ψήφους 480 υπέρ έναντι 159 κατά, τη συμβιβαστική συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, ώστε να υπάρξει απεμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό, που διαρκούσαν τέσσερα χρόνια. Με βάσ... (συνέχεια)
13-01-2015
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών κατά την τακτική συνεδρίαση του (9/1/2015) στην Μεσοκώμη αποφάσισε μεταξύ άλλων: 1. Οι τακτικές συνεδριάσεις και άλλες εκδηλώσεις της ΕΝΑ Σερρών θα επιδιώκεται να προγραμματίζονται Πέμπτες, ενώ την 3η Πέμπτη κάθε μήνα θα γίνεται εκδήλωση. 2. Την Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015, στις 20.00, θα γίνει συζήτηση για τον κτηνίατρο εκτροφής, που πρόκειται σύντομα να εφαρμοσθεί. 3. Την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015, στις 19.00, θα γίνει το κόψιμο της πρω... (συνέχεια)
12-01-2015
Καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σημαντικά και οι επενδύσεις για εξόρυξη του μαύρου χρυσού γίνονται ασύμφορες οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων στο Τέξαςεπιταχύνουν την παραγωγή ελαιόλαδου.         Ελαιόλαδο απο το TEXAS! «Αγαπώ τα δένδρα και μου αρέσει πολύ να τα βλέπω να μεγαλώνουν» λέει ο Στιβ Κόφμαν Τζούνιορ για τα 40 στρέμματα ελαιόδεντρων που έχει. Τα φύτεψε πριν από δύο χρόνια στο ράντσο τ... (συνέχεια)
10-01-2015
Χρονιά φορολογικών αλλαγών είναι το 2015 για τους αγρότες που θα φανεί στα φετινά εκκαθαριστικά της εφορίας. Το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού του καθαρού γεωργικού εισοδήματος, το οποίο ίσχυε μέχρι πέρσι, καταργήθηκε. Από το 2014 και για τα επόμενα έτη, το φορολογητέο εισόδημα κάθε αγρότη προσδιορίζεται με τη λογιστική μέθοδο, δηλαδή με αφαίρεση των παραγωγικών δαπανών του από το συνολικό ποσό των ακαθάριστων εσόδων που εισέπραξε κατά τη διάρκεια του έτους μέσω των πωλήσεων των προϊόν... (συνέχεια)
09-01-2015
Μεγάλο ενδιαφέρον από εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταγράφεται για την 9η Διεθνή Έκθεση «Zootechnia», που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου του 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής υπάρχει αύξηση της τάξης του 40% σε επίπεδο κάλυψης εκθεσιακών χώρων και συμμετοχής εκθετών στη φετινή «Zootechnia» σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Παράλληλα, στην έκθεση αναμένονται προσκεκλημένοι εμπορικοί επισ... (συνέχεια)