Ανακοινώσεις

21-06-2014
Στο πλευρό των πληγέντων αγροτών από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις βρίσκεται τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα. Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίες έπληξαν πολλές καλλιέργειες.   Συγκεκριμένα σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας... (συνέχεια)
20-06-2014
Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση στις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περισσότερα από 150.000 στρέμματα καλλιεργειών στον Νομό έχουν καταστραφεί και οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ συνεργεία του ΕΛΓΑ έχουν ξεκινήσει αυτοψίες με κλιμάκια της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταγραφή των ζημιών. Το χαλάζι που έπεσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (18/6) οι κάτοικοι το παρομοίαζαν, ανά περιοχή, με καρύδι, ακόμη και με αυγό ... (συνέχεια)
19-06-2014
Έπληξε πολλές περιοχές του Νομού Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε πριν από λίγο πολλές περιοχές του Νομού. Σε Λευκοθέα, Γάζωρο, Θολό, Νέα Ζίχνη, Βαλτοτόπι, Σκούταρι, Αγία Ελένη, Ψυχικό και Παραλίμνιο οι κάτοικοι μετρούν ζημιές, καθώς το χαλάζι έσπασε παρμπρίζ αυτοκινήτων, ηλιακούς συλλέκτες στις στέγες, πλαστικές καρέκλες στις αυλές… Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκτεταμένες είναι οι καταστροφές και στις καλλιέργειες, όπου το ποσοστό ζημίας αγγίζει το 100% και οι παραγωγοί ήδη ... (συνέχεια)
18-06-2014
Στο καφεκοπτείο και όχι στο βενζινάδικο μπορεί κάποια μέρα στο μέλλον να ανεφοδιάζονται τα αυτοκίνητα, αφού Βρετανοί ερευνητές δημιούργησαν βιοκαύσιμα από καφέ. Μάλιστα, αν και οι ιδιότητες του βιοκαυσίμου ποικίλουν σε ένα βαθμό ανάλογα με την ποικιλία του καφέ, τελικά οποιοσδήποτε καφές φαίνεται πως είναι κατάλληλος για την παραγωγή βιοκαυσίμων, ακόμη και ο ντεκαφεϊνέ. Οι ερευνητές  εξήγαγαν έλαιο από τα κατακάθια των αλεσμένων κόκκων του καφέ, αφού τα βούτηξαν σε έναν οργανικό δια... (συνέχεια)
17-06-2014
Υπάρχουν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που μερικές φορές δεν είναι και τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό, αλλά έχουν να δείξουν εξαιρετικό έργο και επιδόσεις στις εξαγωγές.   Ένα είναι το απόλυτο όπλο κατά της ελληνικής «μιζέριας» και του εγχώριου εχθρικού επενδυτικού περιβάλλοντος: η εξωστρέφεια. Το «μυστικό» αυτό ανακάλυψαν δέκα εταιρείες που παρουσιάζει το «Κ», οι οποίες ως επί το πλείστον δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αλλά έχουν καταστήσει τα ελληνικά π... (συνέχεια)
16-06-2014
Στα επίπεδα των 23-24 λεπτών το κιλό πραγµατοποιούνται οι διαπραγµατεύσεις για την πώληση του ποιοτικού σκληρού σιταριού στις πρώτες µέρες της νέας εµπορικής περιόδου. Τα σιτάρια µε υψηλό ειδικό βάρος και υαλώδη, τα οποία δεν επηρεάστηκαν από τις βροχές και κράτησαν το «κόκκινο» χρώµα τους, είναι περιζήτητα και οι τιµές τους εκτιµάται ότι θα κινηθούν υψηλότερα τις επόµενες εβδοµάδες. Τοπικοί µύλοι πληρώνουν ήδη τα 240 ευρώ ο τόνος παραδοτέο έξω από τις εγκαταστάσεις τους για το σκληρό που ... (συνέχεια)
14-06-2014
Η Κεντρική Μακεδονία αναδείχθηκε μακράν η Περιφέρεια με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, για το οποίο η υποβολή των φακέλων ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουνίου. Ειδικότερα, στην Κεντρική Μακεδονία - σύμφωνα με στοιχεία του ΑγροΤύπου από την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ - υποβλήθηκαν 2,984 φάκελοι. Ακολουθεί η Κρήτη με 1,602 φακέλους, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 1,217 υποψήφιους που κατέθεσαν την επενδυτική τους πρόταση. Η Θεσσαλία κατατάσσεται σ... (συνέχεια)
13-06-2014
Πολιτική συμφωνία υπήρξε την Πέμπτη (12/6/2014) μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες κατέληξαν στην απόφαση ότι τα κράτη - μέλη θα είναι εκείνα που θα αποφασίζουν για την καλλιέργεια ή όχι των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ). Επόμενος στόχος η επικύρωση της συμφωνίας από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Όπως διευκρίνισε ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Μανιάτης, μοναδικές χώρες που διαφώνησαν ήταν Βέλγιο και Λουξεμβούργο.  Βάσει του νέου πλαισίου επιτρέπεται σε κάθε ... (συνέχεια)
12-06-2014
Η στροφή προς τον μαλακό σίτο και τον αραβόσιτο που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια αναμένεται να συνεχιστεί κατά την επόμενη δεκαετία, καθοδηγούμενη από την ζήτηση πρώτων υλών για βιοκαύσιμα και τις καλές εξαγωγικές προοπτικές, ενώ τα άλλα σιτηρά θα συνεχίσουν να χάνουν μερίδια της αγοράς. Τα παραπάνω συμπεράσματα περιλαμβάνονται στο σχετικό κεφάλαιο μελέτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προοπτικές των αγροτικών αγορών και του εισοδήματος από το 2013 έως το 2014, η οποία δόθηκε πρόσφ... (συνέχεια)