Ανακοινώσεις

23-12-2013
Σχετικά με το ζήτημα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες, το οποίο έθεσαν αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, στις 20 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως το υπουργείο προσανατολίζεται να θέσει ως όριο ακαθάριστων εσόδων για την τήρηση βιβλίων τις 10.000 ευρώ. Επίσης, αναφερόμενος ειδικά στην αγροτική γη, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η φορολογική της επιβάρυνση διατηρήθη... (συνέχεια)
21-12-2013
Τελικά τα νέα από το μέτωπο της προσπάθειας αποκέντρωσης και της μείωσης της ανεργίαςδείχνουν να είναι καλά.   Έτσι , πέντε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα ανοίγουν τον δρόμο σε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα που θέλουν να κάνουν ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο. Φέρνουν επιδοτήσεις έως 50%, ενώ καλύπτουν ακόμη και τις λειτουργικές δαπάνες, δηλαδή τα έξοδα για ενοίκια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, των επι... (συνέχεια)
20-12-2013
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, συνέντευξη Τύπου, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχου Κορασίδη, του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Αποστολάκου, του Αντιπροέδρου κ. Αλέξανδρου Οφίδη και της Αντιπροέδρου κας Δήμητρα Χαλικιά. ..Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε ο κ. Τσαυτάρης ήταν η ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων με το συνολικό ποσό του 1,046 δις ε... (συνέχεια)
19-12-2013
Ανακοίνωση καταγγελία σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των επαγγελματιών αγροτών που λειτουργούν φ/β σταθμούς απέστειλε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΕΣΑΦ). Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει πολιτική του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΛΑΓΗΕ) όπως επίσης και τον αρμόδιο Υφυπουργό ΠΕΚΑ, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου για τις μέχρισήμερα διαβεβαιώσεις του ότι δηλαδή μέχρι τέλους του έτους θα έχουν πληρωθεί οι αγρότες τα χρωστούμενα μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2013. ... (συνέχεια)
17-12-2013
Υπέρ της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014 - 2020, τάχθηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Δελεμβρίου, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδριάζει στις 16-17/12 στις Βρυξέλλες και την χώρα μας εκπροσωπεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης. Η έγκριση της νέας ΚΑΠ από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας αποτελεί ουσιαστικά και το τελευταίο στάδιο για την επικύρωση της συμφωνίας. Σε δήλωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας, κ. Ντάσιαν Τσιόλος ανέφε... (συνέχεια)
16-12-2013
Φωνές από Βορρά και Νότο προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν συναδέλφους τους στην Ευρωβουλή να καταψηφιστεί διακομματικά η νομοθετική πρόταση που υποχρεώνει τους αγρότες της Ε.Ε. να μην αναπαράγουν τους σπόρους αλλά να τους αγοράζουν μόνο από πολυεθνικές.   Η εμπορική αξία της παγκόσμιας αγοράς σπόρων εκτιμάται σε περίπου 45 δισ. δολ. Φραγμό στη μονοπώληση του ελέγχου της παραγωγής και εμπορίας των τροφίμων προσπαθούν να βάλουν ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες συμπαρα... (συνέχεια)
14-12-2013
Ωστόσο, επειδή ορισμένα από τα ποσά αυτά έχουν ήδη ανακτηθεί, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις της σημερινής απόφασης θα είναι περίπου 92 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα επιστραφεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ, λόγω μη συμμόρφωσης με τους ευρωπαϊκούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών. Συνολικά, από 15 κράτη- μέλη της ΕΕ θα ανακτηθούν 335 εκατ. ευρώ, ενώ οι πραγματικές δημοσιονομικές επιπτώσεις θα είναι 304 εκατ. ευρώ. Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τ... (συνέχεια)
13-12-2013
Τα βασικά μέτρα που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί ότι οι οικογενειακές εκμεταλλεύσεις μπορούν να ανταποκριθούν στην παγκοσμίως αυξανόμενη ζήτηση τροφίμων - κατά 60 % μέχρι το 2050 – περιέγραψαν οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca, κατά την διάρκεια ενός σημαντικού συνεδρίου που διοργάνωσε ο παγκόσμιος οργανισμός τροφίμων FAO, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου. Όπως τονίστηκε, με 842 εκατομμύρια ανθρώπους να υποφέρουν από χρόνια πείνα στον κόσμο - δηλαδή ένας στου... (συνέχεια)
11-12-2013
Για μια νέα εναλλακτική καλλιέργεια, το δέντρο Παυλώνια, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας, στη Δράμα.  Η ημερίδα με θέμα: «Παυλώνια – Ένα πολύτιμο δασικό δέντρο για εναλλακτική καλλιέργεια και μελλοντική επένδυση», θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρ... (συνέχεια)