Ανακοινώσεις

19-03-2014
Από την Τρίτη 18 Μαρτίου και έως τις 16 Μαΐου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ωφεληθούν περί τα 8.500 άτομα. Στόχος του προγράμματος είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων γεωργών μέσω της παροχής κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεών τους με την υ... (συνέχεια)
18-03-2014
Με ανεπίσημες – μέχρι στιγμής – διαβεβαιώσεις η προθεσμία υποβολής δηλώσεων των υπόχρεων αγροτών για ένταξη στο καθεστώς τήρησης στοιχείων εσόδων-εξόδων, η οποία λήγει στις 20 Μαρτίου, οδηγείται σε παράταση. Επί του θέματος, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων του υπ. Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, εξέφρασε την ίδια άποψη, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικά την εν λόγω παράταση. (συνέχεια)
17-03-2014
Στα πλαίσια της πληρέστερης και διαρκούς ενημέρωσης των καλλιεργητών ηλίανθου, πάνω στην ορθή εφαρμογή της καλλιεργητικής τεχνικής, ώστε να αποφεύγονται λάθη ή αστοχίες που παρατηρήθηκαν κατά τις προηγούμενες καλλιεργητικές περιόδους, την παρουσίαση μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, των κυριότερων ασθενειών του ηλίανθου, τον τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισής τους, καθώς και ότι νεώτερο έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας του ηλίανθου, θα έχουν την ευκαι... (συνέχεια)
16-03-2014
Με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από το Εθνικό πλαίσιο ελέγχων, στάλθηκαν προς πληρωμή στην αρμόδια τράπεζα Πειραιώς, 41.215 συνολικά δικαιούχοι Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών με το συνολικό ποσό των 6.783.684,14 Ευρώ, που αφορούν υποχρεώσεις μηνός Ιανουαρίου 2014. (συνέχεια)
10-03-2014
Η επιχείρηση ¨ΑγροΦυλλίδα¨ και ο Γεωπόνος Στέργιος Γκιργκίρης σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα τη λίπανση των εαρινών καλλιεργειών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Μαρτίου στο ¨Στέκι¨ στη Νέα Ζίχνη Σερρών και ώρα 19:30 Είσοδος ελεύθερη με γεύμα Χορηγός: Yara Ελλάς Α.Ε.   (συνέχεια)
10-03-2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 9 Μαρτίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πληρωμές της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2013 ..Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2013, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πληρωμή αφορά 45.151 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής ανέρχεται στα 190 εκ. € περίπου. ..Τα σχετικά αρχεία πληρωμής θα αποσταλούν την Δευτέρα 10.3.2014, στην αρμόδια Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ γι... (συνέχεια)
08-03-2014
Οι καιρικές συνθήκες φέτος δεν φαίνεται να βοηθάνε την τευτλοκαλλλιέργεια στη χώρα μας. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη «επικοινωνίας» των παραγωγών με τη διοίκηση της ΕΒΖ, καθώς και η έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της τράπεζας Πειραιώς να εντάξει την τευτλοκαλλιέργεια στο Πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας που υλοποιεί, κάτι που θα έδινε την αναγκαία ρευστότητα στους παραγωγούς. «Η τράπεζα Πειραιώς δεν δείχνει κάποιο ενδιαφέρον για την τευτλοκαλλιέργεια, αν και είναι κατ΄ ... (συνέχεια)
07-03-2014
Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα δια στόματος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βαμβακοπαραγωγοί της χώρας να πληροφορήθηκαν ότι η πληρωμή της συνδεδεμένη ενίσχυσης βάμβακος θα πραγματοποιούταν εντός της εβδομάδας που διανύουμε όμως τελικά οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα υπάρχουν και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, η πληρωμή έχει μετατεθεί για την ερχόμενη εβδομάδα, με πιθανότερη ημερομηνία την Τετάρτη, 12 Μαρτίου... (συνέχεια)
06-03-2014
Σε καθεστώς πλήρους σύγχυσης εξακολουθεί να παραμένει ο αγροτικός κόσμος της χώρας σε σχέση με τα αγροτικά βιβλία εσόδων – εξόδων. Το ίδιο συμβαίνει ωστόσο και με τους λογιστές κάτι που αποτυπώνεται στις συζητήσεις τους στο internet. Οι αγρότες απευθύνονται φυσικά και στις οργανώσεις τους προκειμένου να λύσουν τις απορίες τους.       Δείτε εδώ     http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=95006 (συνέχεια)