Ανακοινώσεις

10-07-2014
~~Υπ΄ ατμόν βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταθέσουν στη Βουλή, το συντομότερο δυνατό, τροπολογία με βελτιώσεις στο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων - Αγροτεμαχίων (ΕΝΦΙΑ). Η ψήφιση τροπολογίας θα ξεπαγώσει και την εκκαθάριση του φόρου ώστε αναρτηθούν στο taxisnet τα ειδοποιητήρια για την καταβολή του φόρου.   Οι αλλαγές, τις οποίες εισηγήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αφορούν στον τρόπο υπολ... (συνέχεια)
05-07-2014
Τα πικρά μαντάτα για την επιχείρηση, που επί δεκαετίες υπήρξε στυλοβάτης ενός μεγάλου μέρους της αγροτιάς της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, μεταφέρθηκαν σε συνάντηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουλίου, στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων «πάγωσαν» όταν άκουσαν τον πρόεδρο της ΕΒΖ ΑΕ, Ηλία Μπέτση, τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπρο Χαραλάμπους και το μέλος του Δ.Σ., Δημήτρη Δημητρίου, να τους ανακοινώνουν ότι σκέφτονται να προτείνουν στη επόμενη... (συνέχεια)
04-07-2014
Οι συνολικά 473.000 δικαιούχοι που αναδείχθηκαν στην ηλεκτρονική κλήρωση του ΟΓΑ για συμμετοχή στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, μπορούν να αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα ατομικά τους Δελτία από Παρασκευή 4 Ιουλίου στα ΚΕΠ. μφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι: 1. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 115.000 άτομα (συνταξιούχους και ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α, και προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους), διάρκειας έως 3 Μαΐου 2015. 2. Πρόγραμμα Ιαματικού ... (συνέχεια)
03-07-2014
«Μικροζυθοποιία Σερρών και Βορείου Ελλάδος» ονομάζεται η νέα, πρώτη ελληνική μικροζυθοποιία στη Βόρειο Ελλάδα, που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της και φέρει το διακριτικό τίτλο «Siris MicroBrewery». Έχει έδρα της τις Σέρρες και στις εγκαταστάσεις της παράγονται οι δύο νέες μπίρες η Voreia Pilsner και η Voreia I.P.A. (India Pale Ale), οι οποίες λανσαρίστηκαν στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2014 και ήδη έχουν διεισδύσει σε όλη την εγχώρια αγορά, ενώ ήδη προγραμματίζεται η παρα... (συνέχεια)
02-07-2014
Επενδύσεις από 13.415 μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της χώρας συνολικού ύψους άνω του 1,7 δισ. ευρώ ενισχύονται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι εντάξεις στο πρόγραμμα οριστικοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 30 Ιουνίου, αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση των αιτημάτων θεραπείας που είχαν υποβάλει υποψήφιοι επενδυτές, καθώς και η επαλή... (συνέχεια)
01-07-2014
Σύμφωνα με προσφάτως δημοσιευμένα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Σιτηρών και Αλευροβιομηχάνων (Grain Silos and Flour Mills - GSFMO"), η Σαουδική Αραβία αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα και προμηθευτή σε σιτηρά, τόσο σε μαλακό όσο και σε σκληρό σιτάρι. Συγκεκριμένα μόνο το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου 2013 πραγματοποίησε εισαγωγές σε σιτηρά 780.000 τόνους σε σκληρό και σε μαλακό σιτάρι.  (συνέχεια)
30-06-2014
Η καθυστέρηση της λήψης οριστικών αποφάσεων για την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων του Πυλώνα Ι της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, για το διάστημα 2015 – 2020, έχει φέρει και «παράπλευρες απώλειες» τόσο στις ειδικές ενισχύσεις για τους νέους γεωργούς που έχουν προαναγγελθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, όσο και στον σχεδιασμό μέτρων ανακούφισης για τις περιοχές ή τους τομείς που θα πληγούν από την ανακατανομή των ενισχύσεων. Αναλυτικότερα, όπως τονίζεται στον σχεδιασμό του νέου ... (συνέχεια)
28-06-2014
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμα σε δεκατρείς συνολικά πτηνοτροφικές επιχειρήσεις για δημιουργία καρτέλ, μέσω του οποίου έλεγχαν τις τιμές και περίπου το 75% της αγοράς. …Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν οι εν λόγω πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συντόνιζαν συστηματικά την επιχειρηματική τους δράση με την υιοθέτηση παράνομων πρακτικών οριζόντιου καθορισμού τιμών και κατανομής της πελατείας, με σκοπό το συντονισμό της τιμολογιακής τους πολιτικής κ... (συνέχεια)
27-06-2014
Την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 3.283 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2013 και 2014. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, ελιές, κηπευτικά, πατάτες και  εσπεριδοειδή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. (συνέχεια)