Ανακοινώσεις

11-12-2014
Η υποβάθμιση του εδάφους μπορεί να φέρει και υποβάθμιση στη ζωή μας, προειδοποιούν οι επιστήμονες, που βλέπουν το κατάλληλο χώμα υψηλής ποιότητας για καλλιέργεια να εξαντλείται μέσα στα επόμενα 60 χρόνια. Αιτία ο άνθρωπος, ο οποίος μέσω της χρήσης χημικών στις γεωργικές δραστηριότητες, τις αποψιλώσεις εκτάσεων αλλά και του φαινομένου του θερμοκηπίου, «τραυματίζει» το έδαφος. Το σήμα κινδύνου είναι ανησυχητικό καθώς ήδη το ένα τρίτο του εδάφους του πλανήτη έχει υποβαθμιστεί, την ίδια στιγμή πο... (συνέχεια)
10-12-2014
Ημερίδα με θέμα <<Νέα ΚΑΠ, Νέα Αρχή>> θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες,την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ.. Όπως ειδικότερα σημειώνεται, πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΕΑ Α.Σ. «Ένωση Αγροτών Ν. Σερρών» θέλοντας να ενημερώσει του παραγωγούς του για τις εξελίξεις που φέρει το 2015, η οποια θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Ακροπόλ (5ο χλμ. Σερρών – Θεσσαλονίκης. (συνέχεια)
09-12-2014
Τελειωμό δεν έχουν τα «ψαλίδια» της Κομισιόν στις άμεσες ενισχύσεις, αφού σύμφωνα με τον εκτελεστικό κανονισμό 1227/2014 της 17ης Νοεμβρίου που υπογράφει ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στη μείωση των άμεσων ενισχύσεων των αγροτών για το 2014 στο 1,302214 %, για όσους λαμβάνουν ενισχύσεις πάνω από 2.000 ευρώ, λόγω Δημοσιονομικής Πειθαρχίας. Το παραπάνω στην πράξη σημαίνει ότι πέραν της οριζόντιας περικοπής κατά 8,3 % της Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2014, θα υπάρξει μια επιπρό... (συνέχεια)
08-12-2014
Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τις αροτραίες καλλιέργειες δείχνουν σταθερή παγκόσμια ζήτηση και σταθερότητα των τιμών, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγάλες εξαγωγές σιτηρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο εσωτερικό της ΕΕ, η εγχώρια ζήτηση για σιτηρά και ελαιούχους σπόρους καθοδηγείται από τις ανάγκες ζωοτροφών και παραγωγής πρώτης γενιάς βιοκαυσίμων.   Όσον αφορά την προσφορά αρόσιμης έκτασης στην ΕΕ αναμένεται να μειωθεί ελαφρώς (σύμφωνα με τη μακροπρόθεσμη τάση) και επομένως η παραγωγ... (συνέχεια)
05-12-2014
Σε τεχνικά ζητήματα της τελευταίας στιγμής που έχουν να κάνουν με τους διασταυρωτικούς ελέγχους αποδίδουν στελέχη του ΥπΑΑΤ τη νέα καθυστέρηση στην πληρωμή του μέτρου της βιολογικής γεωργίας που θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα (1η Δεκεμβρίου) σύμφωνα και με δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ. Καρασμάνη. Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις οι πληρωμές θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα τα επόμενα 24ωρα. Όσον αφορά ωστόσο το μέτρο της βιολογικής κτηνοτροφίας κανείς δεν μπορεί... (συνέχεια)
03-12-2014
Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», η Π.Ε. Δράμας, σε συνεργασία με την εφημερίδα «Αγροτική Έκφραση» και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: «Ανάλυση της νέας Κ.Α.Π. 2015-2020» που θα διεξαχθεί στη Δράμα στο «Αμφιθέατρο Δραμινών» του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 12:00. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρης Μελάς. (συνέχεια)
02-12-2014
Μια μοναδική “πράσινη” φάρμα με δυνατότητα παραγωγής τριών εκατομμυρίων μαρουλιών ετησίως χωρίς ανάγκη για χώμα και ηλιακό φως έχει δημιουργήσει η ιαπωνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, Toshiba. Η φουτουριστική βιομηχανική φάρμα λειτουργεί σε ένα κτήριο 1950 τετραγωνικών μέτρων στη Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας, το οποίο θα φιλοξενήσει τον τομέα προϊόντων υγείας της Toshiba. Το εσωτερικό της μονάδας θυμίζει σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας: ένα πλ... (συνέχεια)
01-12-2014
Ένα υπέροχο οπτικό ταξίδι στους ελαιώνες της Κρήτης γεμάτο μνήμες, συγκίνηση, και την ψυχή της Ελλάδας. "The Olive Tree Will Always Be Here", δηλαδή "η ελιά θα είναι πάντα εδώ" ο τίτλος του ολιγόλεπτου φιλμ, δημιουργία της Indigo View για την ελληνική εταιρεία εξαγωγών προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου GAEA.   Μια ταινία μικρού μήκους για την σημασία της ελιάς για τους Έλληνες με αισθητική τελειότητα, δύναμη και ευαισθησία.   Μαγικές κινηματογραφικές εικόνες από μια φθινοπω... (συνέχεια)
29-11-2014
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου «Διαχείριση, Έλεγχος και Εφαρμογή Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020» για το νέο ΕΣΠΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης. Για το νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σκρέκας αναφέρει στην εισήγηση τους ότι το σχέδιο νόμου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη υλοποίησης της νέας Προγραμματικής Περιόδου. Καταρτίστηκε δε με βάση τις προτεραιότητες και το αναπτυξιακό όραμα του «Εταιρικού Συμφώνου για το Πλα... (συνέχεια)
28-11-2014
Με πέντε δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα πληρωμών «απαντά» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα αιτήματα των κτηνοτρόφων. Γ. Καρασμάνης: «Είναι κοινή μας μοίρα να δώσουμε μαζί τη μάχη για την ενίσχυση της ελληνικής κτηνοτροφίας και τη βελτίωση του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών». Συνάντηση με αντιπροσωπεία των κτηνοτροφικών Συλλόγων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, προκειμένου να συζητηθο... (συνέχεια)