Ανακοινώσεις

09-02-2015
Ρωσική εταιρεία που ασχολείται από το 2010 με την εισαγωγή ελιών, ελαιολάδου και κονσερβών ενδιαφέρεται για την εισαγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου, πυρηνελαίου και ελιών Χαλκιδικής 70/90. Το σχετικό αίτημα γνωστοποιεί το γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα. Τα στοιχεία της εταιρείας Επωνυμία: TD ELBRUS (“ТД Элбрус”) Δ/νση: 25 Sokolovo-Mesherskaya str., Moscow,125466, Russian Federation Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Vladimir Fokin Τηλ./Fax: +7 (499) 4028016 Κιν.: +... (συνέχεια)
06-02-2015
Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της φορολογικής αντιμετώπισης των αγροτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν πρέπει να συνυπολογίζονται στα ακαθάριστα έσοδα των αγροτών και να φορολογούνται ή εάν πρέπει να εξαιρούνται και να μην υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από τους αγρότες, όμως ακόμη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν αφήσει αδιε... (συνέχεια)
05-02-2015
Προκειµένου οι παραγωγοί σκληρού σίτου (Σύστηµα Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης) να λάβουν το ποιοτικό πριµ (προβλέπονται συνολικά 24 εκατ. ευρώ) οι αναγνωρισµένοι από τον ΕΛΓΟ, Φορείς Πιστοποίησης του Συστήµατος Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης, υποχρεούνται δια µέσου των Οµάδων τους σε καταχώρηση των στοιχείων τόσο των ενταγµένων, όσο και των πιστοποιηµένων παραγωγών σκληρού σίτου, στη σχετική εφαρµογή καταχώρησης πιστοποιηµένων εκτάσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η καταχώρηση γίνεται σε δύο φάσεις µε την προθεσµία ν... (συνέχεια)
03-02-2015
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης η ηλεκτρονική υπηρεσία (on line) υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2015, για όσους δικαιούχους παραγωγούς επιθυμούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις μόνοι τους, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα είναι διαθέσιμη από τις 4/2/2015. «Για την επιτυχία της διαδικασίας αυτής, όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα είναι στη διάθεση των παραγωγών, προκειμένου να παρέχουν τεχνική πληροφόρηση», αναφέρει η ανακοίνωσ... (συνέχεια)
02-02-2015
Εννέα υπάλληλοι για… 8.000 φακέλους ή 1.000 φάκελοι ανά υπάλληλο, όταν κάποτε με το αντικείμενο απασχολούνταν άνω των 20. Υπερτιμολογημένες αιτήσεις από αγρότες και μελετητές με συνέπεια πολλές να κοπούν. Δύσκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση και έλλειψη ρευστότητας. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν δημιουργεί διάθεση για επιχειρηματικά «ανοίγματα». Κάπως έτσι εξηγείται γιατί στα χρόνια του μνημονίου η πολυδιαφημισμένη αγροτική ανάπτυξη παραμένει ακόμη εγκλωβισμένη στις παιδικές της α... (συνέχεια)
30-01-2015
Δικαίωμα λήψης δικαιωμάτων έχουν όσοι αποδεδειγμένα το 2013 είχαν γεωργική δραστηριότητα.  Αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί με τη δήλωση ΟΣΔΕ ή με κάποιο άλλο έγγραφο (π.χ. τιμολόγιο) αν δεν έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ το 2013. Για να μπορεί να πάρει κάποιος δικαιώματα θα πρέπει να τηρεί τις προϋποθέσεις του «ενεργού αγρότη» δηλαδή οι ενισχύσεις που έλαβε να αποτελούν το 5% του εισοδήματος του. Για τους γεωργούς που δεν έχουν δικαιώματα και ξεκίνησαν τη γεωργική τους δραστηριότητα μετά το 2013 θα αι... (συνέχεια)
29-01-2015
Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τους αγρότες και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ήταν τα πρώτα μέτρα που υποσχέθηκε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως τόνισε «θα πρέπει να στηριχθεί το αγροτικό εισόδημα και ιδιαίτερα θα έλεγα στο φορολογικό τομέα, όπου ο αγρότης υφίσταται μια φορολογική πίεση, η οποία είναι πάρα πολύ ισχυρή, σχεδόν ανυπόφορη για αυτούς που είναι ευσυνείδητοι από το πρώτο στρέμμα και από το πρώτο ευρώ. Το 12.000 αφορολόγητο και η κατά... (συνέχεια)
28-01-2015
Ο Βαγγέλης Αποστόλου γεννήθηκε στους Παπάδες Εύβοιας και ζει μόνιμα στη Χαλκίδα. Σύζυγός του είναι η δικηγόρος Ζωή Κεμανέ και έχουν δύο κόρες, την Έλενα, δικηγόρο και τη Μαρία, φιλόλογο. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και βουλευτής Εύβοιας με Συνασπισμό και ΣΥΡΙΖΑ. Σπούδασε Δασολογία και εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα. Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα. Ως βουλευτής ανέπτυξε έντονη δρα... (συνέχεια)
27-01-2015
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ   Υπερ-Υπουργείο Υπουργός Αναπληρωτής Υπουργός Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης - Γιώργος Κατρούγκαλος (Διοικητικής Μεταρρύθμισης) - Γιάννης Πανούσης (Προστασίας του Πολίτη) - Τασία Χριστοδουλοπούλου (Μεταναστευτικής Πολιτικής) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά (Μακεδονίας Θράκης) Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης - Χρήστ... (συνέχεια)
26-01-2015
Μονοψήφιος αναμένεται να είναι ο αριθμός των υπουργείων της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με δύο υπερ – υπουργεία- όπως το Ανάπτυξης όπου θα εμπεριέχει και το Αγροτικής Ανάπτυξης – σύμφωνα με τα σχέδια του νέου πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα, η ορκωμοσία του οποίου αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα. Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το θρίλερ της αυτοδυναμίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη τις πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο κ... (συνέχεια)