Ανακοινώσεις

24-01-2015
Για την συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού ζυθοποίησης, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: «Συμβολαιακή γεωργία κριθαριού ζυθοποίησης», θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ). Σημαντική αύξηση των καλλιεργο... (συνέχεια)
22-01-2015
Στα 25 ευρώ καθορίζεται το τέλος συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις χορήγησης του πιστοποιητικού χρήσης φυτοπροστατευτικών φαρμάκων για όσους αγρότες σπεύσουν να συμμετάσχουν στις εν λόγω εξετάσεις, σύμφωνα με τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η τιμή συμμετοχής θα κυμανθεί: στα 25 ευρώ έως τις 31 Μαρτίου 2015 στα 50 ευρώ έως την 1η Σεπτεμβρίου 2015 και τέλος στα 100 ευρώ από την 1η Σεπτεμβρίου και έπειτα. Να υπενθυμίσουμε πως μετά&nb... (συνέχεια)
21-01-2015
Η γήρανση του πληθυσμού της Ε.Ε. είναι ιδιαίτερα εμφανής στις κατ 'εξοχήν αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και σε άλλα κράτη μέλη όπως στη Βουλγαρία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στην Πορτογαλία, στη Φινλανδία, στη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που είχαν το 2013 πάνω από 20% ηλικιωμένους στο σύνολο του πληθυσμού. Σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία που επεξεργάστηκε μελέτη της Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η μεγαλύτερη αύξηση του με... (συνέχεια)
20-01-2015
Σημαντικό αντίκτυπο στο μοναδικής ποιότητας ελληνικό μέλι και τους 20.000 Έλληνεςμελισσοκόμους έχει η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι.   Έτσι, το ελληνικό μέλι εξομοιώνεται με το χαμηλής ποιότητας και βιομηχανικό μέλι!  άλλων χωρών κι επιπλέον, χάνεται το ποιοτικό πλεονέκτημα των Ελλήνων μελισσοκόμων, έναντι μελισσοκόμων τρίτων χωρών που... (συνέχεια)
19-01-2015
Δημοσιεύθηκε απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εσόδων Αικ. Σαββαϊδου με την οποία διευκρινίζονται οι προϋποθέσεις απαλλαγής αγροτών, και λοιπών περιπτώσεων, από την υποχρέωση τήρησης λογιστικών αρχείων (βιβλίων). Αναλυτικότερα, πρόκειται για την με αριθμό ΠΟΛ 1007 απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 73 - 16.01.2015, σύμφωνα με την οποία:   1. Παρέχεται η δυνατότητα, από το φορολογικό έτος (περίοδο) 2015 και εφεξής, μη ενημέρωσης λογιστικών βιβλίων στους αγρότες − φυσικά πρόσωπα οι οπο... (συνέχεια)
17-01-2015
Στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Θεσσαλονίκη, διανυκτέρευσαν τευτλοπαραγωγοί, οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί της Πέμπτης, 15 Ιανουαρίου, κατάληψη, ζητώντας να τους καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλονται. Όπως τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, «μέχρι στιγμής έχουμε μόνο υποσχέσεις, αλλά εάν δεν λάβουμε γραπτές εγγυήσεις δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ». Για να εισπράξου... (συνέχεια)
16-01-2015
Πρόσωπα µε εξαιρετική συνεισφορά στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και στη βελτίωση των όρων ζωής στην περιφέρεια αποτελούν για µια ακόµα χρονιά τους πρωταγωνιστές των βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς», που έχει καθιερώσει η Agrenda τα τελευταία έξι χρόνια, τα οποία φέτος απονέμονται σε µια λαµπρή τελετή, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στην Καβάλα. «Πρώτος των πρώτων», «Αγρότης της Χρονιάς 2014», ο µόλις 40 ετών Μάρκος Σαπουντζόγλου από το ∆υτικό Πέλλας, ο οποίος «τρέχει» µια πλήρως καθε... (συνέχεια)
15-01-2015
Την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στην ευρωπαϊκή και το ξεμπλοκάρισμα περίπου 100 αιτήσεων για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας νέων φυτοπροστατευτικών προϊόντων έχει σκοπό η νέα υπουργική απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με αριθμό ΦΕΚ Β΄ 3621/2014 και, όπως αναφέρεται στο πρώτο της άρθρο, «με την παρούσα σε εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1107/2009, αντικαθίστανται οι Ε... (συνέχεια)
14-01-2015
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άνοιξε σήμερα τον δρόμο για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) στην Ευρώπη, παραχωρώντας στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δικαίωμα να απαγορεύουν μονομερώς τις καλλιέργειες αυτές στο έδαφός τους. Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν, με ψήφους 480 υπέρ έναντι 159 κατά, τη συμβιβαστική συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, ώστε να υπάρξει απεμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό, που διαρκούσαν τέσσερα χρόνια. Με βάσ... (συνέχεια)
13-01-2015
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών κατά την τακτική συνεδρίαση του (9/1/2015) στην Μεσοκώμη αποφάσισε μεταξύ άλλων: 1. Οι τακτικές συνεδριάσεις και άλλες εκδηλώσεις της ΕΝΑ Σερρών θα επιδιώκεται να προγραμματίζονται Πέμπτες, ενώ την 3η Πέμπτη κάθε μήνα θα γίνεται εκδήλωση. 2. Την Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015, στις 20.00, θα γίνει συζήτηση για τον κτηνίατρο εκτροφής, που πρόκειται σύντομα να εφαρμοσθεί. 3. Την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015, στις 19.00, θα γίνει το κόψιμο της πρω... (συνέχεια)