Ανακοινώσεις

27-11-2014
Το ποσό των 35.594.447 ευρώ τίθεται στην διάθεση της Ελλάδας, σε σύνολο επιστροφών 868 εκατομμυρίων ευρώ για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 24ης Νοεμβρίου 2014 η οποία αφορά τις μειώσεις που είχαν επιβληθεί στις άμεσες ενισχύσεις του 2014. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά το οικονομικό έτος 2014, οι άμεσες ενισχύσεις προς τους αγρότες μειώθηκαν κατά 868 εκατομμύρια ευρώ λόγω της εφαρμογής του μηχανισμού δη... (συνέχεια)
26-11-2014
H Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης κενών συσκευασίας φυτοφαρμάκων. Στόχος του Προγράμματος είναι η προστασία του Περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, μέσω της ορθής απόρριψης των συσκευασιών αυτών. Από το 2015 θα είναι υποχρεωτική η ασφαλής και με συγκεκριμένες προδιαγραφές διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας του Ν.4036/2012, και συγκεκριμ... (συνέχεια)
25-11-2014
Στα 183 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ενισχύσεις για τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος και στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων αγροτικής ανάπτυξης, όπως αγροπεριβαλλοντικά μέτρα (βιολογική γεωργία, μακροχρόνια παύση, κτηνοτροφία), στήριξη ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, δάσωση κ.λ.π., σύμφωνα με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015 που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου. Όπως σημειώνεται, στο τμήμα που αφορά τον τακτικό προϋπολογισμό, από το ... (συνέχεια)
24-11-2014
Μια μεγάλη ευκαιρία θα δοθεί σε όσους θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Με επιδότηση που θα φτάνει έως και τις 200.000 το νέο αυτό πρόγραμμα έχει σκοπό να δώσει νέα ώθηση στην αγορά εργασίας, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Το Πρόγραμμα «Νέα Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ θα επιδοτεί όλα τα φυσικά πρόσωπα, άντρες και γυναίκες, χωρίς όριο ηλικίας, με βασική προϋπόθεση να είναι άνεργοι, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, προκειμένου να κάνουν ένα νέο... (συνέχεια)
23-11-2014
Σιγή ιχθύος για όλα τα φλέγοντα θέματα, που καίνε τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς και τους μικρομετόχους της ΕΒΖ ΑΕ, τηρήθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, τη στιγμή που οι φήμες φουντώνουν πως η ζαχαροβιομηχανία αν δεν γίνει κάτι δραστικό μέχρι το τέλος του έτους θα οδηγηθεί σε λύση και εκκαθάριση. Ο αναβαθμισμένος διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Λάμπρος Χαραλάμπους, έκλεισε τη συνέλευση χωρίς να δώσει απαντήσεις. Τη φημολογία αυτή μάλ... (συνέχεια)
22-11-2014
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι πληρωμές των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα νέων αγροτών, προκειμένου έως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η προκαταβολή της πρώτης δόσης ύψους 136 εκατ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, στρατηγική κατεύθυνση του υπουργείου είναι η στήριξη των νεοεισερχόμενων στον πρωτογενή τομέα με στόχο να αποτελέσουν τους πρωτεργάτες της αγροτικής ανασυγκρότησης της χώρας και προς τούτο σχεδιάζεται η... (συνέχεια)
21-11-2014
Απογειώνεται παγκοσμίως η τιμή του ελληνικού ελαιόλαδου καθώς το 2014 αποτελεί τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της Ισπανίας και της Ιταλίας που έχουν πληγεί από τη «λέπρα της ελιάς». Γενικότερα η ελάχιστη παραγωγή στις δύο μεγάλες ελαιοπαραγωγούς χώρες της Μεσογείου σε συνδυασμό με τον πόλεμο στη Συρία εκτινάσσουν στα ύψη την τιμή του ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά και ορισμένοι μιλούν ακόμη και για διπλασιασμό της. Η λέπρα της ελιάς είναι ένα έντομο που αναπτύσσεται μέσα στον καρπό της ... (συνέχεια)
20-11-2014
Στη «σολομώντειο» λύση των 12 κιλών το στρέμμα, δείχνει να καταλήγει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ότι αφορά το ελάχιστο όριο πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου (καρτελάκι), προκειμένου οι καλλιεργητές να είναι δικαιούχοι της προβλεπόμενης από τη νέα ΚΑΠ συνδεδεμένης ενίσχυσης. Αναμένεται άμεσα η έκδοση ΚΥΑ, στη λογική σταδιακής αύξησης της χρήσης πιστοποιημένου σπόρου με στόχο τα 16 κιλά από το 2019. Τις επόμενες ώρες αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργι... (συνέχεια)
19-11-2014
Στοιχεία για την μέχρι στιγμής πορεία των υπαγωγών στην νέα ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση. Συγκεκριμένα ο Υπουργός έκανε γνωστό ότι στο ΙΚΑ εκδόθηκαν 2.885 αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 108.067.814,68 ευρώ, στον ΟΑΕΕ 1688 αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 20.706.335,08 ευρώ και στον ΟΓΑ 406 αποφάσεις υπαγωγής για οφειλές συνολικού ύψους 3.402.414,13 ευρώ. Ο υπουργός με αφορμή την πορεία της ... (συνέχεια)
18-11-2014
Σήμερα έγινε η ενημέρωση για τη ΝΕΑ ΚΑΠ στα Φάρσαλα. Πολλοί παραγωγοί που βρέθηκαν εκεί ρώτησαν για το πόσα κιλά σπόρου απαιτούνται για να ληφθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση και απάντηση δε δόθηκε. Πάντως αν τελικά αντί για 16 κιλά το στρέμμα που ήταν η αρχική κατεύθυνση του ΥΠΑΑΤ αποφασισθεί η απαίτηση των 10 κιλών σπόρου σκληρού σίτου ανά στρέμμα η συνδεδεμένη ενίσχυση που αφορά το σιτάρι υπολογίζεται ότι θα είναι από 3 έως 4 ευρώ. Πάντως η αλήθεια είναι πως από όλες αυτές τις ενημερώσεις ο κ... (συνέχεια)