Ανακοινώσεις

17-11-2014
Σκληρά σιτάρια είναι περισσότερα από τα μισά στρέμματα τα οποία πιστοποιούνται στην Ελλάδα με το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO 2.1 - 2.2. Σε αυτό θα καταλήξει κάποιος αν ρίξει μια προσεκτική ματιά στη λίστα την οποία έχει αναρτήσει ο AGROCERT στην ιστοσελίδα του και συγκεκριμένα στο «ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ/ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ για το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική Παραγωγή (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12.09.2014)».   Από τη λίστα φαίνεται ότι έχουν πιστοποιηθεί με το σύστη... (συνέχεια)
15-11-2014
Σε μια από τις χειρότερος χρονιές των τελευταίων χρόνων εξελίσσεται η φετινή για τους βαμβακοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας. Οι βροχοπτώσεις έχουν καθυστερήσει πολύ τη συγκομιδή και υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλες ποσότητες να μείνουν στα χωράφια. Παράλληλα μεγάλες είναι και οι απώλειες αφού όπως μας αναφέρουν οι παραγωγοί σε μεγάλο ποσοστό το βαμβάκι έχει «καραμελώσει» (δεν έχει ανοίξει επαρκώς) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συγκομιστεί μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο παραγωγ... (συνέχεια)
14-11-2014
Για την δυνατότητα και τις προοπτικές της καλλιέργειας της καρυδιάς, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: «Δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας της καρυδιάς», θα διεξαχθεί την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρ... (συνέχεια)
13-11-2014
Τον κατάλογο με τους 459 δικαιούχους του «Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» και «Αμειψισποράς με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» που αφορούν προσκλήσεις του 2012 και 2013, δημοσιοποίησε το ΥΠΑΑΤ, με τις ενισχύσεις να φτάνουν συνολικά έως 5.978.699 ευρώ. Στις σχετικές αποφάσεις σημειώνεται επιπλέον πως με τη λήψη της έγκρισης, εντός 10 εργασίμων ημερών οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στην έδρα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνια... (συνέχεια)
12-11-2014
Αυτοματοποιημένες διαδικασίες, με τις οποίες θα συμψηφίζεται η επιστροφή φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου με οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) κ. Κατερίνα Σαββαΐδου. Στόχος της εγκυκλίου είναι η επιτάχυνση διαδικασιών και η μείωση των καθυστερήσεων, όσον αφορά τον συμψηφισμό των επιστροφών φόρου με ασφαλιστικές εισφορές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Στο μεταξύ μέσα στις επόμενες η... (συνέχεια)
11-11-2014
Στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα βρίσκονται από σήμερα το απόγευμα τα χρηματικά ποσά της προκαταβολής της πολυαναμενόμενης Ενιαίας Ενίσχυσης του 2014. Σύμφωνα με όσα διαβεβαίωσαν τον ΑγροΤύπο στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ τα χρηματικά ποσά των δικαιούχων θα «φαίνονται» στους λογαριασμούς τους από το βράδυ ενώ αναλήψεις από τα γκισέ των τραπεζών θα μπορούν να γίνονται από την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου. Η προκαταβολή φθάνει τα 886.500.000 ευρώ σε συνολικά 656.700 δικαιούχους. Τις επόμενες ώρες η πληρωμή ανα... (συνέχεια)
10-11-2014
Μέσα στο Νοέμβριο η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης θα προκηρύξει δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την πώληση ακινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Αθήνα και τη Σίνδο, προκειμένου να μειώσει τον τραπεζικό της δανεισμό που στις 30/6/2011 ανερχόταν σε 132,7 εκατ. ευρώ και να βελτιώσει τα αποτελέσματά της με στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία.   Έτσι, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα βγει προς πώληση το ακίνητο στην παραλιακή οδό Κουντουριώτου, στην περιοχή του λιμανιού. Το κτίσ... (συνέχεια)
08-11-2014
Τη δέσμευση ότι δεν θα παρακρατηθούν οι οφειλές προς τον ΟΓΑ από το 50% της ενιαίας ενίσχυσης, που θα καταβληθεί ακέραια την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Σερρών της Ν.Δ. κ. Φωτεινής Αραμπατζή. Η κ. Αραμπατζή με αφορμή την επίκαιρη ερώτησή της για την πρωτοφανή, βιβλική χαλαζόπτωση στο Νομό Σερρών στις 18 Ιουνίου 2014 άσκησε δριμεία κριτική στο ΥΠΑΑΤ για ολιγωρία και διολίσθηση στις ... (συνέχεια)
07-11-2014
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η παραγωγή ελαιολάδου κατά την ελαιοκομική περίοδο 2014/2015 θα ξεπεράσει τους 300.000 τόνους, έναντι 135.000 τόνων το 2013, το οποίο ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τον κλάδο, ανακτώντας έτσι τη δυναμική της. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το υπάρχον δυναμικό στην ελαιοκαλλιέργεια μπορεί να δώσει παραγωγή της τάξης των 400.000 τόνων ελαιολάδου, η οποία λόγω διαφόρων παραγόντων (πχ καιρικές συνθήκες,... (συνέχεια)
06-11-2014
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, μετά και την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και Τράπεζας Πειραιώς για τη διαχείριση του λογαριασμού ΕΛΕΓΕΠ, για τα επόμενα 4 έτη. Η Πειραιώς μετά την υπογραφή της σύμβασης με το Δημόσιο αναλαμβάνει τη διαχείριση του ΕΛΕΓΕΠ για τα επόμενα 4 χρόνια.       Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό δι... (συνέχεια)