Ανακοινώσεις

26-07-2014
Μια χρηματοδότηση που θα αλλάξει την όψη του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα του 21ουαιώνα. Διαβάστε πως κατανέμονται.   Τον τρόπο κατανομής των 20 δισ. ευρώ της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της περιόδου 2015 - 2020 παρουσίασε χθες στην αρμόδια για το θέμα Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.       Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στον Εθνικό Φάκελο για την εφα... (συνέχεια)
25-07-2014
Με 3 Περιφέρειες: Βοσκότοποι, Καλλιεργήσιμες, Δενδρώνες (και αμπελώνες) θα γίνει τελικά η διαίρεση της χώρας για την κατανομή του εθνικού φακέλου σε αυτές. Αυτή είναι η πρόταση της Ελλάδας για τον Εθνικό Φάκελο της Νέας ΚΑΠ, την οποία παρουσίασε κυριολεκτικά στο παρά πέντε την Πέμπτη, 24/7 στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα νέα δικαιώματα το 2015 θα έχουν ως εξής: 1. Αριθμός δικαιωμάτων ανάλογος της έκτασης (1 δικαίωμα ανά εκτά... (συνέχεια)
23-07-2014
Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2013 από τους αγρότες έως τις 31 Αυγούστου 2014 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ έλαβε την παραπάνω απόφαση εκτιμώντας ότι λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ορισμένοι παραγωγοί δεν μπόρεσαν να ανταποκρι... (συνέχεια)
22-07-2014
Η κατανομή των δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος (ΕΑ) του 2013 ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο Οργανισμός έχει αναπτύξει την εφαρμογή διαδικτυακής ενημέρωσης σχετικά με την Κατανομή του Αποθέματος στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία της τελικής κατανομής τόσο για τον κάθε δικαιούχο όσο και για το σύνολο των δυνάμει δικαιούχων. Κάθε αγρότης έλαβε αναλογικά από 1 (ελάχιστη κατανομή) έως 7 (μέγιστη) ατομικά δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης, με την μοναδιαία αξία του κάθε δικα... (συνέχεια)
21-07-2014
Μια μεγάλη διεθνής επιστημονική κοινοπραξία κατάφερε, μετά από πολυετείς προσπάθειες, να αποκωδικοποιήσει σχεδόν όλο το γονιδίωμα του μαλακού σιταριού, γεγονός που αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την καλύτερη διατροφή του παγκόσμιου πληθυσμού, χάρη στη βελτίωση των σχετικών αγροτικών καλλιεργειών. Το τι θα σημαίνει αυτό για το ψωμί που τρώμε και κατά πόσο θα προέρχεται από γενετικά τροποποιημένα φυτά, είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον. Οι πάνω από 1.000 ερευνητές από 57 χώρες, που έκαναν ... (συνέχεια)
19-07-2014
Mε 4.223.960.793 ευρώ από την αγροτική ανάπτυξη, συν 388.777.914 ευρώ από την αλιεία, ξεπερνάνε τα 4,6 δις τα κονδύλια για τον πρωτογενή τομέα, του νέου ΕΣΠΑ για το διάστημα 2014 – 2020, το οποίο κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουλίου προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με συνολικό προϋπολογισμό 24,79 δις. Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουλίου, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων / ΕΣΠΑ, υπέβαλε χθες το ... (συνέχεια)
18-07-2014
Αγώνα δρόμου κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης προκειμένου να κλείσουν τις εκκρεμότητες των φακέλων τους, αφού σύμφωνα πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουλίου χωρίς ωστόσο να έχει αναφερθεί κάτι για παράταση. Παρόλα αυτά αν τελικά δοθεί παράταση αυτό ίσως σημάνει και περαιτέρω καθυστέρηση στην πληρωμή την οποία το ΥπΑΑΤ προσπαθεί να πραγματοποιήσει μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν... (συνέχεια)
17-07-2014
Την ανάκτηση ενισχύσεων, ύψους 387,4 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκαν επί υπουργείας Σωτήρη Χατζηγάκη σε Έλληνες αγρότες εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων το 2008 και το 2009 και κρίθηκε ότι είναι ασύμβατες με την εσωτερική αγορά της ΕΕ επικυρώνει με απόφαση του την Τετάρτη 16 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η εν λόγω υπόθεση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009, όταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληροφορήθηκε «σχετικά με τις αντισταθμιστικές πληρωμές τις οποίες επρόκειτο να... (συνέχεια)
15-07-2014
Μπροστά, η ζωή στην επαρχία, ένα πατρικό σπίτι και διαθέσιμη γη που μένει ανεκμετάλλευτη. Πίσω, η αγχωτική καθημερινότητα της πόλης, η ανεργία και οι λογαριασμοί που γίνονται βουνό. Στο δίλημμα, όπου η απάντηση φαντάζει εύκολη- αν και η πραγματικότητα είναι δύσκολη- αρκετοί νέοι έκαναν το βήμα προς τα εμπρός. Και το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι 40άρηδες γίνονται αγρότες, εξαιτίας της κρίσης. Η στροφή προς τον γεωργικό τομέα που καταγράφεται στην Ελλάδα είναι μικρή, αλλά ευδιάκρι... (συνέχεια)
14-07-2014
Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και περίπου μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι επέλεξαν αυτήν την ημέρα για να εκπληρώσουν τη σχετική υποχρέωση. Το taxisnet αναμένεται σήμερα να δοκιμάσει τις αντοχές του καθώς ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθεί σήμερα έως το βράδυ που λήγει και η σχετική προθεσμία φέρνει το σύστημα στα όριά του. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, έως και χθες είχαν υποβληθεί περί... (συνέχεια)