Ανακοινώσεις

27-10-2018
Χειμώνας ( Νοέμβριος - νωρίς Φεβρουάριου )   Δειγματοληψία εδάφους για εδαφολογική ανάλυση. Κλάδεμα δέντρων συνετά και με σκοπό τον άριστο φωτισμό των ανθοφόρων οφθαλμών και την εύκολη συγκομιδή των καρπών. Απομάκρυνση και κάψιμο βλαστών με ωίδιο και βακτηριακό κάψιμο ( Erwinia amylovora ) , ξύλων με έντομα ξύλου και οτιδήποτε χρησιμοποιούμε για τις διαχειμάζουσες καρπόκαψες. Αν είχαμε έντονη προσβολή φουζικλαδίου ( Venturia inaequalis ),... (συνέχεια)
26-10-2018
1. ΣΤΟΧΟΙ Οι οδηγίες του παρόντος δελτίου αφορούν μετασυλλεκτικές πρακτικές στα βαμβακοχώραφα- στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του πράσινου σκουληκιού, του βασικού εχθρού της βαμβακοκαλλιέργειας στην Π.Ε. Σερρών.. 2. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ  Η πρωιμότητα της φετινής καλλιεργητικής περιόδου οδήγησε σε σποραδική έναρξη της συγκομιδής από τις 17 Σεπτεμβρίου. Η συγκομιδή εντάθηκε περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και συνεχίστηκε απρόσκοπτα με εξαιρετικά ευνοϊκές καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς βρο... (συνέχεια)
25-10-2018
Ένας Γάλλος αγρότης αυτοκτονεί κατά μέσο όρο κάθε δύο ημέρες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο γαλλικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.   Η Ένωση Αγροτών της ΕΕ δήλωσε ότι αυτή η ανησυχητική κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, τονίζοντας ότι η αγροτική κοινότητα αξίζει καλύτερη αναγνώριση. Ειδικότερα, η έρευνα της Santé Publique France που καλύπτει την περίοδο 2010-2011, διαπιστώνει ότι «το ποσοστό θνησιμότητας των Γάλλων αγροτών εξαιτίας των αυτοκτονιών είναι 20% υψηλότερ... (συνέχεια)
23-10-2018
Υπήρξες μαχητικός και χειμμαρώδης. Αγάπησες όσο κανένας άλλος τον τόπο που σ' αγάπησε. Ήθελες ακόμη να προσφέρεις.  Ήσουν αιφνίδιος ακόμη και με τον θάνατό σου. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη! ΑΝΤΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΔΑΙΡΕΤΖΗ (συνέχεια)
22-10-2018
Σε δυσθεώρητα ύψη για τις τσέπες των Ελλήνων κτηνοτρόφων έχει ανέλθει η τιμή στα τριφύλλια. Κι αν οι περισσότερες πράξεις γίνονται στα 16-18 λεπτά το κιλό, από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου προκύπτει, ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι αγρότες ζητούν έως και 23 λεπτά το κιλό, για το αποθηκευμένο προϊόν, καθώς έχουν πολύ υψηλό κοστολόγιο. Αυτή την περίοδο, πάντως, στις πιο πολλές περιοχές της χώρας κόβεται το πέμπτο, το έκτο ή ακόμα και το έβδομο χέρι, ανάλογα με το πότε έγινε η πρώτη κοψιά και τις καιρ... (συνέχεια)
20-10-2018
https://www.agrorama.gr/vamvaki-sapisma-karydion-vromousa-baktiria-karamela/ (συνέχεια)
18-10-2018
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου ενημερώνει τους αγρότες, μέλη και μη μέλη του Συνεταιρισμού, που παρέδωσαν σιτάρι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ότι θα τους καταβάλλει συμπληρωματική τιμή 4 λεπτών ανά κιλό. Να σημειωθεί ότι η προκαταβολή που είχε δοθεί το καλοκαίρι ήταν 16 λεπτά ,με αποτέλεσμα η τελική τιμή πληρωμής στους παραγωγούς να διαμορφώνεται στα 20 λεπτά ανά κιλό. Η συμπληρωματική τιμή θα αρχίσει να αποδίδεται στους παραγωγούς από την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, αφού προσκομιστούν τα α... (συνέχεια)
17-10-2018
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο έχει διαβιβαστεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου από τον αρμόδιο οργανισμό των πληρωμών και τα συναρμόδια υπουργεία (ΥπΑΑΤ, ΥπΟικ) η σύμβαση της τράπεζας Πειραιώς με το ελληνικό κράτος για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, που αφορά στο έτος 2018. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το Ελεγκτικό Συνέδριο πρέπει πρώτα να δώσει το «ΟΚ» για τη σύμβαση και ακολούθως αυτήν να προωθηθεί στα συναρμόδια υπουργεία προς υπογραφή. Από το χρονικό ση... (συνέχεια)