Ανακοινώσεις

29-01-2014
Σε διαβουλεύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων, εάν τελικά ψηφιστούν την Πέμπτη οι διατάξεις που αφορούν τα φορολογικά τους, εξακολουθούν να βρίσκονται οι αγρότες, με μερίδα αυτών να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των περιοχών τους και άλλους να τηρούν στάση αναμονής. Τη Δευτέρα θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών τους οι Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού Σερρών, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα και σύμφ... (συνέχεια)
28-01-2014
Ακόμα μια φορά επανέρχεται ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της νεανικής γυναικείας επιχειρηματικότητας. Το νέο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με επιδοτήσεις που θα φθάνουν το 50% αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ. Βασική προϋπόθεση είναι η επιχείρηση σε ποσοστό 51% και πάνω να ανήκει σε γυναίκα ήσε ομάδα γυναικών μέσα από τις δράσεις της "Νέας Καινοτομικής Επιχειρημα... (συνέχεια)
25-01-2014
Συσκέψεις προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο (25/26 Ιανουαρίου), σε πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών και στη Θεσσαλία. Η διάθεση των Θεσσαλών αγροτών φαίνεται πως παραμένει στη λογική των αγροτικών μπλόκων, την στιγμή που συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη χώρα δίνουν περιθώριο στη Κυβέρνηση έως την ερχόμενη Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενες συσκέψεις αποφασίστηκαν επίσης παραστά... (συνέχεια)
24-01-2014
Εκπρόσωποι των αγροτών από όλη τη χώρα συναντήθηκαν χθες, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στην Αθήνα για να συζητήσουν το νέο φορολογικό και αποφάσισαν να προτείνουν προς τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την αναβολή της εφαρμογής τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων για τη φετινή χρονιά. Επιπλέον, ζητούν για το διάστημα της μεταβατικής αυτής περιόδου να εξεταστεί η φορολογία των αγροτών από μηδενική βάση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του τομέα.   ... (συνέχεια)
23-01-2014
Τροπολογία με διευκολύνσεις για τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών στην πρώην ΑΤΕ, αναμένεται να κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου ο αρμόδιος υπουργός, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης. Η νέα ρύθμιση, όπως τόνισε ο κ. Τσαυτάρης, θα δίνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα στον αγρότη να εξοφλεί το ενυπόθηκο δάνειό του σε διάστημα επτά με δέκα χρόνων, ενώ οι τόκοι υπερημερίας θα απομειώνοντα... (συνέχεια)
22-01-2014
Κατάληψη στο κεντρικό κτίριο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στην πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποιούν από το πρωί τευτλοπαραγωγοί και εργαζόμενοι της εταιρείας, αντιδρώντας στη νέα τιμολογιακή πολιτική που ανακοινώθηκε χθες για το 2014 και προβλέπει μείωση της τιμής της πρώτης ύλης, των τεύτλων. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων της ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάκης, τόσο οι τευτλοπαραγωγοί όσο και οι εργαζόμενοι επεδίωκαν το "πάγωμα" των τιμών στα... (συνέχεια)
21-01-2014
Περιθώριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου έχουν οι αγρότες και φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, οι οποίοι δεν πληρούν τα κριτήρια απαλλαγής από την τήρηση βιβλίων, προκειμένου να υποβάλλουν δήλωση μεταβολής εργασιών (έντυπο Μ2) με την οποία θα δηλώσουν την ένταξή τους για διπλογραφικά βιβλία και την υπαγωγή τους στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ. Μέχρι 20 Μαρτίου είναι το αντίστοιχο περιθώριο για τους υπόχρεους τήρησης απλογραφικών βιβλίων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο Θεοχάρη, στις ... (συνέχεια)
20-01-2014
Υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία είναι οι αγρότες που το 2013 είχαν ακαθάριστα έσοδα από αγροτικές εργασίες άνω των 10.000 ευρώ ή έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης άνω των 5.000 ευρώ. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η αναλυτική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τον καθορισμό των αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και πτηνοτρόφων που θα πρέπει να τηρούν βιβλία. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση: - από 1.1.2014, απαλλάσσονται, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης... (συνέχεια)
18-01-2014
Βάζει… πλάτη και η ΜΕΒΓΑΛ για να μην παρατηρηθεί κενό στην τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας Κρι – Κρι, στην προσπάθεια που κάνει η τελευταία ώστε να ορθοποδήσει γρήγορα από την καταστροφική πυρκαγιά της παραμονής Χριστουγέννων, που έθεσε εκτός λειτουργίας την μονάδα γιαούρτης και μέρος της μονάδας γάλακτος. Η σχετική συμφωνία ανάμεσα στις δύο βορειοελλαδικές γαλακτοβιομηχανίες για την οποία είχε προϊδεάσει τόσο το Agronews, όσο και η Agrenda με δημοσίευμα στι... (συνέχεια)