Ανακοινώσεις

14-08-2014
Το σήµα για πωλήσεις στους Ελληνες παραγωγούς έδωσαν την τελευταία εβδοµάδα οι Ιταλοί έµποροι, που συνεζίζουν να µαζεύουν όλα τα σκληρά σιτάρια χωρίς συγκεκριµένες προδιαγραφές ποιότητας στα 28 λεπτά το κιλό. Ωστόσο κάποιοι λίγοι δεν βιάζονται να πουλήσουν, προσβλέποντας στα 30 λεπτά το κιλό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο παραγωγός Γιώργος Ευαγγελόπουλος «τα σιτάρια για τα οποία το προηγούµενο διάστηµα παίρναµε 22 λεπτά το κιλό, τώρα µας τα ζητούν µε 28 λεπτά το κιλό». Ο ίδιος σηµείω... (συνέχεια)
12-08-2014
Οι ελπίδες της Ελλάδας για έξοδο από την παρατεταμένη ύφεση το 2014 μπορεί να προσκρούσουν σε ένα μεγάλο εμπόδιο: Το ρωσικό εμπάργκο. Κάπως έτσι ξεκινάει δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρεται συγκεκριμένα στην περίπτωση της Ελλάδας και στις συνέπειες των ρωσικών κυρώσεων για την ελληνική οικονομία. «Το αναμενόμενο κόστος από το εμπάργκο για την ελληνική οικονομία μπορεί να δείχνει ανεκτό, αλλά ο αντίκτυπος μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επιβλαβής για τον τουρισμό και τη γεωργία εν μέσω μιας εύ... (συνέχεια)
11-08-2014
Η «Ένωση» Αγροτικός συνεταιρισμός Χαλκιδικής ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η εξόφληση του ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ εσοδείας 2014 για όσους παραγωγούς έδωσαν την παραγωγή τους στην «Ένωση» με κατάθεση του ποσού των 26 λεπτών ανά κιλό στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Όσοι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. μη ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού) το ποσό εξόφλησης παρακαλούνται να περάσουν από τα κεντρικά γραφεία της «Ένωσης» στα Νέα Μουδανιά ώστε να τακτοποιηθεί η εξόφληση τους... (συνέχεια)
09-08-2014
Μία ξεχασμένη εδώ και δεκαετίες καλλιέργεια επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Ο λόγος για το δίκοκκο σιτάρι ή ευρέως γνωστό ως Ζέα. Ωστόσο δεν πρέπει να το συγχέουμε το δίκοκκο σιτάρι με το σιτάρι ντίνκελ (triticum spelta) που και αυτό το αποκαλούν Ζέα και το οποίο μοιάζει πιο πολύ με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μαλακού σιταριού. Οι παραγωγοί που ξεκίνησαν για πρώτη φορά να καλλιεργούν δίκοκκο σιτάρι στη χώρα μας εισήγαγαν από το εξωτερικό πιστοποιημένο και ελεγμένο από τα ΚΕΠΥΕΛ γενετικό υλ... (συνέχεια)
08-08-2014
Το πράσινο φως για την πληρωμή έδωσαν οι αποφάσεις που υπεγράφησαν μέσα στην εβδομάδα, με τις οποίες οριζόταν το συνολικό ποσό που εξασφαλίστηκε για την πληρωμή του Μέτρου και ο αριθμός των δικαιούχων των δύο δράσεων 211 και 212.   Πιο συγκεκριμένα, με βάσει τις σχετικές αποφάσεις πιστώθηκαν τα ανάλογα ποσά σε 25.999 δικαιούχους αγρότες για το Μέτρο 212 και σε 34.913 δικαιούχους για το Μέτρο 211. Να σημειωθεί ότι οι σχετικές λίστες δεν ανακοινώνονται, αλλά βρίσκονται ήδη στα χέρια της πο... (συνέχεια)
07-08-2014
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας ζητάει την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων στην 2η πρόσκληση του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», που ανήκει στον Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Π.Α.Α. 2007-2013 για το έτος 2014. Ειδικότερα, σε επιστολή που έστειλε προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Ζαφείρης Μυστακίδης, αναφέρει τα εξής: « Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησ... (συνέχεια)
06-08-2014
Η Πανσέληνος του Αυγούστου είναι η εντυπωσιακότερη του έτους και γίνεται αφορμή για τη διοργάνωση πλήθους πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που θα μείνουν ανοιχτοί το βράδυ της 10ης Αυγούστου, καθώς και τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσουν. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που συμμετέχουν γιορτή της Πανσελήνου θα είναι ανοιχτά για το κοινό με ελεύθερη ε... (συνέχεια)
05-08-2014
Σφάλματα, παραλείψεις και αδικίες που προέκυψαν από το φόρο ακίνητης περιουσίας ΕΝΦΙΑ σπεύδει να διορθώσει το υπουργείο Οικονομικών. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τροποποιητικές που θα γίνουν αποδεκτές μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Οι εν λόγω δηλώσεις θα κατατεθούν «ασφαλώς χωρίς πρόστιμο και με συμψηφισμό των μέχρι τότε πληρωμών τους με το τελικό σύνολο της οφειλής και επιστροφή φόρου, αν έως τότε έχουν πληρώσει ήδη παραπάνω».   Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομι... (συνέχεια)
04-08-2014
Στο ασφαλιστικό και τη φορολογία, με αιχμή την αλλαγή των συντελεστών του ΦΠΑ, πρόκειται να επικεντρωθεί ο φθινοπωρινός έλεγχος της τρόικας, που έρχεται στην Αθήνα για να κλείσει όλα τα θέματα του μνημονίου. Για την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ προωθείται η καθιέρωση ενός συντελεστή. Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ έχουν εισηγηθεί να καταργηθoύν τόσο ο υπερμειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 6,5% όσο και ο μειωμένος, που ανέρχεται σε 13%, και να καθιερωθεί ένας ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 19% (από 23% σή... (συνέχεια)
02-08-2014
Το Αγγλικό Εφετείο εξέδωσε απόφαση επί της προσφυγής της Τούρκικης εταιρείας “Chobani” για την υπόθεση “Greek yoghurt”. Το Εφετείο απέρριψε την προσφυγή της Chobani σε όλα της τα σημεία και αρνήθηκε να της επιτρέψει την τροποποίηση των αιτιών της προσφυγής της με την ενσωμάτωση νέων σημείων που αφορούν στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. …Η Chobani είχε προσπαθήσει να πείσει το Εφετείο ότι πολλά από τα ευρήματα της πρωτόδικης απόφασης ήταν λανθασμένα. Το Εφετείο απέρριψε πάλι τα επιχειρήματα παρατηρώντας μ... (συνέχεια)