Ανακοινώσεις

01-12-2014
Ένα υπέροχο οπτικό ταξίδι στους ελαιώνες της Κρήτης γεμάτο μνήμες, συγκίνηση, και την ψυχή της Ελλάδας. "The Olive Tree Will Always Be Here", δηλαδή "η ελιά θα είναι πάντα εδώ" ο τίτλος του ολιγόλεπτου φιλμ, δημιουργία της Indigo View για την ελληνική εταιρεία εξαγωγών προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου GAEA.   Μια ταινία μικρού μήκους για την σημασία της ελιάς για τους Έλληνες με αισθητική τελειότητα, δύναμη και ευαισθησία.   Μαγικές κινηματογραφικές εικόνες από μια φθινοπω... (συνέχεια)
29-11-2014
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου «Διαχείριση, Έλεγχος και Εφαρμογή Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020» για το νέο ΕΣΠΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης. Για το νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σκρέκας αναφέρει στην εισήγηση τους ότι το σχέδιο νόμου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη υλοποίησης της νέας Προγραμματικής Περιόδου. Καταρτίστηκε δε με βάση τις προτεραιότητες και το αναπτυξιακό όραμα του «Εταιρικού Συμφώνου για το Πλα... (συνέχεια)
28-11-2014
Με πέντε δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα πληρωμών «απαντά» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα αιτήματα των κτηνοτρόφων. Γ. Καρασμάνης: «Είναι κοινή μας μοίρα να δώσουμε μαζί τη μάχη για την ενίσχυση της ελληνικής κτηνοτροφίας και τη βελτίωση του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών». Συνάντηση με αντιπροσωπεία των κτηνοτροφικών Συλλόγων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, προκειμένου να συζητηθο... (συνέχεια)
27-11-2014
Το ποσό των 35.594.447 ευρώ τίθεται στην διάθεση της Ελλάδας, σε σύνολο επιστροφών 868 εκατομμυρίων ευρώ για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 24ης Νοεμβρίου 2014 η οποία αφορά τις μειώσεις που είχαν επιβληθεί στις άμεσες ενισχύσεις του 2014. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά το οικονομικό έτος 2014, οι άμεσες ενισχύσεις προς τους αγρότες μειώθηκαν κατά 868 εκατομμύρια ευρώ λόγω της εφαρμογής του μηχανισμού δη... (συνέχεια)
26-11-2014
H Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης κενών συσκευασίας φυτοφαρμάκων. Στόχος του Προγράμματος είναι η προστασία του Περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, μέσω της ορθής απόρριψης των συσκευασιών αυτών. Από το 2015 θα είναι υποχρεωτική η ασφαλής και με συγκεκριμένες προδιαγραφές διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας του Ν.4036/2012, και συγκεκριμ... (συνέχεια)
25-11-2014
Στα 183 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ενισχύσεις για τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος και στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων αγροτικής ανάπτυξης, όπως αγροπεριβαλλοντικά μέτρα (βιολογική γεωργία, μακροχρόνια παύση, κτηνοτροφία), στήριξη ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, δάσωση κ.λ.π., σύμφωνα με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015 που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου. Όπως σημειώνεται, στο τμήμα που αφορά τον τακτικό προϋπολογισμό, από το ... (συνέχεια)
24-11-2014
Μια μεγάλη ευκαιρία θα δοθεί σε όσους θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Με επιδότηση που θα φτάνει έως και τις 200.000 το νέο αυτό πρόγραμμα έχει σκοπό να δώσει νέα ώθηση στην αγορά εργασίας, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Το Πρόγραμμα «Νέα Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ θα επιδοτεί όλα τα φυσικά πρόσωπα, άντρες και γυναίκες, χωρίς όριο ηλικίας, με βασική προϋπόθεση να είναι άνεργοι, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, προκειμένου να κάνουν ένα νέο... (συνέχεια)
23-11-2014
Σιγή ιχθύος για όλα τα φλέγοντα θέματα, που καίνε τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς και τους μικρομετόχους της ΕΒΖ ΑΕ, τηρήθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, τη στιγμή που οι φήμες φουντώνουν πως η ζαχαροβιομηχανία αν δεν γίνει κάτι δραστικό μέχρι το τέλος του έτους θα οδηγηθεί σε λύση και εκκαθάριση. Ο αναβαθμισμένος διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Λάμπρος Χαραλάμπους, έκλεισε τη συνέλευση χωρίς να δώσει απαντήσεις. Τη φημολογία αυτή μάλ... (συνέχεια)
22-11-2014
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι πληρωμές των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα νέων αγροτών, προκειμένου έως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η προκαταβολή της πρώτης δόσης ύψους 136 εκατ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, στρατηγική κατεύθυνση του υπουργείου είναι η στήριξη των νεοεισερχόμενων στον πρωτογενή τομέα με στόχο να αποτελέσουν τους πρωτεργάτες της αγροτικής ανασυγκρότησης της χώρας και προς τούτο σχεδιάζεται η... (συνέχεια)
21-11-2014
Απογειώνεται παγκοσμίως η τιμή του ελληνικού ελαιόλαδου καθώς το 2014 αποτελεί τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της Ισπανίας και της Ιταλίας που έχουν πληγεί από τη «λέπρα της ελιάς». Γενικότερα η ελάχιστη παραγωγή στις δύο μεγάλες ελαιοπαραγωγούς χώρες της Μεσογείου σε συνδυασμό με τον πόλεμο στη Συρία εκτινάσσουν στα ύψη την τιμή του ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά και ορισμένοι μιλούν ακόμη και για διπλασιασμό της. Η λέπρα της ελιάς είναι ένα έντομο που αναπτύσσεται μέσα στον καρπό της ... (συνέχεια)