Ανακοινώσεις

08-10-2014
Προσοχή! Μην δοκιμάζετε να μαζέψετε από την φύση μανιτάρια που δεν γνωρίζετε!   Πολλά είδη μανιταριών παράγουν διάφορες χημικές ουσίες οι οποίες τα καθιστούν τοξικά και από μια ευχάριστη λιχουδιά μπορούν να μετατραπούν σε θανατηφόρα.   Αν και ο αριθμός των θανατηφόρων ειδών είναι σχετικά μικρός, πολλά από αυτά προκαλούν ιδιαίτερα βαριά και δυσάρεστα συμπτώματα. Η τοξικότητα των μανιταριών αυτών είναι το αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας και χρησιμεύει σαν ασπ... (συνέχεια)
07-10-2014
Σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωϋσιάδης στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μόσχο Κορασίδη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02.10.2014 στην Αθήνα, ο Γιάννης Μωυσιάδης έθεσε στο τραπέζι τηςσυζήτησης το μείζον θέμα των βοσκοτόπων, ζητώντας να προωθηθούν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε να εφαρμοστεί ο νέος νόμος που δίνει τη δυνατότητα αύξησης των επιλέξιμων... (συνέχεια)
06-10-2014
Σύμφωνα με στοιχεία της Ιταλικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΙSTAT), τα οποία δημοσιοποιεί σε έκθεσή του το ελληνικό Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) στο Μιλάνο, υπάρχουν οκτώ βασικά προϊόντα που καλύπτουν πάνω από το 50% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών στην Ιταλία. Από αυτά τα τρία είναι αγροτικά και αφορούν τα δημητριακά (σκληρό σιτάρι) το ελαιόλαδο και τα ψάρια από ιχθυοκαλλιέργειες. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η έκθεση, με δεδομένο τη γειτνίαση των δυο χωρών και την εξοικείωση τ... (συνέχεια)
04-10-2014
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοργάνωση της 1ης Έκθεσης Αγροτικής Ανάπτυξης Farmer Expo Hellas, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου 2014 στο Μεσογειακό Κέντρο Εκθέσεων – MEC στην Παιανία. H εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων Lexxel Corporation Hellas Ltd, τα στελέχη της οποίας δραστηριοποιούνται στον εκθεσιακό κλάδο εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, βρίσκεται στη φάση της τελικής διαμόρφωσης του εκθεσιακού χώρου καθώς και των ημερίδων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της έκθεσης.... (συνέχεια)
03-10-2014
Να «ξεριζωθούν» τα «σιδερένια φυτά» (σ.σ. τα φωτοβολταϊκά), τα οποία φυτεύτηκαν «κατ΄ εντολή της κυρίας Μέρκελ» ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, με ερώτησή του προς τον υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας. Είναι η δεύτερη φορά που αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα ο Μανώλης Γλέζος, προκαλώντας την εύλογη οργή εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον ξεχνά ή αγνοεί ο κ. Γλέζος τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία η γεωργική γη στην Ελλάδα ανέρχεται σε 37 εκατ. στρέμματα, εκ των ο... (συνέχεια)
02-10-2014
Η Ινδία σχεδιάζει να αναπτύξει την καλλιέργεια της ελιάς στη χώρα, ιδιαίτερα στην αγροτική περιοχή του Rajasthan. Προς το παρόν, η παραγωγή ελαιολάδου είναι περίπου 100 τόνοι, αλλά θα μπορούσε να αυξηθεί κατά πολύ τα επόμενα χρόνια. Η τοπική κυβέρνηση ξεκίνησε το 2007 δοκιμές ως προς την προσαρμοστικότητα της ελιάς στην περιοχή, δεν προέκυψαν προβλήματα και η μέση απόδοση ήταν 15%. Ο υπουργός Γεωργίας Prabhu Lal Saini δήλωσε "ότι η ελαιοκαλλιέργεια θα έχει θετικά αποτελέσματα και θα αλλάξε... (συνέχεια)
01-10-2014
Το 17ο Πανελλήνιο Φυτοπαθολογικό Συνέδριο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα διεξαχθεί στo Βόλο από 13 έως 17 Οκτωβρίου του 2014 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “DOMOTEL XENIA VOLOS” (τηλ. +3024210 92700, ιστοσελίδα: http://www.domotel-hotels.com/xenia-volos). Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε την 3η Ανακοίνωση και το Πρόγραμμα του Συνεδρίου. Υπενθυμίζεται ότι η οργανωτική επιτροπή εξασφάλισε για τους συνέδρους τις εξής τιμές δωματίων: 70 € ανά ημέρα (90€ με θέα στη θάλασσα), για... (συνέχεια)
30-09-2014
Κανονικά μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η απόδοση της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες για το 2014, δεσμεύεται μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος. Μάλιστα, ο ίδιος διευκρινίζει ότι η πληρωμή θα γίνει σε δύο δόσεις τον Οκτώβρη και τον Δεκέμβρη. Εν τω μεταξύ, λίγες μέρες πριν την πληρωμή σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, σε αρκετές περιοχές της χώρας μεγάλο ποσοστό των αιτήσεων δεν έχει οριστικοποιηθεί. Α... (συνέχεια)
29-09-2014
Τα 30 λεπτά το κιλό άγγιξαν το τελευταίο διάστημα τα καλής ποιότητας σκληρά σιτάρια, που είχαν κρατήσει οι παραγωγοί στις αποθήκες τους. Τα ποιοτικά προβλήματα στην παραγωγή της Ιταλίας αποδείχθηκαν σοβαρότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα το τελευταίο δίμηνο να εκδηλώνεται έντονη ζήτηση για ελληνικά σκληρά σιτάρια, από τις βιομηχανίες ζυμαρικών της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εμπορική περίοδο 2014-2015, αναμένεται μια άνω του μέσου όρ... (συνέχεια)
27-09-2014
Τουλάχιστον µέχρι το 2018 θα διατηρηθεί η ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης στην παγκόσµια αγορά λιπασµάτων, εκτιµά η IFA, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στη µεγάλη παραγωγή της Κίνας, όπως αποκαλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Wine Trails. Οδηγό για τη συγχώνευση αυτή στον κλάδο των λιπασμάτων αποτέλεσε η μείωση του κόστους παραγωγής. Αυτό σηµαίνει πτώση τιµών και χαµηλότερο κόστος για τους καλλιεργητέ... (συνέχεια)