Ανακοινώσεις

10-02-2014
Ας δούμε κάποιες συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για την καλλιέργεια της Αλόη.   Πού μπορεί η αλόη βέρα να καλλιεργηθεί;   Τα φυτό Aloe vera δεν μπορούν να ανεχθούν ένα ιδιαίτερα ψυχρό περιβάλλον, (είναι υποτροπικό φυτό)  ως εκ τούτου δεν μπορεί να καλλιεργηθεί σε περιοχές που έχει θερμοκρασίες που πέφτουν κάτω από το μηδέν. Τα φυτά Aloe vera παγώνουν στους -2.2 βαθμούς Κελσίου, και αν αυτό συμβεί έστω και για μικρό διάστημα της ημέρα... (συνέχεια)
08-02-2014
Θέμα: Διαβίβαση απόψεων - προτάσεων για την βελτίωση του συστήματος καταγραφής των Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»   Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματός μας σε πρόσφατη συνεδρίαση της και αφού μελέτησε την κοινά επεξεργασμένη πρόταση από τους Προέδρους των παραρτημάτων του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας κ. Μυστακίδη Ζαφείρη και Κεντρικής Ελλάδος κ. Γεωργιάδη Ιωάννη και καθώς και από ομάδα γεωπόνων - ιδιοκτητών καταστημάτων από Έβρο, Καβάλα... (συνέχεια)
07-02-2014
Αύξηση στο φορολογητέο εισόδημα περιλαμβάνεται στο πακέτο αλλαγών στο φορολογικό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά από σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη. Αναλυτικότερα, μετά την σύσκεψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με τις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν για τους αγρότες ανακοίνωσε τα εξ... (συνέχεια)
06-02-2014
Λάδι, ελιές, ρετσίνα, φέτα, γάλα, σταφίδα, καπνός, φρούτα, είναι τα προϊόντα που θα εντάξει στα νέα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας η Τράπεζα Πειραιώς.  Σύντομα η Τράπεζα Πειραιώς, αναμένεται να ανακοινώσει νέες συμφωνίες με τις εταιρείες: Αμστελ, Κρόνος (φρούτα), ΕΒΟΛ (γάλα), Μαλαματίνα (ρετσίνα), Ένωση Συνεταιρισμών Παναιγιάλειος (σταφίδα), TerraCreta (λάδι), ΣΕΚΕ (καπνός), Intercom (βρώσιμες ελιές), Συνεταιρισμός Καλαβρύτων (φέτα). Ενώ αναμένονται και προγράμματα συμβολαιακής κτη... (συνέχεια)
05-02-2014
Την υποχρέωση σύναψης σύμβασης καλλιέργειας και πώλησης ακατέργαστου καπνού μεταξύ των Οργανώσεων Παραγωγών ή μεομονωμένων καλλιεργητών και των επιχειρήσεων πρώτης μεταποίησης θεσπίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι καπνοπαραγωγοί υποχρεούνται να δηλώνουν τα αγροτεμάχιά τους είτε με την υποβολή αίτησης ενιαίας ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε αν δ... (συνέχεια)
04-02-2014
Καθηλωμένη στην περιοχή των 750.000 τόνων παρέμεινε για άλλη μια χρονιά η κατανάλωση λιπασμάτων στο σύνολο της ελληνικής περιφέρειας καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι παραγωγοί φαίνεται ότι περιόρισαν στο μίνιμουμ τις δαπάνες τους για προϊόντα θρέψης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει κάθε χρόνο μεταξύ των μελών του ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) και έχει στη διάθεσή της η Agrenda, η ποσότητα των λιπασμάτων που καταναλώθηκαν στη χώρα μας το ημ... (συνέχεια)
03-02-2014
«Βρίσκομαι στο πλευρό των αγροτών» επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α. Τσαυτάρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής» και τη δημοσιογράφο Σοφία Χριστοφορίδου, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών θα επιφέρει βελτιώσεις στα ανοικτά ζητήματα των αγροτών (τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων, αγροτικό πετρέλαιο, επιστροφή του ΦΠΑ κοκ.). Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίζεται αισιόδοξος ότι ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση των αγροτ... (συνέχεια)
01-02-2014
Η ανάδειξη του αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών αποτελεί το βασικό στόχο της πρότασης που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης – Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού, Παναγιώτη Γρηγοριάδη, στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ψηφιακή Σύγκλιση». Ο τίτλος της πράξης είναι «Ψηφιακές Υπηρεσίες Ανάδειξης του Αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών», προϋπολογισμού 61.500 ευρώ και κατατέθηκε στις 24-1-2014. Η συγκεκριμένη πράξη θα αφορά την ανάπτυξη δικτυακού τόπου π... (συνέχεια)
31-01-2014
Η Yara Ελλάς θα είναι μεγάλος χορηγός στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Agrotica με τίτλο: Στοχεύοντας στην Αγροτική Ανάπτυξη. Η σύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την παραγωγή. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 1/2/2014 στον εκθεσιακό χώρο της Agrotica, στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός. Ο Γενικός Διευθυντής της Yara Ελλάς, κ. Francesco Caterini θα καλωσορίσει το συνέδριο και θα συνεχίσει με μια σύντομη παρουσίαση της εταιρείας. Στη συνέχεια τα στελέχη Yara International, κ.κ. Wilson Goto... (συνέχεια)