Ανακοινώσεις

27-09-2014
Τουλάχιστον µέχρι το 2018 θα διατηρηθεί η ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης στην παγκόσµια αγορά λιπασµάτων, εκτιµά η IFA, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στη µεγάλη παραγωγή της Κίνας, όπως αποκαλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Wine Trails. Οδηγό για τη συγχώνευση αυτή στον κλάδο των λιπασμάτων αποτέλεσε η μείωση του κόστους παραγωγής. Αυτό σηµαίνει πτώση τιµών και χαµηλότερο κόστος για τους καλλιεργητέ... (συνέχεια)
26-09-2014
Στήριξη ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις θα δώσει το νέο σύστημα καταβολής του ΦΠΑ που αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015. Με το νέο σύστημα η καταβολή του ΦΠΑ θα πραγματοποιείται όταν το τιμολόγιο πληρωθεί, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδει το In.gr, το σύστημα αυτό  εφαρμόζεται ήδη σε Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Μάλτα, σε προαιρετική βάση, με όριο τις 500.000 ευρώ, που υ... (συνέχεια)
25-09-2014
Την βελτίωση της τροπολογίας σύμφωνα με την οποία θα συνταξιοδοτούνται οι αγρότες στα 62 τους χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ ή με διαδοχική ασφάλιση και σε άλλα ταμεία, μελετά το Υπουργείο Εργασίας. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μετά από συνάντηση που είχαν οι Βουλευτές της ΝΔ κκ. Ιορδάνης Τζαμτζής, Παύλος Βογιατζής και Τιμολέων Κοψαχείλης, με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση. Οι Βουλευτές της Ν.Δ. τόνισαν στον κ. Βρούτση, ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί επαρκώς η δυνατότητα συνταξιοδότ... (συνέχεια)
24-09-2014
«Με την Κοινή Αγροτική Πολιτική που μπαίνει σε εφαρμογή από 1.1.2015 επιβάλλεται να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεπεραστούν συγκεκριμένα προβλήματα που χρονίζουν. Έτσι θα δώσουμε στην αγροτιά την απαραίτητη δύναμη για να σηκώσει μεγάλο βάρος για την ανασυγκρότηση της χώρας». Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος στην ομιλία του στην Κοζάνη σε ημερίδα με θέμα τη νέα ΚΑΠ, κατά την οποία ενημέρωσε για 10 συν 1 προτεραιότητ... (συνέχεια)
23-09-2014
Σε συζητήσεις για μια συγχώνευση η οποία, εφόσον υλοποιηθεί, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου «γίγαντα» στην παγκόσμια αγορά λιπασμάτων βρίσκονται η Yara και η CF Industries.   Όπως μεταδίδει το Reuters, την είδηση επιβεβαίωσε η ίδια η νορβηγική εταιρεία τονίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο και δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα οδηγήσουν σε κάποια συναλλαγή».   Ωστόσο, η είδηση έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον της αγοράς και είναι χαρακτη... (συνέχεια)
22-09-2014
Ελέγχους στο τι γίνεται με τους φόρους στα αγροτεμάχια, καθώς και στα αγροτεμάχια με κτίσμα αν έχουν δηλωθεί στο Ε9, συνιστούν - μεταξύ άλλων - οι φοροτεχνικοί με αφορμή την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του TaxisNet των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Τα νέα εκκαθαριστικά αφορούν τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια φορολογούμενους, ενώ όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Taxis, με την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης διορθώθηκαν: (α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές ... (συνέχεια)
19-09-2014
Με υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές κινδυνεύουν να φορολογηθούν χιλιάδες αγρότες με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013). Συγκεκριμένα και όπως ορίζει η νομοθεσία εφόσον το εισόδημα το οποίο έχει δηλώσει ο αγρότης είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (για κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα, βάρκες κ.λπ.) καθώς και τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, τότε η πρόσθετη διαφορά μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματ... (συνέχεια)
18-09-2014
Τη σημασία του νέου θεσμικού πλαισίου που θεσπίστηκε πρόσφατα από το ΥπΑΑΤ, το οποίο ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία Εθνικού Καταλόγου για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της χώρας μας, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου μέσω και της αξιοποίησης των ενισχύσεων και των δράσεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, στην ημερίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ),... (συνέχεια)
17-09-2014
Ευνοϊκή από πολλές μεριές μοιάζει η συγκυρία στο σύσπορο βαμβάκι, με τις προετοιμασίες των συντελεστών της αγοράς να καθιστούν εφικτή την κίνηση των τιμών παραγωγού πάνω από τα 44 λεπτά το κιλό, εφόσον και οι καιρικές συνθήκες του φθινοπώρου δεν οδηγήσουν σε υποβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος. Οι αγοραστές µας βρίσκονται εν αναµονή, µε τις εκτιµήσεις να µιλούν για 320.000 τόνους εκκοκκισµένου βάµβακος. Σε κάθε περίπτωση, η χρονική στιγμή εκκίνησης της εκκοκκιστικής περιόδου κρίνε... (συνέχεια)
15-09-2014
Υπουργική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή, που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την οποία θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης για τους αγρότες. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσαν τροπολογία που «κατεβάζει» το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών, από τα 67 στα 62 έτη, με 40 χρόνια ασφάλισης ΟΓΑ.  Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθε... (συνέχεια)