Ανακοινώσεις

06-04-2014
Έγινε δισεκατομμυριούχος μέσα σε λίγα χρόνια παρουσιάζοντας το γιαούρτι του ως ελληνικό στο αμερικανικό καταναλωτικό κοινό, έχασε δικαστική μάχη στη Μεγάλη Βρετανία όταν αποδείχθηκε ότι επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες για την προέλευση του προϊόντος του και τώρα κατηγορείται από την πρώην σύζυγό του ότι έκλεψε του συνταγή του από την ελληνική ΦΑΓΕ. …Ο λόγος για τον για τον κ. Chobani ή κατά κόσμον Χαμντί Ουλουκάγια, ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις της πρώην συζύγου του, Αισέ Γκιράι, φέρετ... (συνέχεια)
03-04-2014
Την απόφαση παράτασης καταληκτικής ημερομηνίας έτους 2014 για τις αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2014 υπέγραψε ο Θανάσης Τσυατάρης. Διαβάστε αναλυτικά εδώ    http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%99%CE%970%CE%92-17%CE%A7 (συνέχεια)
02-04-2014
Νέα κλίμακα φορολογίας για μισθωτούς και συνταξιούχους, στην οποία εντάσσονται για φέτος και οι αγρότες, αποτελούμενη από τρία κλιμάκια, αντί των 8 που ίσχυαν, με ανώτερο συντελεστή 42% ο οποίος εφαρμόζεται για εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ, αντί του 45% που εφαρμοζόταν για εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ, θεσπίστηκε με την εγκύκλιο ΠΟΛ 1085/2014 που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων του υπ. Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης. Αναλυτικότερα, με την νέα κλίμακα των μισθωτών - συνταξιούχων φ... (συνέχεια)
01-04-2014
Αν και σε πρώιμο στάδιο η καλλιεργητική περίοδος οι εκτιμήσεις για την παραγωγή σιτηρών στα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε., κατά το τρέχον έτος εμπορίας 2014/15, παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα. Όπως αναφέρθηκε από πολλά κράτη μέλη στις 28 Μαρτίου, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας εργασίας για τα δημητριακά των κεντρικών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων Copa και Cogeca, λόγω του ήπιου χειμώνα οι χειμερινές σπορές βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Παρά την αβεβαιότητα για την εποχή της φύτευ... (συνέχεια)
29-03-2014
Προς ψήφιση οδεύει το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΝ, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί οι αλλαγές που έρχονται στην αγορά για βασικά αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, όπως το γάλα και το ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ. Η κυβέρνηση δεν αναμένει πλέον εκπλήξεις κατά την ψηφοφορία και εκτιμά ότι το πολυνομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί τόσο από το σύνολο των βουλευτών της συγκυβέρνησης, όσο και από ανεξάρτητους βουλευτές. Παρά τις αναταράξεις των τελευταίων ημερών και τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε κυρίως η ... (συνέχεια)
27-03-2014
Tα ελαιόδενδρα της Μεσογείου -και της Ελλάδας- θα είναι από τις λίγες καλλιέργειες που θα ευνοηθούν από την άνοδο της θερμοκρασίας και θα εμφανίσουν αυξημένη απόδοση και κερδοφορία, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα ιταλών επιστημόνων. Μια μέση άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,8 βαθμούς Κελσίου μεταξύ 1960 και 2050, θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των ελαιόδενδρων, ενώ παράλληλα θα δυσκολέψει την επιβίωση της μύγας του δάκου (Bactrocera oleae), του χειρότερου εχθρού της ελιά... (συνέχεια)
26-03-2014
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής : Σήμερα, Τετάρτη 26-03-2014 αναρτήθηκαν στα Γραφεία της ΔΑΟΚ Σερρών καταστάσεις καταρχήν δικαιούχων και απορριπτόμενων των Δράσεων 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» και 2.3 «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013. Οι ίδιες καταστάσεις απεστάλησαν προς ανάρτη... (συνέχεια)
24-03-2014
Ενισχύσεις μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μπορούν να αναζητήσουν γεωργοί και μη, για 42 διαφορετικές ειδικότητες με αντικείμενο τη μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Από τη σύσταση μονάδων αλλαντικών, μεταποίησης σαλιγκαριών και ξηρών καρπών, μέχρι τη δημιουργία τυποποιητηρίων ελαιολάδου, κονσερβοποιείων φρούτων και λαχανικών και μονάδων μεταποίησης αρωματικών φυτών, προβλέπονται ενισχύσεις που φτάνουν μέχρι και το 65% της επιλέξιμης δαπά... (συνέχεια)
22-03-2014
Προκειμένου να καταχωρισθεί διαδικτυακά η αίτηση μεταβίβασης, είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού. Για τους χρήστες που είχαν λάβει κωδικό τα έτη 2012 και 2013 ισχύει ο παλιός κωδικός και δεν απαιτείται η εγγραφή τους για λήψη νέου κωδικού. Αίτηση εγγραφής για δημιουργία νέου λογαριασμού μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι μεταβιβαστές της αίτησης μεταβίβασης και σε περίπτωση κληρονομιάς οι κληρονόμοι, προκειμένου να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβα... (συνέχεια)