Ανακοινώσεις

03-09-2012
Ανοδο 10% σημείωσαν οι τιμές τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο τον Ιούλιο, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα κοντά σε μία νέα επισιτιστική κρίση, όπως προειδοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα. Η αύξηση των τιμών αποδόθηκε στην εκτεταμένη ξηρασία που έπληξε τόσο τις ΗΠΑ όσο και αρκετά μέρη της Ανατολικής Ευρώπης. Οι τιμές καλαμποκιού, σίτου και σόγιας εμφάνισαν τη μεγαλύτερη άνοδο, φθάνοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.  Μάλιστα η Παγκόσμια Τράπεζα υποστήριξε ότι η συνεχιζόμ... (συνέχεια)
01-09-2012
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ ως εθνική θεσμική αγροτική συνδικαλιστική οργάνωση για Νέους Αγρότες, επανέρχεται για πολλοστή φορά στην επισήμανση της ανάγκης διαμόρφωσης συνθηκών ενιαίου επαγγελματικού αγροτικού χώρου στην Ελλάδα. Εάν όπως καταγράφεται στις μελέτες (McKinsey, ΣΕΒ, ΤτΕ, ΕΕΤ) η ανάπτυξη της Ελλάδας μπορεί να προέλθει κυρίως από τη Γεωργία, τη Βιομηχανία τροφίμων και τον Τουρισμό, φαίνεται ότι η Γεωργία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα πολυδιάσπασης και ενιαία προ... (συνέχεια)
31-08-2012
Ψαλιδίζεται η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες , περικόπτονται οι φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα, και αυξάνονται τα παράβολα για υποβολή μηνύσεων περιλαμβάνει το πακέτο των νέων μέτρων. πηγή: Ημερησία Ημερ/νία δημοσίευσης: 30 Aυγούστου 2012 Σύνδεση: κλίκ εδώ      Ειδικότερα προβλέπεται : -Μείωση του ποσοστού επιστροφής... (συνέχεια)
30-08-2012
Απομακρύνεται το σενάριο περικοπής των συντάξεων του ΟΓΑ στο πλαίσιο του νέου «πακέτου» δημοσιονομικών περικοπών, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αρχηγός της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι «οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπούν». Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος σημείωσε ότι, παρότι παραμ... (συνέχεια)
29-08-2012
Για τις δυνατότητες ίδρυσης και λειτουργίας μια μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών με την μορφή της συμβολαιακής γεωργίας μέσα από τον νέο επενδυτικό νόμο με ισχυρά κίνητρα, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Δράμα. Η ημερίδα με θέμα: Συμβολαιακή σαλιγκαροτροφία, ένταξη μονάδας στον επενδυτικό νόμο, οικονομικά αποτελέσματα, θα διεξ... (συνέχεια)
28-08-2012
Σε εννέα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων καθώς και για τη μείωση του κόστους παραγωγής, προχωρεί η κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου, εξήγγειλε: 1 Την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης. Οπως είπε «έχει γίνει η σχετική προεργασία και το επόμενο διάστημα θα ... (συνέχεια)
27-08-2012
Κι όμως, μέσα στο γκρίζο τοπίο της Ελλάδας, υπάρχουν στοιχεία που δίνουν ένα φως ελπίδας. Το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ του νησιού αξιολογούνται ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Ισπανικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών.   Σημαντικές διακρίσεις για τα ΑΕΙ της Κρήτης έρχονται στην κατάταξη του Ισπανικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών CSIC.  Συνολικά πέντε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα- ΑΠΘ, Πατρών, Αθηνών, ΕΜΠ και το Πολυτεχνείο ... (συνέχεια)
25-08-2012
Κατασχέσεις από τράπεζες, ιδιώτες και ασφαλιστικά Ταμεία. Απλήρωτοι και απελπισμένοι εργαζόμενοι, με την πλειοψηφία των αγροτών του κάμπου να παρακολουθούν σαστισμένοι όσα διαδραματίζονται στον συνδικαλιστικό τους φορέα ενθυμούμενοι τα κούφια λόγια τα μεγάλα που άκουγαν από τους συνδικαλιστές όταν ζητούσαν την ψήφο τους. Η εποχή Κοκκινούλη με τις πανάκριβες ψευδαισθήσεις τύπου Gaya Life Style Center έδωσε τη θέση της στις χειροπέδες και τα δικαστήρια για εκείνους που ο ίδιος ώθησε στο τι... (συνέχεια)
24-08-2012
Αν τρώγοντας ένα σοκολατάκι γίνεστε ευτυχείς και βλέπετε τον κόσμο με μεγαλύτερη αισιοδοξία δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές ούτε να κατηγορείτε τον εαυτό σας ως κοιλιόδουλο.   Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ορισμένες τροφές – μεταξύ των οποίων η σοκολάτα, οι φράουλες, διάφορα φρούτα του δάσους και το τσάι – περιέχουν ουσίες που έχουν παρόμοια χημική σύσταση με ένα γνωστό αντικαταθλιπτικό και άρα ενδέχεται να επενεργούν στον εγκέφαλο βελτιώνοντας τη διάθεση.   Η χημεία της... (συνέχεια)