Ανακοινώσεις

17-07-2014
Την ανάκτηση ενισχύσεων, ύψους 387,4 εκατ. ευρώ, που χορηγήθηκαν επί υπουργείας Σωτήρη Χατζηγάκη σε Έλληνες αγρότες εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων το 2008 και το 2009 και κρίθηκε ότι είναι ασύμβατες με την εσωτερική αγορά της ΕΕ επικυρώνει με απόφαση του την Τετάρτη 16 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η εν λόγω υπόθεση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009, όταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληροφορήθηκε «σχετικά με τις αντισταθμιστικές πληρωμές τις οποίες επρόκειτο να... (συνέχεια)
15-07-2014
Μπροστά, η ζωή στην επαρχία, ένα πατρικό σπίτι και διαθέσιμη γη που μένει ανεκμετάλλευτη. Πίσω, η αγχωτική καθημερινότητα της πόλης, η ανεργία και οι λογαριασμοί που γίνονται βουνό. Στο δίλημμα, όπου η απάντηση φαντάζει εύκολη- αν και η πραγματικότητα είναι δύσκολη- αρκετοί νέοι έκαναν το βήμα προς τα εμπρός. Και το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι 40άρηδες γίνονται αγρότες, εξαιτίας της κρίσης. Η στροφή προς τον γεωργικό τομέα που καταγράφεται στην Ελλάδα είναι μικρή, αλλά ευδιάκρι... (συνέχεια)
14-07-2014
Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και περίπου μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι επέλεξαν αυτήν την ημέρα για να εκπληρώσουν τη σχετική υποχρέωση. Το taxisnet αναμένεται σήμερα να δοκιμάσει τις αντοχές του καθώς ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθεί σήμερα έως το βράδυ που λήγει και η σχετική προθεσμία φέρνει το σύστημα στα όριά του. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, έως και χθες είχαν υποβληθεί περί... (συνέχεια)
12-07-2014
Την αναθεώρηση του καθεστώτος των αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, στις 10 Ιουλίου, απαντώντας στην Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση τηςΒουλευτού Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτεινής Αραμπατζή, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την ισχυρή χαλαζόπτωση στη γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή στο Νομό Σερρών. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, σε αλληλογραφία που έχουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξετάζουμε εάν ... (συνέχεια)
11-07-2014
Σε ηλεκτρονική διαβούλευση τίθεται από το ΥπΑΑΤ, το νέο ΠΑΑ 2014 - 2020 μετά την εσωτερική διαβούλευση (μεταξύ των αρμοδίων στελεχών και φορέων του ΥπΑΑΤ) που αναμένεται να κατατεθεί μέχρι το τέλος του μήνα στην Ε.Ε. Βασικές αρχές της αγροτικής ανάπτυξης την περίοδο 2014 -2020 αποτελούν - σύμφωνα με την ανάλυση που έχει γίνει και σας παρουσιάζει πρώτος ο ΑγροΤύπος - η οικονομική και περιβαλλοντική αειφορία, η προώθηση της κοινωνίας της γνώσης ως δομικού στοιχείου της καινοτόμου επιχειρηματικότητ... (συνέχεια)
10-07-2014
~~Υπ΄ ατμόν βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταθέσουν στη Βουλή, το συντομότερο δυνατό, τροπολογία με βελτιώσεις στο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων - Αγροτεμαχίων (ΕΝΦΙΑ). Η ψήφιση τροπολογίας θα ξεπαγώσει και την εκκαθάριση του φόρου ώστε αναρτηθούν στο taxisnet τα ειδοποιητήρια για την καταβολή του φόρου.   Οι αλλαγές, τις οποίες εισηγήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αφορούν στον τρόπο υπολ... (συνέχεια)
05-07-2014
Τα πικρά μαντάτα για την επιχείρηση, που επί δεκαετίες υπήρξε στυλοβάτης ενός μεγάλου μέρους της αγροτιάς της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, μεταφέρθηκαν σε συνάντηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουλίου, στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων «πάγωσαν» όταν άκουσαν τον πρόεδρο της ΕΒΖ ΑΕ, Ηλία Μπέτση, τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπρο Χαραλάμπους και το μέλος του Δ.Σ., Δημήτρη Δημητρίου, να τους ανακοινώνουν ότι σκέφτονται να προτείνουν στη επόμενη... (συνέχεια)
04-07-2014
Οι συνολικά 473.000 δικαιούχοι που αναδείχθηκαν στην ηλεκτρονική κλήρωση του ΟΓΑ για συμμετοχή στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, μπορούν να αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα ατομικά τους Δελτία από Παρασκευή 4 Ιουλίου στα ΚΕΠ. μφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι: 1. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 115.000 άτομα (συνταξιούχους και ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α, και προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους), διάρκειας έως 3 Μαΐου 2015. 2. Πρόγραμμα Ιαματικού ... (συνέχεια)
03-07-2014
«Μικροζυθοποιία Σερρών και Βορείου Ελλάδος» ονομάζεται η νέα, πρώτη ελληνική μικροζυθοποιία στη Βόρειο Ελλάδα, που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της και φέρει το διακριτικό τίτλο «Siris MicroBrewery». Έχει έδρα της τις Σέρρες και στις εγκαταστάσεις της παράγονται οι δύο νέες μπίρες η Voreia Pilsner και η Voreia I.P.A. (India Pale Ale), οι οποίες λανσαρίστηκαν στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2014 και ήδη έχουν διεισδύσει σε όλη την εγχώρια αγορά, ενώ ήδη προγραμματίζεται η παρα... (συνέχεια)
02-07-2014
Επενδύσεις από 13.415 μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της χώρας συνολικού ύψους άνω του 1,7 δισ. ευρώ ενισχύονται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι εντάξεις στο πρόγραμμα οριστικοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 30 Ιουνίου, αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση των αιτημάτων θεραπείας που είχαν υποβάλει υποψήφιοι επενδυτές, καθώς και η επαλή... (συνέχεια)