Ανακοινώσεις

16-10-2018
Οι εξελίξεις στην πραγµατική αγορά επιβεβαιώνουν κάθε φορά ότι έχουµε να κάνουµε µε δύο Ελλάδες. Μία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της παραγωγής που πετυχαίνει κάθε τόσο µικρά θαύµατα και µια αυτή του «βαθέως κράτους» που βασανίζει και βασανίζεται µε άγοντες πολιτικές και ιδεοληψίες. Το ολοκαίνουγιο εργοστάσιο λιπασµάτων της Yara Ελλάς στο Βόλο, όπως και η αναγεννηµένη από τις στάχτες προσπάθεια της ζυθοποιίας EZA στην Αταλάντη, είναι δύο λαµπρά παραδείγµατα για το πώς, ό... (συνέχεια)
15-10-2018
Καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου για να υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή και την αγροτική κοινωνία εν γένει, αλλά και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει. Αν αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας από μας, τους ανθρώπους της επαρχίας, την προσφορά της μητέρας μας, της γιαγιάς μας ή της αδερφής μας στο σπίτι και στο χωράφι τότε μόνο θα καταλάβει την αξία της σημερινής ημέρας! (συνέχεια)
13-10-2018
Για πολλούς είναι μια έννοια παρεξηγημένη ωστόσο η άνοδος του βιοτικού μας επιπέδου και η εξάλειψη της πείνας σε πολλές περιοχές του πλανήτη δεν θα ήταν εφικτή χωρίς αυτά.  Στο μέλλον ο ρόλος που θα διαδραματίσουν θα είναι πολύ σημαντικός αναλογιζόμενοι ότι το 2050 ο πληθυσμός της γης αναμένεται να φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους!  Εμείς είμαστε έτοιμοι να σας εφοδιάσουμε με όλους τους τύπους της αγοράς και στις καλύτερες τιμές! (συνέχεια)
12-10-2018
Την πρώτη από κοινού επίσκεψη σε πειράματα αγρού με ποικιλίες βαμβακιού FiberMax® πραγματοποίησε, από τις 17 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2018, η νέα ομάδα Σπόρων της BASF Ελλάς με την ομάδα Προϊόντων Φυτοπροστασίας της εταιρείας, σε σημαντικές περιοχές παραγωγής βαμβακιού της χώρας, στην Κομοτηνή, τις Σέρρες, τα Γιαννιτσά, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα, τη Λαμία και τη Λειβαδιά. «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε όλοι από κοντά, στο χωράφι, τις γνωστές και πλέον δημοφιλείς ... (συνέχεια)
11-10-2018
Τα προβλήματα με την εξαγορά της EBZ παρουσιάζει με σχετική ανακοίνωσή του το fund Innovation Brain. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούνιο οι δυο πλευρές υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο προέβλεπε εμπορική συνεργασία. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος του fund κ. Λούκας Φέκερ, έχουν παρουσιαστεί νέα προσκόμματα γεγονός που καθιστά αβέβαιο το μέλλον της εταιρείας. «Έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση έως 30 εκατ. ευρώ και θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να αγορά... (συνέχεια)
10-10-2018
Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το καταστατικό του συλλόγου διαδικασίες (κεφ3.αρθ3.), την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2018 η σύνθεση του νέου προεδρείου έχει ως εξής: - Πρόεδρος : Ανατολίτης Μιχαήλ, «ALFA SEEDS ΑΒΕΕ» - Αντιπρόεδρος: Χριστιάς Ιωακείμ, «AGER ΥΙΟΙ Γ. ΧΡΙΣΤΙΑ ΑΕ» - Γενικός Γραμματέας: Μπουνάνος Αθανάσιος, «ΜΠΟΥΝΑΝΟΣ ΑΘ. ΕΕ» - Ταμίας: Κλωναρίδης Γεώργιος, «ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ Γ.» - Τακτικό Μέλος:   Μιχαήλ Βασίλειος,  «F.A.S, FYTO - ANIMAL SERVICES» - Τακτικό Μέλος:&n... (συνέχεια)
09-10-2018
Μετά τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε πάνω από 600.000 παραγωγούς του 70% της βασικής ενίσχυσης (και όχι του πρασινίσματος όπως είχαμε γράψει σε σχετικό άρθρο του ΑγροΤύπου), που θα είναι συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ. Εντός Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή για το τρέχων πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας και ειδικότερα η προκαταβολή του 2ου έτους. Ακόμη το επόμενο διάστημα πρέπει να πληρωθεί και το νέο πρόγραμμα αυτόχθονων φυλών. Στα μέσα του Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ ... (συνέχεια)
06-10-2018
Τη λειτουργία της νέας της μονάδας ενσάκισης, στον Βόλο, ανακοίνωσε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η εταιρεία Yara Ελλάς Α.Ε. Με τη συγκεκριμένη επένδυση η εταιρεία ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ παράλληλα αποκτά τη δυνατότητα για εισαγωγή και δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων κάτω από το εμπορικό σήμα της Yara. Ο καλύτερος έλεγχος της εφοδιαστικής αλυσίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και η διασφάλιση της ποιότητας προϊόντω... (συνέχεια)
05-10-2018
Τρίτη χρονιά στα δύσκολα κινείται το σκληρό σιτάρι, γεγονός που αναστέλει τη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της παραγωγής στη χώρα μας. Θετικά σημάδια δίνουν, προς το παρόν, μόνο τα προγράμματα συμβολαιακής με τις βιομηχανίες ζυμαρικών Μια ενδελεχής εξέταση της κατάστασης δείχνει ότι δεν έχουν γίνει σε όλο το εύρος οι κατάλληλες κινήσεις προσαρμογής, ενώ είναι ο τρίτος χρόνος που οι τιμές στο σκληρό σιτάρι παραμένουν σε «χαμηλή πτήση» και κάτω από τη διακεκαυμένη ζώνη των 20 ... (συνέχεια)