Ανακοινώσεις

20-03-2012
Αύξηση της τάξεως του 1,2% στην παραγωγή δημητριακών το 2012, προβλέπει έκθεση της Κομισιόν για τις αγορές των αροτραίων καλλιεργειών. Καλό κλίμα διαπιστώνεται και στον κλάδο των ελαιούχων σπόρων, ενώ η συνολική παραγωγή κρέατος στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να σημειώσει μείωση το 2012 και να παραμείνει σταθερή με μία περαιτέρω μικρή πτώση το 2013. Παράλληλα, μείωση αναμένεται και για τη συνολική κατανάλωση κρέατος, ενώ δεν προβλέπονται ιδιαίτερες διακυμάνσεις τα δυο επόμενα χρόνια στην παρ... (συνέχεια)
19-03-2012
Πρόβλημα υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση από την παράνομη εμπορία φυτοπροστατευτικών. Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τη χρήση επιπρόσθετων μηχανισμών ελέγχου εντός των συνόρων, για την πρόληψη της κυκλοφορίας στην αγορά της ΕΕ παραποιημένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων, τα οποία είναι παράνομα. Αυτό αναφέρει ο Επιτρόπος Υγείας της ΕΕ, John Dali, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή, Σπύρου Δανέλλη. Ο μεγαλύτερος όγκος παράνομων φυτοφαρμάκων εισέρχεται στη χ... (συνέχεια)
18-03-2012
Μεγάλες καθυστηρήσεις έχουν οι επιστροφές ΦΠΑ και το υπουργείο Οικονομικών αναζητεί φόρμουλα για απλοποίηση των διαδικασιών. Οι καθυστερήσεις παρατηρούνται λόγω των εκτεταμένων ελέγχων στα τιμολόγια και τα λοιπά παραστατικά που προσκομίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις και αγρότες για να λάβουν επιστροφές ΦΠΑ. Με έγγραφό του που κατέθεσε χθες στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, προανήγγειλε ριζική αναμόρφωση της όλης διαδικασίας, με στόχο την διαφάνεια αλλά και την επιτ... (συνέχεια)
17-03-2012
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των προσφερόμενων διαδικτυακών υπηρεσιών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, των δημόσιων και ιδιωτικών δομών που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό ξεκινά την παροχή πέντε νέων ψηφιακών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες αυτές αφορούν: Υποβολή αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης Έτους 2012. Εκτύπωση επικυρωμένων από το ΥπΑΑΤ βεβαιώσεων εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και κατά κύριο Ε... (συνέχεια)
16-03-2012
Του Δημήτρη Λώλη, Γεωπόνου Είναι αναμφίβολο, ότι το αγροτικό εισόδημα της χώρας μας, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις οικονομικές ενισχύσεις που δίνονται στον αγροτικό τομέα μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής - ΚΑΠ της ΕΕ. Είναι εύλογο επίσης, ότι όσο πλησιάζουμε το έτος 2014, που θα ισχύσουν οι όποιες αλλαγές της ΚΑΠ για την περίοδο 2014-2010, το ενδιαφέρον των αγροτών μας για ενημέρωση να είναι μεγάλο. Σήμερα υπάρχει πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλί... (συνέχεια)
15-03-2012
Σε σκληρές διαπραγματεύσεις βρίσκονται αυτό το διάστημα παραγωγοί και βιομηχανίες για το «κλείσιμο» της φετινής τιμής στα συμβόλαια του ηλίανθου. Ενώ τα διυλιστήρια επιμένουν στα 35 λεπτά/κιλό (πέρσι η τιμή ήταν στα 42 λεπτά/κιλό) οι παραγωγοί μάχονται για 40 λεπτά. Όσον αφορά την καλλιέργεια, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, φέτος οι εκτάσεις υπολογίζεται να αυξηθούν κατά περίπου 10% και να φτάσουν τα 770.000 στρέμματα. Ένας από τους λόγους αυτής της τάσης είναι διότι... (συνέχεια)
13-03-2012
Όσο το δυνατόν ταχύτερα θέλουν να ξεκινήσουν τη συγκέντρωση δηλώσεων ΟΣΔΕ οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι, για παράδειγμα, μία μεσαία Ένωση με περίπου 5.000 μέλη θα εισπράξει μέσα σε δύο μήνες 150.000 ευρώ και θα ενισχύσει τα ταμεία της με ζεστό χρήμα, σε καιρούς που ούτε η τράπεζα δεν τη δανείζει. Στόχος όλων είναι να συνδεθούν οι Ενώσεις με το σύστημα, ως πύλες εισόδου, από τις 15 Μαρ... (συνέχεια)
12-03-2012
«Κίνημα Πολιτών- Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» ονομάζεται η πρωτοβουλία που ανέπτυξαν, πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, εκατό προσωπικότητες από την επιχειρηματική, συνδικαλιστική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αγκαλιάστηκε από την ελληνική κοινωνία και πλέον αριθμεί περισσότερα από 20 παραρτήματα στην Ελλάδα. Πιστεύοντας ότι στην κρισιμότατη καμπή που βιώνει η χώρα είναι απαραίτητο να εντατικοποιηθεί ο αγώνας για την προτίμηση των ελληνικών προϊόντων, το διοικητικό συμβούλιο του Κινήματος οργά... (συνέχεια)
10-03-2012
Για τις δυνατότητες μιας νέας καλλιέργειας του Ιπποφαούς, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στη Δράμα.   Η ημερίδα με θέμα «Ιπποφαές. Δυνατότητες και προοπτικές ενός πολυδύναμου φυτού» θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου ε.ε. στις 10.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕ... (συνέχεια)