Ανακοινώσεις

18-05-2013
«Αυτή τη στιγμή τα ελληνικά προϊόντα είναι σε πολύ υψηλή κατάταξη ποιότητας και ασφάλειας στις απαιτήσεις των ιδιωτικών προτύπων που έχουν επιβάλλει τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της ΕΕ», τόνισε ο κ Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, αναφερόμενος στην έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace για φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά. Και πρόσθεσε ότι «έχει αποδειχτεί ότι το 81% των ελληνικών φρ... (συνέχεια)
17-05-2013
Έτοιμοι για εξέγερση είναι οι Κρητικοί, βλέποντας την κυβέρνηση να προχωράει στην επιβολή νέου χαρατσιού στην αγροτική γη. Από την πρώτη στιγμή που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας περί χαρατσιού στις καλλιέργειες και τα χωράφια, ο αγροτικός κόσμος του νησιού ετοιμάζεται να στείλει οργισμένο μήνυμα στους κυβερνώντες, με τις αντιδράσεις να προμηνύονται έντονες και δυναμικές.   Τι λέει το σχέδιο για τις αγροτικές εκτάσεις   Με βάση την επιφάνεια και όχι με βάση ... (συνέχεια)
16-05-2013
Η Τράπεζα Πειραιώς θα διαθέσει 5.000 στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.   Η διάθεση της γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμμ... (συνέχεια)
15-05-2013
Με βάση την επιφάνεια και όχι με βάση την αξία θα γίνει– σε αρχικό στάδιο, τουλάχιστον- η φορολόγηση των αγροτεμαχίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε η διακομματική επιτροπή για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που συνεδρίασε την Τρίτη 14 Μαΐου .   Πιο συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση που είχε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τα περιθώρια που υπάρχουν για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου στα αγροτεμάχια, η επιτροπή κατέληξε στην απόφαση τα αγροτεμάχια να φορολογη... (συνέχεια)
14-05-2013
Ο παγκόσμιος Οργανισμός για τα Τρόφιμα και την Γεωργία (FAO) παρουσίασε τη Δευτέρα ένα πρόγραμμα με σκοπό να ενθαρρύνει την εκτροφή σε μεγάλη κλίμακα εντόμων, ενός όχι ακριβού και οικολογικού διατροφικού στοιχείου.Στους παραδοσιακούς πολιτισμούς, δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν ήδη έντομα, όμως μπορεί να γίνουν πολύ περισσότεροι, εκτιμά ο οργανισμός αυτός του ΟΗΕ για τα τρόφιμα και τη γεωργία. "Το μήνυμά μας είναι: τρώτε έντομα, τα έντομα υπάρχουν σε αφθονία, είναι μια πλούσια... (συνέχεια)
13-05-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-5-2013 Οι Νέοι συζητούν για την Τοπική Ανάπτυξη        Την Δευτέρα, 20 Μαΐ 2013, στις 21.00, στα γραφεία της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών, στην Μεσοκώμη Δήμου Εμμ. Παπά η ΕΝΑ Σερρών οργανώνει συνάντηση-συζήτηση με θέμα τηνΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.      Πιστεύοντας απόλυτα ότι η ανάπτυξη ενός τόπου δεν είναι απλά μεγαλύτερα νούμερα σε ευρώ, αλλά δημιουργία και αποτελεσματική λειτουργία εσωτερικών δομών στην τοπική κοιν... (συνέχεια)
11-05-2013
Φύτεψε τον σπόρο της επιχειρηματικότητας και δες τα έσοδα σου να μεγαλώνουν! Το χωράφι σου είναι η επιχείρησή σου! Το έργο farmsUP έχει ως σκοπό να ενισχύσει την Ελληνική αγροτική οικονομία, ενθαρρύνοντας τους αγρότες να προσεγγίσουν την παραγωγή τους πιο επιχειρηματικά. Πολλά λέγονται και γράφονται τελευταία για τον ρόλο και την προοπτική της αγροτικής οικονομίας. Ενδιαφέρον που δημιουργεί ερωτηματικά, ειδικά για τις προθέσεις όσων μέχρι χθες όχι μόνον αδιαφόρησαν για την απαξί... (συνέχεια)
10-05-2013
Οι συνέπειες της οδηγίας για τα προϊόντα καπνού στην καπνοκαλλιέργεια αναμένεται να συζητηθούν στο επόμενο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαΐου, στις Βρυξέλλες. Το θέμα έχει ενταχθεί στην ατζέντα της συνεδρίασης κατόπιν αιτήματος της ελληνικής αντιπροσωπείας. Η Οδηγία για τα προϊόντα καπνού που εξέδωσε η ΕΕ, απειλεί να πλήξει την καπνοκαλλιέργεια της χώρας μας, τη στιγμή που άρχισε... (συνέχεια)
08-05-2013
Ξεκινά η εφαρμογή προγράμματος Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας της Χώρας, για την καλλιεργητική περίοδο 2013.   Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο σύνολο της έκτασης βαμβακιού που θα καλλιεργηθεί στη Χώρα κατά την καλλιεργητική περίοδο 2013.   Σκοπός του, η μεγιστοποίηση της ποσοτικής παραγωγής ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων βάμβακος, με διατήρηση και βελτίωση της οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των βαμβακοκαλλ... (συνέχεια)