Ανακοινώσεις

16-03-2014
Με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από το Εθνικό πλαίσιο ελέγχων, στάλθηκαν προς πληρωμή στην αρμόδια τράπεζα Πειραιώς, 41.215 συνολικά δικαιούχοι Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών με το συνολικό ποσό των 6.783.684,14 Ευρώ, που αφορούν υποχρεώσεις μηνός Ιανουαρίου 2014. (συνέχεια)
10-03-2014
Η επιχείρηση ¨ΑγροΦυλλίδα¨ και ο Γεωπόνος Στέργιος Γκιργκίρης σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα τη λίπανση των εαρινών καλλιεργειών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Μαρτίου στο ¨Στέκι¨ στη Νέα Ζίχνη Σερρών και ώρα 19:30 Είσοδος ελεύθερη με γεύμα Χορηγός: Yara Ελλάς Α.Ε.   (συνέχεια)
10-03-2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 9 Μαρτίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πληρωμές της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2013 ..Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2013, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πληρωμή αφορά 45.151 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής ανέρχεται στα 190 εκ. € περίπου. ..Τα σχετικά αρχεία πληρωμής θα αποσταλούν την Δευτέρα 10.3.2014, στην αρμόδια Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ γι... (συνέχεια)
08-03-2014
Οι καιρικές συνθήκες φέτος δεν φαίνεται να βοηθάνε την τευτλοκαλλλιέργεια στη χώρα μας. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη «επικοινωνίας» των παραγωγών με τη διοίκηση της ΕΒΖ, καθώς και η έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της τράπεζας Πειραιώς να εντάξει την τευτλοκαλλιέργεια στο Πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας που υλοποιεί, κάτι που θα έδινε την αναγκαία ρευστότητα στους παραγωγούς. «Η τράπεζα Πειραιώς δεν δείχνει κάποιο ενδιαφέρον για την τευτλοκαλλιέργεια, αν και είναι κατ΄ ... (συνέχεια)
07-03-2014
Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα δια στόματος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βαμβακοπαραγωγοί της χώρας να πληροφορήθηκαν ότι η πληρωμή της συνδεδεμένη ενίσχυσης βάμβακος θα πραγματοποιούταν εντός της εβδομάδας που διανύουμε όμως τελικά οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα υπάρχουν και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, η πληρωμή έχει μετατεθεί για την ερχόμενη εβδομάδα, με πιθανότερη ημερομηνία την Τετάρτη, 12 Μαρτίου... (συνέχεια)
06-03-2014
Σε καθεστώς πλήρους σύγχυσης εξακολουθεί να παραμένει ο αγροτικός κόσμος της χώρας σε σχέση με τα αγροτικά βιβλία εσόδων – εξόδων. Το ίδιο συμβαίνει ωστόσο και με τους λογιστές κάτι που αποτυπώνεται στις συζητήσεις τους στο internet. Οι αγρότες απευθύνονται φυσικά και στις οργανώσεις τους προκειμένου να λύσουν τις απορίες τους.       Δείτε εδώ     http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=95006 (συνέχεια)
05-03-2014
Η Ουκρανία είναι ο 6ος μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού παγκοσμίως, και η αστάθεια στην χώρας θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματας στη ζήτηση, στέλνοντας τις τιμές στα ύψη, σχολιάζουν αναλυτές. Η χώρα αναμένεται να εξάγει συνολικά 10 εκατ. μετρικούς τόνους αυτή τη σεζόν και η Ρωσία άλλους 17 τόνους, σύμφωνα με έκθεση του αρμόδιου υπουργείου των ΗΠΑ το Φεβρουάριο.   Σήμερα η τιμή του σιταριού ενισχύθηκε κατά 5,27% και του καλαμποκιού κατά 0,92%   Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι εξαγωγέ... (συνέχεια)
04-03-2014
Δυνατή η διακοπή της ένταξης των αγροτών που βρίσκονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ λόγω της αύξηση των ορίων, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων εσόδων του υπ. Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη, με την οποία διευκρινίζονται οι προϋποθέσεις απαλλαγής των αγροτών από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και παραστατικών εσόδων εξόδων. Την παραπάνω διευκρίνιση έδωσε ο Γενικός Γραμματέας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.   Θυμίζουμε πως πρόκ... (συνέχεια)
01-03-2014
«Κάναμε το αγροτικό ΕΤΕΑΝ, μεγέθους περίπου 250 εκατ. ευρώ και παράλληλα προωθούμε διαδικασίες fast track και στην προκήρυξη των νέων αγροτών, όπως ακριβώς και στη μεταποίηση», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κας Ελένης Μακρή –Θεοδώρου, σχετικά με τους πόρους για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη 2η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης- φακέλων υποψηφιότητας προς έ... (συνέχεια)
28-02-2014
Διαδικτυακή εφαρμογή για την εκτύπωση βεβαίωσης εφορίας των ποσών επιδότησης των αγροτών διαθέτει στην ιστοσελίδα του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.   Σύμφωνα με όσα αναφέρει για τη λήψη της βεβαίωσης ποσών επιδότησης, επιλέγετε το έτος και εισάγετε τα ακόλουθα στοιχεία στην παρακάτω φόρμα:   ΑΦΜ: Αριθμός Φορολογικού Μητρώου   ΑΜΚΑ: Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή τα τέσσερα (4) τελευταία ψηφία της Αστυνομικής Ταυτότητας:   που έχετε δηλώσει στην Φορολογική Δή... (συνέχεια)