Ανακοινώσεις

14-06-2013
Θεσπίζεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων, με ειδικό άρθρο στο νομοσχέδιο 4036/2012 του ΥπΑΑΤ που παρουσίασε στις 5 Ιουνίου, σε συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης. Στο ν/σ «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και λοιπές διατάξεις και αρμοδιότητες του ΥΠΑΑΤ» και συγκεκριμένα στο άρθρο 36α που προστέθηκε σε αυτό, αναφέρεται ότι μετά την θεσμοθέτηση... (συνέχεια)
13-06-2013
Η πληρωμή της εξισωτικής αποζημιωσης που αναμένουν οι κτηνοτρόφοι, θα πληρωθεί τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠΑΑΤ και μάλιστα γίνονται προσπάθιες καταβολής του ποσού συνολικά και όχι σε δόσεις. (συνέχεια)
12-06-2013
Εισβάλλουν σαν τους ... ποντικούς στα χωράφια, και καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας "ξεγυμνώνουν" τα δέντρα από τους καρπούς τους, που την επομένη πωλούν στις λαϊκές αγορές, ακόμη κι αν αυτά είναι φρεσκοραντισμένα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών. Επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, "αισχροκερδούν με τα προϊόντα ανθρώπων που κοπιάζουν για να τα καλλιεργήσουν" καταγγέλλει ο παραγωγός από το νομό Ημαθίας Κώστας Λιολιόπουλος, περιγράφοντας το φ... (συνέχεια)
11-06-2013
Φορολογία τεσσάρων ταχυτήτων θα επιβάλλει από την 1η Ιανουαρίου 2014 το υπουργείο Οικονομικών σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων με τις τρεις ταχύτητες να περιλαμβάνονται τα αγροτεμάχια με φόρο από 1,5 ευρώ ως 30 ευρώ το στρέμμα. Στη δε πρώτη ταχύτητα θα βρεθούν τα εντός σχεδίου ακίνητα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα) που θα φορολογηθούν ανά τετραγωνικό με 33 διαφορετικούς συντελεστές, από 1,8 ευρώ ως 29 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Β... (συνέχεια)
10-06-2013
Τραγικές είναι οι επιπτώσεις στην εφετινή σοδειά των ελαιοπαραγωγών ανεξαρτήτου ποικιλίας (Καλαμών, Χαλκιδικής κ.λπ.), λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα. Οι ζημιές από πρώτη όψη φτάνουν σε ποσοστό το 80 – 90%. Οι ζεστές μέρες προ δεκαπενθημέρου και οι νοτιάδες «έκαψαν» τους καρπούς στη φάση που «έδεναν» με αποτέλεσμα ήδη οι φθορές στους καρπούς να είναι εμφανείς διά γυμνού οφθαλμού. Προμηνύεται έτσι πτώση στην παραγωγή ελαιολάδου και βρώσιμης ελιά... (συνέχεια)
08-06-2013
Μεγάλη αύξηση πωλήσεων, καθώς και αύξηση κερδών, κατέγραψε το 2012 η νορβηγικών κεφαλαίων εταιρία εισαγωγής και διάθεσης λιπασμάτων Yara Ελλάς, αξιοποιώντας την εξασθένηση της εγχώριας λιπασματοβιομηχανίας.  Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδα της Yara Ελλάς, η οποία είναι θυγατρική της Yara International και τελικώς του φερώνυμου, ηλικίας 108 ετών, κολοσσιαίου νορβηγικού ομίλου χημικών και άλλων προϊόντων για τη γεωργία Norsk Hydro, αυξήθηκαν στα 97,30 εκατ. ευρώ, από 72,37 εκατ... (συνέχεια)
07-06-2013
Με τα αλώνια να ολοκληρώνονται στη Θεσσαλία, συνωστισμός εμπόρων παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο σκληρό σιτάρι, γεγονός το οποίο διευκολύνει την εξέλιξη των τιμών παραγωγού με τα 22 λεπτά να είναι πλέον η ελάχιστη τιμή με την οποία «κλείνουν» το προϊόν οι μεγάλοι οίκοι. Την ίδια στιγμή κάποιοι τοπικοί μύλοι κινούνται δραστήρια για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες προσφέροντας μέχρι και 25 λεπτά το κιλό (παραδοτέο). Τα καλά νέα για την αγορά των σιτηρών ήρθαν αρκε... (συνέχεια)
06-06-2013
Ξεκίνησαν να δημοσιεύονται τα πρώτα φετινά δελτία γεωργικών προειδοποιήσεων των Περιφερειών για την ολοκληρωμένη φυτοπροστασία στο βαμβάκι. Από αυτά προκύπτει ότι σε αρκετές περιοχές το βαμβάκι βρίσκεται στο στάδιο των 4-6 φύλλων και έχει ύψος 10-15 εκ., ενώ σε κάποιες πρώιμες φυτείες έχουν αρχίσει και εμφανίζονται τα πρώτα χτένια. Μέχρι στιγμής, κυρίως οι θρίπες έχουν αρχίσει να προσβάλουν τα βαμβακόφυτα. Ωστόσο, συνιστάται οι παραγωγοί να μην προχωρούν ακόμα σε ψεκασμούς για την προστασία τ... (συνέχεια)
05-06-2013
Σήμερα Τετάρτη, 5 Ιουνίου – και όχι την Τρίτη, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί – θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες, η αναβολή αυτή πιθανόν να σχετίζεται με την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα, την Τρίτη 4 Ιουνίου, η οποία πρέπει να «δει» τις νέες προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά τον νέο φόρο ακινήτων και... (συνέχεια)