Ανακοινώσεις

22-12-2012
Της Ζεζας Ζηκου    Κάθε τάξη έχει τους μύθους της. Η αστική τάξη τον μύθο του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, που ωστόσο γρήγορα κατέρρευσε κάτω από το βάρος της κρίσης. Το πέρασμα στα σαλόνια. Η δημοσιότητα. Τα δεκάδες απλήρωτα δάνεια. Οι αμύθητες δήθεν περιουσίες. Χρήματα που τελικά δεν υπήρξαν ποτέ. Ο μέγας χορηγός, ο φιλότεχνος και big κολεξιονέρ businessman με δεκάδες συνεντεύξεις, ο νεαρός, καλός οικογενειάρχης δεν ήταν τίποτε άλλο από μία μεγάλη φούσκα. Αγόραζε τα πά... (συνέχεια)
21-12-2012
Σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 10.000 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012. Πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία πληρωμή της χρονιάς ενώ οι αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές οι καλλιέργειες ή το ζωικό τους κεφάλαιο κατά την διάρκεια του 2012 θα αποζημιώνονται σταδιακά έτσι ώστε μέχρι το τέλος του α΄ τριμήνου του 2013 να έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσε... (συνέχεια)
20-12-2012
Εκτός από το ζήτημα του προϋπολογισμού που θα έχει στην διάθεσή της η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική προκειμένου να αρχίσει η εφαρμογή της από το 2014, το οποίο συναρτάται άμεσα με τις διαπραγματεύσεις για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. – οι οποίες επί του παρόντος πάγωσαν, πολλές είναι οι εκκρεμότητες και σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων για την τελική δομή της όπως διαπιστώθηκε από την έκθεση προόδου που συνέταξε η απερχόμενη Κυπριακή Προεδρία. Αναλυτικότερα, κατά την δεύτερη μέρ... (συνέχεια)
19-12-2012
Η πίστωση του υπολοίπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης έχει ήδη ξεκινήσει από την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου και τα χρήματα ειναι διαθέσιμα από το απόγευμα της ίδια ημέρας μέσω των ΑΤΜ και την Τετάρτη από τα ταμεία των τραπεζών. Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί ότι παρακρατήθηκε υπέρ ΕΛΓΑ η δεύτερη δόση της ασφαλιστικής εισφοράς των αγροτών, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Πληρωμών Κοινοτικών Επιδοτήσεων στις 18/12/2012 έγινε η πληρωμή της Εξόφλησης της ... (συνέχεια)
18-12-2012
Σήμερα πιστώνεται στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων το ποσό του 1,1 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Αυτό δήλωσε, αμέσως μετά το πέρας της δίωρης σύσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «οι πληρωμές στην ώρα τους να μην αποτελούν είδηση και να είναι ο κανόνας».   Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το υπουργείο έχει εντολή να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρημα... (συνέχεια)
17-12-2012
Ο κ. Τσαυτάρης, στο πλαίσιο του Συμβουλίου, συναντήθηκε με το Βούλγαρο ομόλογό του κ. Miroslav Naydenov και συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον αγροτικό τομέα. Στις συνομιλίες συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μελάς. Ο όγκος των ανταλλαγών αγροτικών προϊόντων, μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, αναμένεται να υπερβεί το 1 δις ευρώ για το 2012, διπλασιαζόμενος έναντι του 2009. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει τα πολύ μεγάλα περιθώρια περαιτέρ... (συνέχεια)
15-12-2012
Από το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη τα ποσά πληρωμής από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012.   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών των δικαιούχων του υπόλοιπου 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίο... (συνέχεια)
13-12-2012
Αύξηση μέχρι 30% σημειώνει η καλλιέργεια σιτηρών φέτος σε πολλές περιοχές της χώρας με τους παραγωγούς να έχουν στραφεί στην καλλιέργεια αυτή λόγω της αδυναμίας του να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε άλλες υψηλότερων εισροών όπως το βαμβάκι. Η καλλιέργεια τουλάχιστον μέχρι και αυτή την στιγμή εξελίσσεται κανονικά αφού οι βροχές που έχουν πέσει την έχουν ευνοήσει. Επίσης, στροφή (εκτός από την καλλιέργεια σιτηρών), παρατηρείται και σε άλλες καλλιέργειες χαμηλών εισροών όπως ο ηλίανθος αλλά και τα ... (συνέχεια)
12-12-2012
Μείωση 2% εμφάνισε το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2012 σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δόθηκαν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Την ίδια στιγμή τα στοιχεία δείχνουν συνέχιση της αύξησης του μέσου αγροτικού εισοδήματος στην Ε.Ε. των 27 κρατών μελών. Με βάση τα στοιχεία, το αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 3,2% σε σύγκριση με το 2005, ενώ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά μέσο ... (συνέχεια)