Ανακοινώσεις

05-02-2014
Την υποχρέωση σύναψης σύμβασης καλλιέργειας και πώλησης ακατέργαστου καπνού μεταξύ των Οργανώσεων Παραγωγών ή μεομονωμένων καλλιεργητών και των επιχειρήσεων πρώτης μεταποίησης θεσπίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι καπνοπαραγωγοί υποχρεούνται να δηλώνουν τα αγροτεμάχιά τους είτε με την υποβολή αίτησης ενιαίας ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, είτε αν δ... (συνέχεια)
04-02-2014
Καθηλωμένη στην περιοχή των 750.000 τόνων παρέμεινε για άλλη μια χρονιά η κατανάλωση λιπασμάτων στο σύνολο της ελληνικής περιφέρειας καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι παραγωγοί φαίνεται ότι περιόρισαν στο μίνιμουμ τις δαπάνες τους για προϊόντα θρέψης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει κάθε χρόνο μεταξύ των μελών του ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) και έχει στη διάθεσή της η Agrenda, η ποσότητα των λιπασμάτων που καταναλώθηκαν στη χώρα μας το ημ... (συνέχεια)
03-02-2014
«Βρίσκομαι στο πλευρό των αγροτών» επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α. Τσαυτάρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής» και τη δημοσιογράφο Σοφία Χριστοφορίδου, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών θα επιφέρει βελτιώσεις στα ανοικτά ζητήματα των αγροτών (τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων, αγροτικό πετρέλαιο, επιστροφή του ΦΠΑ κοκ.). Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίζεται αισιόδοξος ότι ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση των αγροτ... (συνέχεια)
01-02-2014
Η ανάδειξη του αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών αποτελεί το βασικό στόχο της πρότασης που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης – Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού, Παναγιώτη Γρηγοριάδη, στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ψηφιακή Σύγκλιση». Ο τίτλος της πράξης είναι «Ψηφιακές Υπηρεσίες Ανάδειξης του Αγροτουρισμού του Δήμου Σερρών», προϋπολογισμού 61.500 ευρώ και κατατέθηκε στις 24-1-2014. Η συγκεκριμένη πράξη θα αφορά την ανάπτυξη δικτυακού τόπου π... (συνέχεια)
31-01-2014
Η Yara Ελλάς θα είναι μεγάλος χορηγός στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Agrotica με τίτλο: Στοχεύοντας στην Αγροτική Ανάπτυξη. Η σύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την παραγωγή. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 1/2/2014 στον εκθεσιακό χώρο της Agrotica, στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός. Ο Γενικός Διευθυντής της Yara Ελλάς, κ. Francesco Caterini θα καλωσορίσει το συνέδριο και θα συνεχίσει με μια σύντομη παρουσίαση της εταιρείας. Στη συνέχεια τα στελέχη Yara International, κ.κ. Wilson Goto... (συνέχεια)
30-01-2014
Ύστερα από συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη, προτείνει βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο συνεργασίας του ΕΛΓΑ με τους Δήμους, με κύριο στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων παραγωγών και την επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων. Eιδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους Ο.Τ.Α, την πρόθεση βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ του ΕΛ.... (συνέχεια)
29-01-2014
Σε διαβουλεύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων, εάν τελικά ψηφιστούν την Πέμπτη οι διατάξεις που αφορούν τα φορολογικά τους, εξακολουθούν να βρίσκονται οι αγρότες, με μερίδα αυτών να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των περιοχών τους και άλλους να τηρούν στάση αναμονής. Τη Δευτέρα θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών τους οι Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού Σερρών, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα και σύμφ... (συνέχεια)
28-01-2014
Ακόμα μια φορά επανέρχεται ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της νεανικής γυναικείας επιχειρηματικότητας. Το νέο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με επιδοτήσεις που θα φθάνουν το 50% αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ. Βασική προϋπόθεση είναι η επιχείρηση σε ποσοστό 51% και πάνω να ανήκει σε γυναίκα ήσε ομάδα γυναικών μέσα από τις δράσεις της "Νέας Καινοτομικής Επιχειρημα... (συνέχεια)
25-01-2014
Συσκέψεις προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο (25/26 Ιανουαρίου), σε πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών και στη Θεσσαλία. Η διάθεση των Θεσσαλών αγροτών φαίνεται πως παραμένει στη λογική των αγροτικών μπλόκων, την στιγμή που συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη χώρα δίνουν περιθώριο στη Κυβέρνηση έως την ερχόμενη Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενες συσκέψεις αποφασίστηκαν επίσης παραστά... (συνέχεια)
24-01-2014
Εκπρόσωποι των αγροτών από όλη τη χώρα συναντήθηκαν χθες, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στην Αθήνα για να συζητήσουν το νέο φορολογικό και αποφάσισαν να προτείνουν προς τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την αναβολή της εφαρμογής τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων για τη φετινή χρονιά. Επιπλέον, ζητούν για το διάστημα της μεταβατικής αυτής περιόδου να εξεταστεί η φορολογία των αγροτών από μηδενική βάση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του τομέα.   ... (συνέχεια)