Ανακοινώσεις

30-12-2013
Δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το σχέδιο της ΚΥΑ για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των ψεκαστικών μηχανημάτων.   Υπενθυμίζουμε ότι ο έλεγχος και η πιστοποίηση των ψεκαστικών μηχανημάτων προβλέπεται από το Ν. 4036/2012 περί γεωργικών φαρμάκων, και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σύστημα ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων, μαζί και με την εκπαίδευση των επαγγελματιών χρηστών.   Ολόκληρο το σχέδιο της ΚΥΑ μπορείτε να δε... (συνέχεια)
28-12-2013
Αναρτήθηκε η πρόσκληση του προγράμματος νέων αγροτών. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας του τόπου της μόνιμης κατοικίας του αιτούντος από 18.3.2014 έως 16.5.2014. Διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο του ΥΠΑΑΤ: http://www.agrotikianaptixi.gr/index.php?obj=1fee1993d2ce16ba (συνέχεια)
27-12-2013
Aυτόματα θα βεβαιώνεται η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου και με βάση το οποίο τα χρήματα θα καταβάλλονται εντός τετραμήνου στους λογαριασμούς των δικαιούχων.  Επίσης με το νέο καθεστώς το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρά σε «ηλεκτρονικές» διασταυρώσεις στοιχείων για να εντοπίζει περιπτώσεις με εικονικά τιμολόγια. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, ο αγρότης θα μπορεί να αγοράζει πετρέλαιο κίνησης από οπ... (συνέχεια)
23-12-2013
Σχετικά με το ζήτημα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες, το οποίο έθεσαν αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, στις 20 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως το υπουργείο προσανατολίζεται να θέσει ως όριο ακαθάριστων εσόδων για την τήρηση βιβλίων τις 10.000 ευρώ. Επίσης, αναφερόμενος ειδικά στην αγροτική γη, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η φορολογική της επιβάρυνση διατηρήθη... (συνέχεια)
21-12-2013
Τελικά τα νέα από το μέτωπο της προσπάθειας αποκέντρωσης και της μείωσης της ανεργίαςδείχνουν να είναι καλά.   Έτσι , πέντε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα ανοίγουν τον δρόμο σε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα που θέλουν να κάνουν ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο. Φέρνουν επιδοτήσεις έως 50%, ενώ καλύπτουν ακόμη και τις λειτουργικές δαπάνες, δηλαδή τα έξοδα για ενοίκια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, των επι... (συνέχεια)
20-12-2013
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, συνέντευξη Τύπου, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μόσχου Κορασίδη, του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Αποστολάκου, του Αντιπροέδρου κ. Αλέξανδρου Οφίδη και της Αντιπροέδρου κας Δήμητρα Χαλικιά. ..Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε ο κ. Τσαυτάρης ήταν η ενίσχυση της ρευστότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων με το συνολικό ποσό του 1,046 δις ε... (συνέχεια)
19-12-2013
Ανακοίνωση καταγγελία σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των επαγγελματιών αγροτών που λειτουργούν φ/β σταθμούς απέστειλε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΕΣΑΦ). Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει πολιτική του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΛΑΓΗΕ) όπως επίσης και τον αρμόδιο Υφυπουργό ΠΕΚΑ, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου για τις μέχρισήμερα διαβεβαιώσεις του ότι δηλαδή μέχρι τέλους του έτους θα έχουν πληρωθεί οι αγρότες τα χρωστούμενα μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2013. ... (συνέχεια)
17-12-2013
Υπέρ της μεταρρύθμισης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014 - 2020, τάχθηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Δελεμβρίου, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδριάζει στις 16-17/12 στις Βρυξέλλες και την χώρα μας εκπροσωπεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης. Η έγκριση της νέας ΚΑΠ από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας αποτελεί ουσιαστικά και το τελευταίο στάδιο για την επικύρωση της συμφωνίας. Σε δήλωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας, κ. Ντάσιαν Τσιόλος ανέφε... (συνέχεια)
16-12-2013
Φωνές από Βορρά και Νότο προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν συναδέλφους τους στην Ευρωβουλή να καταψηφιστεί διακομματικά η νομοθετική πρόταση που υποχρεώνει τους αγρότες της Ε.Ε. να μην αναπαράγουν τους σπόρους αλλά να τους αγοράζουν μόνο από πολυεθνικές.   Η εμπορική αξία της παγκόσμιας αγοράς σπόρων εκτιμάται σε περίπου 45 δισ. δολ. Φραγμό στη μονοπώληση του ελέγχου της παραγωγής και εμπορίας των τροφίμων προσπαθούν να βάλουν ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες συμπαρα... (συνέχεια)