Ανακοινώσεις

07-06-2012
Την Πέμπτη 7 Ιουνίου ο ΕΛΓΑ καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.200 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις και Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ περίπου για ζημιές που υπέστησαν κυρίως το γ’ τετράμηνο του 2011. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, οι αποζημιώσεις αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετό, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα, χαλαζόπτωση κλπ ), ενώ οι Κρατικές Ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) αφορο... (συνέχεια)
06-06-2012
Αμέτρητες είναι οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα δημοτικά διαμερίσματα Παλαιοκώμης, Δομήρου, Ροδολίβους και Κερδυλλίων του δήμου Αμφιπόλεως, στις Σέρρες, μετά την υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα στις ευαίσθητες περιοχές της κοίτης του ποταμού. Τα πρόσκαιρα φράγματα που στήθηκαν από το δήμο Αμφίπολης κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, με τους αγρότες σήμερα να μετρούν τις πληγές τους βλέποντας τη φετινή σοδειά τους να καταστρέφεται ολοσχερώς. Περισσότερες από 3.500 καλλιεργήσιμες εκτάσεις από... (συνέχεια)
05-06-2012
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μείνουν απότιστα τα χωράφια με τα προϊόντα τους αντιμετωπίζουν αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας. Το καλοκαίρι και οι μεγάλες θερμοκρασίες είναι ήδη εδώ, με τη ΔΕΗ να έχει κατεβάσει διακόπτες σε αρκετά αντλιοστάσια, λόγω οφειλών από τους τοπικούς οργανισμούς που διαχειρίζονται το αρδευτικό νερό. Προβλήματα, ωστόσο, παρατηρούνται και λόγω συνεχών κλοπών μηχανημάτων από αντλιοστάσια. Ανάστατοι είναι οι αγρότες σε πολλές περιοχές του νομού Σερρών. Τους προ... (συνέχεια)
02-06-2012
Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι ανακαλύπτουν στην σαλιγκαροτροφία το «μαγικό» αντίδοτο στη συρρίκνωση του εισοδήματός τους, λόγω κρίσης, αλλά για ν’ ασχοληθεί σοβαρά κάποιος μαζί του θα πρέπει να έχει μεράκι και διάθεση για σκληρή δουλειά. Το σαλιγκάρι και δη η καλλιέργειά του εδώ και μερικά χρόνια είναι από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο από ανθρώπους που αναζητούν «απάντηση» στο εργασιακό αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η κρίση. Στο διαδίκτυο άρχισε να... (συνέχεια)
01-06-2012
Οικονομικά έτοιμος εμφανίζεται ο ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί στις αποζημιώσεις των παραγωγών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κ. Χρήστος Χατζηαντωνίου. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, άμεση προτεραιότητα στις αποζημιώσεις, έχουν αγροτικά προϊόντα όπως τα κεράσια, τα σιτηρά και τα βαμβάκια. Για να επιτευχθεί μια πιο γρήγορη αξιολόγηση των ζημιών ο ΕΛΓΑ έχει αποστείλει σε όλες τις Περιφερειακές ενότη... (συνέχεια)
31-05-2012
Σε πάνω από 150.000 υπολογίζεται ο αριθμός των στρεμμάτων με καλλιέργειες που επλήγησαν στη Θεσσαλία από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενώ στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, ο αριθμός τους φαίνεται ότι τελικά θα υπερβεί κατά πολύ τα 30.000 στρέμματα, όπως τόνισε η υπεύθυνη του τμήματος ενισχύσεων και αποζημιώσεων του οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, Ήρα Σούλιου. Πάντως, όπως υπογράμμισε η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους, τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί, αφού ειδικότερα... (συνέχεια)
30-05-2012
Υποτονικό παραμένει το κλίμα στην αγορά του σκληρού σιταριού, καθώς σε αντίθεση με άλλες χρονιές δεν έχουν σημειωθεί ακόμα προπωλήσεις, κυρίως λόγω της μειωμένης ρευστότητας. Μάλιστα πρόσφατα στις προβληματικές περιοχές καλλιέργειας σιτηρών προστέθηκε και η Ρωσία, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία σποράς εαρινών ποικιλιών. Συνεπώς, η φετινή διαπραγματευτική περίοδος για το σιτάρι αναμένεται να είναι μακρά, καθώς τα δεδομένα μεταβάλλονται διαρκώς και οι προοπτικές βελτιώνονται. Στην περίπτ... (συνέχεια)
29-05-2012
Σε τομείς όπου έχει στρατηγικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως ο πρωτογενής τομέας και η παραγωγή τροφίμων θα πρέπει να επενδύσει η Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Deutsche Bank σε έκθεσή της με θέμα τους τρόπους εξόδου της Ελλάδας από τη δίνη της κρίσης. Έκθεση της Deutsche Bank με θέμα τους τρόπους εξόδου της Ελλάδας από τη δίνη της οικονομικής κρίσης. Η αγροτική παραγωγή θεωρείται από τους ... (συνέχεια)
28-05-2012
Και ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτικών φαίνεται να πορεύεται χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, πόσο μάλλον για την πολυπόθητη ανάπτυξη, η μεγαλύτερη συμβουλευτική εταιρία στον κόσμο η αμερικανική McKinsey & Co, δημοσιεύει μια ενδιαφέρουσα μελέτη για τη χώρα μας, δείχνοντας το δρόμο για ένα λαμπρό μέλλον γεμάτο φέτα, λάδι, γιαούρτι, νοστιμιές και πλούτο.   Μπορεί οι πολιτικές αναταραχές και τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το ευρώ να μον... (συνέχεια)