Ανακοινώσεις

10-06-2013
Τραγικές είναι οι επιπτώσεις στην εφετινή σοδειά των ελαιοπαραγωγών ανεξαρτήτου ποικιλίας (Καλαμών, Χαλκιδικής κ.λπ.), λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα. Οι ζημιές από πρώτη όψη φτάνουν σε ποσοστό το 80 – 90%. Οι ζεστές μέρες προ δεκαπενθημέρου και οι νοτιάδες «έκαψαν» τους καρπούς στη φάση που «έδεναν» με αποτέλεσμα ήδη οι φθορές στους καρπούς να είναι εμφανείς διά γυμνού οφθαλμού. Προμηνύεται έτσι πτώση στην παραγωγή ελαιολάδου και βρώσιμης ελιά... (συνέχεια)
08-06-2013
Μεγάλη αύξηση πωλήσεων, καθώς και αύξηση κερδών, κατέγραψε το 2012 η νορβηγικών κεφαλαίων εταιρία εισαγωγής και διάθεσης λιπασμάτων Yara Ελλάς, αξιοποιώντας την εξασθένηση της εγχώριας λιπασματοβιομηχανίας.  Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδα της Yara Ελλάς, η οποία είναι θυγατρική της Yara International και τελικώς του φερώνυμου, ηλικίας 108 ετών, κολοσσιαίου νορβηγικού ομίλου χημικών και άλλων προϊόντων για τη γεωργία Norsk Hydro, αυξήθηκαν στα 97,30 εκατ. ευρώ, από 72,37 εκατ... (συνέχεια)
07-06-2013
Με τα αλώνια να ολοκληρώνονται στη Θεσσαλία, συνωστισμός εμπόρων παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο σκληρό σιτάρι, γεγονός το οποίο διευκολύνει την εξέλιξη των τιμών παραγωγού με τα 22 λεπτά να είναι πλέον η ελάχιστη τιμή με την οποία «κλείνουν» το προϊόν οι μεγάλοι οίκοι. Την ίδια στιγμή κάποιοι τοπικοί μύλοι κινούνται δραστήρια για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες προσφέροντας μέχρι και 25 λεπτά το κιλό (παραδοτέο). Τα καλά νέα για την αγορά των σιτηρών ήρθαν αρκε... (συνέχεια)
06-06-2013
Ξεκίνησαν να δημοσιεύονται τα πρώτα φετινά δελτία γεωργικών προειδοποιήσεων των Περιφερειών για την ολοκληρωμένη φυτοπροστασία στο βαμβάκι. Από αυτά προκύπτει ότι σε αρκετές περιοχές το βαμβάκι βρίσκεται στο στάδιο των 4-6 φύλλων και έχει ύψος 10-15 εκ., ενώ σε κάποιες πρώιμες φυτείες έχουν αρχίσει και εμφανίζονται τα πρώτα χτένια. Μέχρι στιγμής, κυρίως οι θρίπες έχουν αρχίσει να προσβάλουν τα βαμβακόφυτα. Ωστόσο, συνιστάται οι παραγωγοί να μην προχωρούν ακόμα σε ψεκασμούς για την προστασία τ... (συνέχεια)
05-06-2013
Σήμερα Τετάρτη, 5 Ιουνίου – και όχι την Τρίτη, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί – θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες, η αναβολή αυτή πιθανόν να σχετίζεται με την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα, την Τρίτη 4 Ιουνίου, η οποία πρέπει να «δει» τις νέες προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά τον νέο φόρο ακινήτων και... (συνέχεια)
04-06-2013
Στα 22 λεπτά το κιλό ορίστηκε από τις πρώτες Ενώσεις η τιμή παραγωγού για το σκληρό σιτάρι, η συγκομιδή του οποίου έχει ξεκινήσει σε περιοχές της Θεσσαλίας. Την ίδια στιγμή οι πρώτες τιμές στο μαλακό σιτάρι ξεκινούν από τα 20 λεπτά το κιλό. Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί και εκπρόσωποι Ενώσεων στον ΑγροΤύπο, η συγκομιδή εξελίσσεται καλά ενώ οι τελευταίες βροχές τουλάχιστον στην περιοχή των Τρικάλων βοήθησαν να βελτιωθούν οι προβλέψεις για το ύψος της φετινής παραγωγής. Με αφορμή τ... (συνέχεια)
03-06-2013
Σε επαφή με χιλιάδες επιχειρήσεις- μέλη του Συνδέσμου Εισαγωγέων της Γερμανίας (BME), θα επιδιώξει να φέρει τις 650 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες, που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα “ProGreece”, η ηγεσία του γερμανικού φορέα. Τα παραπάνω επισήμανε ο εκπρόσωπος του BME, 'Ολαφ Χολτσγκρέφε (Olaf Holzgrefe), στη διάρκεια επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “Olympia Electronics”, στη Μεθώνη Πιερίας. Συγκεκριμένα, ο κ.Χολτσγκρέφε υποσχέθηκε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργε... (συνέχεια)
31-05-2013
Την κατ’ εξαίρεση άδεια 120 ημερών χρήσης εντομοκτόνων σε καλλιέργειες βαμβακιού για την προστασία τους από το πράσινο σκουλήκι αλλά και από τον τετράνυχο ζητά με επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον υπουργό κ. Αθαν. Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου. Στην επιστολή της η αντιπεριφερειάρχης εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την προστασία των καλλιεργειών βαμβακιού της περιοχής... (συνέχεια)
30-05-2013
Την απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους αγρότες, αποφάσισε η επιτροπή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη, 29 Μαΐου. Ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα θεωρηθούν αυτοί που έχουν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό με βάση τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι για την κάλυψη του κενού εσόδων που δημιουργείται. Ο στόχος είναι από το νέο φόρο ακ... (συνέχεια)