Ανακοινώσεις

22-07-2013
Σε αυξήσεις από 13% έως 25% ανά μεγαβατώρα, για την χαμηλή και την μέση τάση αντίστοιχα του αγροτικού ρεύματος, καθώς και σε επιβάρυνση της τάξης των 18 ευρώ ανά τετράμηνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για ένα μέσο καταναλωτή (1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο), οδηγεί η αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Συγκεκριμένα, η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ καθορίστηκε σε 14,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 9,3 ευρώ που ή... (συνέχεια)
20-07-2013
Τα εν λόγω σεμινάρια που απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους θα πραγματοποιηθούν στις 5-7 Αυγούστου,  τις πρωινές ώρες (9.00 πμ. με 15.00 μ.μ.), στην αίθουσα του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σερρών (πρώην ΚΕΓΕ Σερρών), στο 1ο χλμ. Σερρών – Νιγρίτας. Τα γνωστικά αντικείμενα των σεμιναρίων έχουν ως εξής: - Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις) - Προϊόντα της κυψέλης και συντήρησή τους - Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων Για περισσότερες πληροφο... (συνέχεια)
19-07-2013
Αν αισθάνεστε λίγο πεσμένοι μην αρχίσετε το ποτό, αντίθετα πιάστε την τσουγκράνα και τρέξτε στον κήπο ή το μπαλκόνι. Αυτό προτείνει το περιοδικό Gardeners’ World το οποίο διεξήγαγε έρευνα για την κηπουρική και την ψυχική υγεία, με δείγμα 1.500 εθελοντών. Ειδικότερα, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό90%  ότι η κηπουρική ανεβάζει τη διάθεση, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι οι επίδοξοι κηπουροί έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν σημάδια κατάθλιψης. Επίση... (συνέχεια)
18-07-2013
Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας από την αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών που παρατηρείται φέτος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς και από τον κίνδυνο να αυξηθούν τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου που προέρχεται από μολυσμένα κουνούπια. Ηδη χθες το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεωνκαι Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου για φέτος το οποίο εντοπίστηκε σε ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος πάσχει από σοβαρά νοσήματ... (συνέχεια)
17-07-2013
Παρά τις εξαγγελίες η πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης έχει «κολλήσει», προκαλώντας πονοκέφαλο στους υπευθύνους, οι οποίοι εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθούν να βρουν αξιόπιστο αγοραστή, ενώ ο ειδικός εκκαθαριστής της ATE αποφάσισε να δώσει και νέα παράταση στη διαγωνιστική διαδικασία ως την 1η Νοεμβρίου, επικαλούμενος την «επίτευξη της βέλτιστης δυνατής λύσης». Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν περιοριστεί οι πιθανότητες μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου, καθώς έχει προκύψει θέμα με τα χ... (συνέχεια)
16-07-2013
Στις αθρόες εισαγωγές παράνομων φυτοπροστατευτικών και στους καινούριους «εχθρούς» των καλλιεργειών, όπως το Synchytrium, το Diabrotica και το Metcalfa υποστηρίζει ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, Ζαφείρης Μυστακίδης, ότι πρέπει να στραφεί η προσοχή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όχι στη στοχοποίηση του κλάδου των γεωπόνων ιδιοκτητών καταστημάτων, μέσω του νέου νομοσχεδίου που οδεύει για ψήφιση στη Βουλή. Ο κ. Μυστακίδης είπε στην Agrenda ότι όλοι οι γεω... (συνέχεια)
15-07-2013
Άπνοια χαρακτηρίζει την εικόνα αγοράς των σιτηρών αυτή την περίοδο, με τις εμπορικές πράξεις να είναι λίγες για την εποχή και τις τιμές παραγωγού να παραμένουν στα ενδιαφέροντα επίπεδα με τα οποία άνοιξε φέτος η εμπορική περίοδος. Έτσι, στο σκληρό σιτάρι οι παραλαβές από τις αποθήκες των παραγωγών συνεχίζουν να γίνονται στην τιμή των 22 ή και 23 λεπτών το κιλό, ενώ κάποιο εύρος τιμής μεταξύ 18 και 20 λεπτών το κιλό παρατηρείται στο μαλακό σιτάρι και το κριθάρι. Με εξαίρεση δύο μεγάλες φορτ... (συνέχεια)
13-07-2013
Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), μετά την  ολοκλήρωση των ελέγχων, ανακοινώνει ότι σήμερα 12 Ιουλίου προχώρησε στην πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης του έτους 2012 . Η εξισωτική αποζημίωση αφορά στην παροχή ενίσχυσης προς τους αγρότες των μειονεκτικών, ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ως αντιστάθμιση για τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους. Το συνολι... (συνέχεια)
12-07-2013
Στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, ύψους 100 εκατ. ευρώ – που ανακοίνωσε την Δευτέρα (8 Ιουλίου) ο Αναπληρωτής Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μ. Χαρακόπουλος – αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο παραιτηθείς ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων. Το χρηματικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστεί από τη μετακίνηση κονδυλίων κατά το 2014 και το 2015 από προγράμματα που μέχρι σήμερα παρουσιάζουν χαμηλή α... (συνέχεια)
11-07-2013
Δραματική μείωση της απασχόλησης καταγράφει σχετική μελέτη της Icap Group, αναφέροντας ότι ο λόγος «άνεργοι/ απασχολούμενοι» διαμορφώνεται σήμερα (Α’ τρίμηνο 2013) στο 38% περίπου, δηλαδή σε κάθε οκτώ εργαζομένους αντιστοιχούν τρεις άνεργοι.  Σύμφωνα με τη μελέτη, η σωρευτική υποχώρηση του ΑΕΠ κατά ένα ποσοστό της τάξης του 20%, στο διάστημα 2008-2012, συνοδεύθηκε από σχεδόν ισοδύναμη μεταβολή της απασχόλησης (-19% μεταξύ Δ’ τριμήνου 2008 και 2012). Όπως αναφέρεται στη μελέτη, η ύπαρξ... (συνέχεια)