Ανακοινώσεις

09-01-2014
Περιθώριο ενός μήνα από την έναρξη της μίσθωσης αγροτικής γης ή ακινήτου ή την τροποποίηση της έχουν οι αγρότες προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία των μισθωτηρίων συμβολαίων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό καθίσταται πλέον υποχρεωτικό από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, με την υποχρέωση υποβολής να αφορά εκμισθωτές – υπεκμισθωτές γης και γενικότερα όσους προβαίνουν σε παραχώρηση χρήσης γης και ακινήτου, ακόμα κι αν πρόκειται για δωρ... (συνέχεια)
08-01-2014
Κύριε , είμαι νέος κτηνοτρόφος από το Ξηροκάμπι Λακωνίας . Εκτρέφω περίπου 200 αιγοπρόβατα στους πρόποδες του Ταϋγέτου . Εντάχθηκα στο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών το έτος 2010 (προκήρυξη του έτους 2009) Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που ανέλαβα  με την ένταξη μου στο πρόγραμμα, ήτανε να βγάλω άδεια λειτουργίας  για το στάβλο ( μαντρί ) μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Τον  στάβλο – μαντρί τον κατέχω   με ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, διάρκειας  εννέα ( 9 ) χρόνων  ... (συνέχεια)
07-01-2014
Ετήσια αύξηση της τάξης του 1,8%, αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το αγροτικό εισόδημα από το 2014-2023 στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως αποτέλεσμα τις συνεχιζόμενης αναδιάρθρωσης του τομέα. Για το ίδιο διάστημα σταθεροποιητικές τάσεις βλέπει για τις τιμές των αγροτικών εμπορευμάτων, οι οποίες θα υποστηριχτούν από παράγοντες: όπως η παγκόσμια αύξηση στη ζήτηση τροφίμων, η ανάπτυξη του τομέα των βιοκαυσίμων και η μικρή αύξηση της παραγωγικότητας. Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από τις μεσοπρόσθ... (συνέχεια)
04-01-2014
Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1281 που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου του 2013, απαλλάσσονται (από 1.1.2014) από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων εξόδων οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α, και οι οποίοι πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων, ακαθάριστα έσοδα, κατώτερα των 10.000 ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των 5.000. Σύμφωνα με την ΠΟΛ που υπογράφει ο Γ.Γ. Δ... (συνέχεια)
30-12-2013
Δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το σχέδιο της ΚΥΑ για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των ψεκαστικών μηχανημάτων.   Υπενθυμίζουμε ότι ο έλεγχος και η πιστοποίηση των ψεκαστικών μηχανημάτων προβλέπεται από το Ν. 4036/2012 περί γεωργικών φαρμάκων, και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σύστημα ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων, μαζί και με την εκπαίδευση των επαγγελματιών χρηστών.   Ολόκληρο το σχέδιο της ΚΥΑ μπορείτε να δε... (συνέχεια)
28-12-2013
Αναρτήθηκε η πρόσκληση του προγράμματος νέων αγροτών. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας του τόπου της μόνιμης κατοικίας του αιτούντος από 18.3.2014 έως 16.5.2014. Διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο του ΥΠΑΑΤ: http://www.agrotikianaptixi.gr/index.php?obj=1fee1993d2ce16ba (συνέχεια)
27-12-2013
Aυτόματα θα βεβαιώνεται η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου και με βάση το οποίο τα χρήματα θα καταβάλλονται εντός τετραμήνου στους λογαριασμούς των δικαιούχων.  Επίσης με το νέο καθεστώς το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρά σε «ηλεκτρονικές» διασταυρώσεις στοιχείων για να εντοπίζει περιπτώσεις με εικονικά τιμολόγια. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, ο αγρότης θα μπορεί να αγοράζει πετρέλαιο κίνησης από οπ... (συνέχεια)
23-12-2013
Σχετικά με το ζήτημα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες, το οποίο έθεσαν αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, στις 20 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως το υπουργείο προσανατολίζεται να θέσει ως όριο ακαθάριστων εσόδων για την τήρηση βιβλίων τις 10.000 ευρώ. Επίσης, αναφερόμενος ειδικά στην αγροτική γη, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η φορολογική της επιβάρυνση διατηρήθη... (συνέχεια)
21-12-2013
Τελικά τα νέα από το μέτωπο της προσπάθειας αποκέντρωσης και της μείωσης της ανεργίαςδείχνουν να είναι καλά.   Έτσι , πέντε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα ανοίγουν τον δρόμο σε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα που θέλουν να κάνουν ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο. Φέρνουν επιδοτήσεις έως 50%, ενώ καλύπτουν ακόμη και τις λειτουργικές δαπάνες, δηλαδή τα έξοδα για ενοίκια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, των επι... (συνέχεια)