Ανακοινώσεις

16-07-2013
Στις αθρόες εισαγωγές παράνομων φυτοπροστατευτικών και στους καινούριους «εχθρούς» των καλλιεργειών, όπως το Synchytrium, το Diabrotica και το Metcalfa υποστηρίζει ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, Ζαφείρης Μυστακίδης, ότι πρέπει να στραφεί η προσοχή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όχι στη στοχοποίηση του κλάδου των γεωπόνων ιδιοκτητών καταστημάτων, μέσω του νέου νομοσχεδίου που οδεύει για ψήφιση στη Βουλή. Ο κ. Μυστακίδης είπε στην Agrenda ότι όλοι οι γεω... (συνέχεια)
15-07-2013
Άπνοια χαρακτηρίζει την εικόνα αγοράς των σιτηρών αυτή την περίοδο, με τις εμπορικές πράξεις να είναι λίγες για την εποχή και τις τιμές παραγωγού να παραμένουν στα ενδιαφέροντα επίπεδα με τα οποία άνοιξε φέτος η εμπορική περίοδος. Έτσι, στο σκληρό σιτάρι οι παραλαβές από τις αποθήκες των παραγωγών συνεχίζουν να γίνονται στην τιμή των 22 ή και 23 λεπτών το κιλό, ενώ κάποιο εύρος τιμής μεταξύ 18 και 20 λεπτών το κιλό παρατηρείται στο μαλακό σιτάρι και το κριθάρι. Με εξαίρεση δύο μεγάλες φορτ... (συνέχεια)
13-07-2013
Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), μετά την  ολοκλήρωση των ελέγχων, ανακοινώνει ότι σήμερα 12 Ιουλίου προχώρησε στην πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης του έτους 2012 . Η εξισωτική αποζημίωση αφορά στην παροχή ενίσχυσης προς τους αγρότες των μειονεκτικών, ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ως αντιστάθμιση για τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους. Το συνολι... (συνέχεια)
12-07-2013
Στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, ύψους 100 εκατ. ευρώ – που ανακοίνωσε την Δευτέρα (8 Ιουλίου) ο Αναπληρωτής Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μ. Χαρακόπουλος – αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο παραιτηθείς ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων. Το χρηματικό ποσό των 100 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστεί από τη μετακίνηση κονδυλίων κατά το 2014 και το 2015 από προγράμματα που μέχρι σήμερα παρουσιάζουν χαμηλή α... (συνέχεια)
11-07-2013
Δραματική μείωση της απασχόλησης καταγράφει σχετική μελέτη της Icap Group, αναφέροντας ότι ο λόγος «άνεργοι/ απασχολούμενοι» διαμορφώνεται σήμερα (Α’ τρίμηνο 2013) στο 38% περίπου, δηλαδή σε κάθε οκτώ εργαζομένους αντιστοιχούν τρεις άνεργοι.  Σύμφωνα με τη μελέτη, η σωρευτική υποχώρηση του ΑΕΠ κατά ένα ποσοστό της τάξης του 20%, στο διάστημα 2008-2012, συνοδεύθηκε από σχεδόν ισοδύναμη μεταβολή της απασχόλησης (-19% μεταξύ Δ’ τριμήνου 2008 και 2012). Όπως αναφέρεται στη μελέτη, η ύπαρξ... (συνέχεια)
10-07-2013
Παράταση στο διαγωνισμό για την πώληση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης δίνει έως την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, με ανακοίνωσή του ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕbank αφού προφανώς οι προσπάθεια με τους Γάλλους της Cristal Union οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι καλούνται εκ νέου οι ενδιαφερόμενοι (παλιοί και νέοι) ώστε να καταθέσουν νέες δεσμευτικές προσφορές. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ειδικού εκκαθαριστή αναφέρει: «Ο Ειδικός Εκκαθαριστής της υπό ειδική εκκαθάρισ... (συνέχεια)
09-07-2013
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης της υπαίθρου, συστήνει με απόφασή του ομάδα εργασίας που θα επεξεργαστεί τις προδιαγραφές και τους όρους χαρακτηρισμού μιας αγροτικής επιχείρησης ως «Αγρόκτημα» καθώς κρίνεται αναγκαία η οριοθέτηση και η διάκριση των αγροτουριστικών δραστηριοτήτων όπως και η εξειδίκευση ενός νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που θα αποσαφηνίζει τον όρο «αγρόκτημα» ως αγροτική επιχείρ... (συνέχεια)
08-07-2013
Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και 3ήμερων Εκδρομών έτους 2013 της Αγροτικής Εστίας και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των 130.000 δικαιούχων. Η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των 3ήμερων εκδρομών ξεκινά την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013.   Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, οι κληρωθέντες δικαιούχοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, ... (συνέχεια)
06-07-2013
Ένας… γερμανός, που στην πραγματικότητα είναι… αμερικανός, απειλεί με υποβάθμιση της απόδοσης και της ποιότητας παραγωγής πλειάδας καλλιεργειών στη χώρα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε ελαιώνες, αμπελώνες, βαμβακοχώροφα και σιτοχώραφα, προς το παρόν σε περιοχές στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, αλλά με τάσεις εξάπλωσης και στην υπόλοιπη χώρα και τα νησιά. Το ιδιαίτερα ανθεκτικό και ανταγωνιστικό, σε σχέση με άλλα φυτά της ελληνικής χλωρίδας, ζιζάνιο σολανός, γνωστότερο και ως «γερ... (συνέχεια)
05-07-2013
Πολύ πάνω από τα επίπεδα του 2012, καθώς και πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών, αναμένεται η φετινή παραγωγή σιτηρών στην Ε.Ε. των 27 κρατών μελών, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η Ε. Επιτροπή, το τρέχον γεωργικό έτος μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από ένα ασυνήθιστα παρατεταμένο χειμώνα για τη Δυτική και την Κεντρική Ευρώπη και έντονες βροχοπτώσεις τον Μάιο και τον ... (συνέχεια)